Cześć,
Pacjent – Mazda 3 BM 2.0 benzyna 2015 automat produkcja Meksyk na rynek USA.
Raz na jakiś czas, gdy silnik jest już rozgrzany (np. dojeżdżam po pracy do sklepu, wracam do auta po 20 min.) to ciężko odpala. Po nocy, gdy silnik jest zimny ten problem nie występuje.
Jakieś sugestie co może być przyczyną? Świece nowe, akumulator nowy, rozrusznika nie zakładam, bo na zimnym odpala na strzała.
Z góry dzięki za pomoc.
Ciężkie odpalanie rozgrzanego silnika
Strona 1 z 1
Kontrola czujnika temperatury cieczy
Jeżeli jest gaz- to zakręć gaz na butli
venomx, z ciekawości zapytam jaki przebieg? Auto masz od nowości?
- Od: 26 gru 2015, 09:57
- Auto: Mazda3 BL MPS '11 2.3T
Mazda3 BM '16 2.0 [*]
Mazda3 BN '18 2.0
venomx napisał(a):W razie gdyby ktoś miał podobny problem, u mnie pomogła wymiana filtra paliwa, który znajduje się w koszu. Pomimo tankowania tylko na znanych stacjach typu Orlen, wymagał wymiany.
Wymiana filtra nigdy nie zaszkodzi, ale czy podczas odpalania z zimnego fiotr jest mniej zapchany niż podczas odpalania z ciepłego?
Filtr wie, kiedy silnik jest ciepły i dopiero wówczas na złość się zapycha mocniej?
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Przebieg 102tys km
Samochód kupiłem jako 1.5 roczny z przebiegiem 30tys
Tankuje tylko 98
Co do odpalania ciepłego/zimnego silnika. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale może mapa zapłonu/paliwa jest inna przy odpalaniu w zależności od temperatury. Wiem jedno, że po wymianie filtra pali na dotyk.
Samochód kupiłem jako 1.5 roczny z przebiegiem 30tys
Tankuje tylko 98
Co do odpalania ciepłego/zimnego silnika. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale może mapa zapłonu/paliwa jest inna przy odpalaniu w zależności od temperatury. Wiem jedno, że po wymianie filtra pali na dotyk.
- Od: 16 lip 2019, 22:34
- Auto: Mazda 3 BN
Strona 1 z 1