Koszt montażu haka
1, 2
fad napisał(a):Witam, parę dni temu telefonicznie otrzymałem wycenę za montaż haka, wyszło ponad 4tyśi to hak zwykły odczepiany. Czy też płaciliście tyle $$$? Myślałem że do max 3 tyś się zmieszczę
Hak z modułem 600 zł steinhofa + montaż 100-200 zł.
michal047r napisał(a):fad napisał(a):Witam, parę dni temu telefonicznie otrzymałem wycenę za montaż haka, wyszło ponad 4tyśi to hak zwykły odczepiany. Czy też płaciliście tyle $$$? Myślałem że do max 3 tyś się zmieszczę
Hak z modułem 600 zł steinhofa + montaż 100-200 zł.
Niewiem jak to jest dokładnie w M3, ale czy przy montażu wycina się część zderzaka? Też się zastanawiałem nad zamontowaniem haka, ale widziałem kilka samochodów z chamsko wygryzionym zderzakiem w miejscu na hak i zrezygnowałem. Jeszcze widziałem gdzieś w internetach, że do mazdy w miejsce dziury na hak, dokładają taką maskownicę, która odstaje i kupy się nie trzyma. A wszystko to w nowych modelach samochodów. Znajoma montowała w serwisie mazdy do CX5 i wszystko ok, hak zdejmowany, nic nie wycinali. Koszt 600€. Wszystko Plug&Play. Auto wyższe, więc jest więcej miejsca pod zderzakiem.
Podejrzewam, że tańsze haki montują u rzeźnika
michal047 a masz może fotkę tego haka już zamontowanego w M3?
Nie mam. Ale jak kupie hak i zamontuje to wyślę zdjęcia za jakieś 2-3 tygodnie. Kupuje steinhofa mam już auto z tym hakiem kilka lat (octavia 2) i jest ok, a kosztował 550 zł z modułem + montaż 150zł. Montowany u prywatnego mechanika.
Słusznie Koledzy podpowiadają ...!
Ja jeszcze mając auto na gwarancji zleciłbym ASO Mazdy samo podłączenie elektryczne haka aby w razie jakichkolwiek problemów z elektroniką nie zrzucali winy "na hak"

Ja jeszcze mając auto na gwarancji zleciłbym ASO Mazdy samo podłączenie elektryczne haka aby w razie jakichkolwiek problemów z elektroniką nie zrzucali winy "na hak"
Po konsultacjach z różnymi ASO w M3 BN wycina się zderzak i daje się nakładkę zderzaka nr części BRE7V4390. Ten kawałek plastiku kosztuje 900 zł brutto
. W jednym tylko ASO pan podpowiedział że montowali już w M3 bez tej nakładki, że minimalnie tylko podcinali zderzak i wyglądało to dobrze klient był zadowolony (9 stów w kieszeni
). Wydaje mi się że jeżeli nie zdejmujesz haka to można by się pokusić aby wyciąć zderzak i nie dawać oryginalnej nakładki, ale jeżeli hak ma być w większości zdemontowany to jednak ta nakładka by się przydała aby to estetycznie wyglądało. Podpowiem że tylko w jednym ASO ta nakładka została mi wyceniona na 500 zł brutto (prawie połowa ceny katalogowej) więc warto dzwonić i pytać. Niestety są też pracownicy niedoinformowani, jedna pani szła w zaparte że nakładka nie jest mi potrzebna i wyceniła hak bez tej części. Ciekawe jak by podszedł do tego serwis podczas montażu<oczko>

Kup sobie hak steinhofa z dedykowaną wiązką i nie utracisz gwarancji. W 1000zł sie zmieścisz z montażem.
Zamontowałem w swoim samochodzie hak steinhofa wpinany od dołu i przy tej opcji zderzaka nie trzeba podcinać wogóle.
Po zdemontowaniu kuli praktycznie nic nie widać. Koszt haka 1150zł, montaż we własnym zakresie.
Mam wersję bez światła przeciwmgielnego w zderzaku, ale w wersji europejskiej będzie podobnie.
Po zdemontowaniu kuli praktycznie nic nie widać. Koszt haka 1150zł, montaż we własnym zakresie.
Mam wersję bez światła przeciwmgielnego w zderzaku, ale w wersji europejskiej będzie podobnie.
garcia napisał(a):Zamontowałem w swoim samochodzie hak steinhofa wpinany od dołu i przy tej opcji zderzaka nie trzeba podcinać wogóle.
Gdzie kupowałeś hak ? Ja będę zakładał w najbliższym czasie i znalazłem hak z modułem 7pin z czujnikami parkowania za 624 zł też ze steinhofa
michal047r napisał(a):Gdzie kupowałeś hak ?
Firma Adamot z Tarnowa
michal047r napisał(a):Ja będę zakładał w najbliższym czasie i znalazłem hak z modułem 7pin z czujnikami parkowania za 624 zł też ze steinhofa
W tej cenie wpinany od dołu?
W tej cenie ale to jest odkręcany, a nie odpinany. W sedanie nie trzeba podcinać zderzaka w hatchbacku trzeba podcinać przynajmniej u steifhofa widziałem westfalie bez podcinania ale cena większa 

1, 2