U kogoś jeszcze to występuję? Dopiero teraz to zauważyłem , tylko pod słońcem jest widoczne :O
Mazda 3 BN Z 2018 roku
Pajączki wokół czujnika parkowania
Strona 1 z 1
Przy odbieraniu nowego samochodu z salonu zauważyłem odprysk lakieru na zderzaku. Najpierw proponowali mi zaprawkę na co nie zgodziłem się a potem lakierowanie całego zderzaka na co też nie wyraziłem zgody. Wkońcu przełożyli mi zderzak z innej jeszcze oklejonej M3, sam nadzorowałem proces. Na moje pytanie co z moim zderzakiem powiedziano mi że polakierują i założą do tej oklejonej foliami także ktoś odebrał z ASO nowe auto z polakierowany zderzakiem.
Konkluzja jest taka że mogło być coś robione/sprane przed zakupem w ASO co wcześniej nie zauważyłeś lub coś teraz wyszło. Jak na gwarancji to leć do nich na oględziny i daj znać co Ci powiedzieli.
Konkluzja jest taka że mogło być coś robione/sprane przed zakupem w ASO co wcześniej nie zauważyłeś lub coś teraz wyszło. Jak na gwarancji to leć do nich na oględziny i daj znać co Ci powiedzieli.
Tomeq83 w jakim ASO takie jaja?
Adrian200 – na pewno bym to zgłosił, element wygląda na powtórnie lakierowany/lakierowany ręcznie w warsztatowych warunkach. Sprawdź w dolnej części zderzaka czy nie ma innych wad lakierniczych (zwłaszcza zacieków itp), ewentualnie śladów po paście polerskiej w szczelinach (biały nalot). Taki zderzak na pewno nie przeszedłby kontroli jakości w fabryce.
Adrian200 – na pewno bym to zgłosił, element wygląda na powtórnie lakierowany/lakierowany ręcznie w warsztatowych warunkach. Sprawdź w dolnej części zderzaka czy nie ma innych wad lakierniczych (zwłaszcza zacieków itp), ewentualnie śladów po paście polerskiej w szczelinach (biały nalot). Taki zderzak na pewno nie przeszedłby kontroli jakości w fabryce.
Niestety nie takie rzeczy przechodza przez jakość. W fabrykach znanych marek malowanie "na szybko" to normalka. I nie... nie sa malowane cale elementy. Tylko fragmenty "wadliwe". Zapytaj pierwszego lepszego pracownika lakierni w automotive
.
Wracajac do tematu – jak najbardziej zglaszaj na gwarancji.

Wracajac do tematu – jak najbardziej zglaszaj na gwarancji.
- Od: 14 cze 2018, 10:36
- Auto: Mazda 3 2.0 120KM
Dziwne, bo tam gdzie pracowałem za taki element lakiernik miałby po premii (chyba że w ciągu ostatnich 5 lat standardy się mocno zmienily) a nawet jeśli wada nie wyszłaby na kontroli jakości na wyjściu, to na wejściu już zgłosiliby wadę.
@Adrian200 jeśli będziesz reklamował element gdzieś na Dolnym Slasku to bądź podwójnie czujny – lepsze efekty uzyskałem w "zwykłej lakierni" niż u kooperanta ASO
@Adrian200 jeśli będziesz reklamował element gdzieś na Dolnym Slasku to bądź podwójnie czujny – lepsze efekty uzyskałem w "zwykłej lakierni" niż u kooperanta ASO
Jestem umówiony na wizytę w Matsuoka Łódź ,ale jakoś nie widzi mi się powtórne lakierowanie elementu w NOWYM samochodzie.
Należy mi się w tej sytuacji wymiana na nowy element ? Miał ktoś podobną sytuację z ASO?
Samochód mam rok .
Należy mi się w tej sytuacji wymiana na nowy element ? Miał ktoś podobną sytuację z ASO?
Samochód mam rok .
Strona 1 z 1