Witam wszystkich forumowiczów. Od niedawna stałem się posiadaczem mazdy 3 BM sprowadzonej z USA. Silnik 2.5 benzyna wersja sGT.
Podczas przeglądu dowiedziałem się że lewa lampa pochodzi od anglika. Z tego co wyczytałem na forum możliwa jest przeróbka wersji ang na eu. I tu nasuwa się moje pytanie jak będzie działał system AFS z jedna lampą Eu I drugą Ang przerobioną na Eu.
Drugie pytanie mam odnośnie samego systemu AFS komputer na stacji diagnostycznej nie wykazał żadnych błędów i ostrzeżeń, jednak w komputerze pokładowym widnieje ostrzenie dotyczące właśnie systemu AFS. Dodam iż na desce rozdzielczej nie pali I nie miga kontrolka od AFS, nawet kiedy naciskam przycisk AFS OFF.
AFS bi xenon anglik
Strona 1 z 1
Mój komentarz:
Auto zostało "profesionalnie" naprawione, problem z lampami raczej nie będzie jedynym jaki cię spotka.
Co do AFS. Po odłączeniu akumulatora AFS powinien się świecić na desce. Każde naciśnięcie przycisku pod kierownicą powinno gasić/świecić lampkę na liczniku. Równie dobrze, możesz nie mieć AFS, ktoś mógł jedynie zmienić przełącznik pod kierownicą na taki z AFS. Już takie przypadki tu były.
Auto zostało "profesionalnie" naprawione, problem z lampami raczej nie będzie jedynym jaki cię spotka.
Co do AFS. Po odłączeniu akumulatora AFS powinien się świecić na desce. Każde naciśnięcie przycisku pod kierownicą powinno gasić/świecić lampkę na liczniku. Równie dobrze, możesz nie mieć AFS, ktoś mógł jedynie zmienić przełącznik pod kierownicą na taki z AFS. Już takie przypadki tu były.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda 3 BM Skyactiv-D
2. Mazda 2 DJ Skyactiv-G
Strona 1 z 1