Pielęgnacja plastików
Strona 1 z 1
To bardziej temat do działu "pielęgnacja" ale nie znalazłem. Podpowiedzcie proszę czym cześcić plastikowy boczek drzwi kierowcy. Auto ma prawie 3 lata. Dotąd żadnej chemii tylko wylgotna mikrofibra, co dawalo radę. Upływ czasu sprawia, że plastik nie wygląda już jak nowy. Mam wrażenie, że preparaty na bazie sylikonu nie są polecane co do zasady. Co polecacie? 
umyj boczek drzwiowy produktem:
APC firmy ADBL
następnie nałóż produkt Poorboys Natural Look i wypoleruj mikrofibra – plastiki beda mialy odnowiony kolor – produkt nie bedzie sie świecil jak psu jajca ale nada minimalnego połysku
mozna go uzywac do wszystkich plastików poza deska rozdzielcza.
jesli chodzi o deske testowałęm wszystko co sie dało od wody, wody z ludwikiem przez plaka matowego i rózne inne specyfiki matowe które miały nie powodować refleksów na desce. niestety zaden nie byl dobry i uzywalem samej mikrofibry bez niczego. do czasu jak odkrylme (i polecam z pelna swiadomoscia): SHINY GARAGE INTERIOR CLEANER – idealne do deski zwanej dalej PODSZYBIEM
APC firmy ADBL
następnie nałóż produkt Poorboys Natural Look i wypoleruj mikrofibra – plastiki beda mialy odnowiony kolor – produkt nie bedzie sie świecil jak psu jajca ale nada minimalnego połysku
jesli chodzi o deske testowałęm wszystko co sie dało od wody, wody z ludwikiem przez plaka matowego i rózne inne specyfiki matowe które miały nie powodować refleksów na desce. niestety zaden nie byl dobry i uzywalem samej mikrofibry bez niczego. do czasu jak odkrylme (i polecam z pelna swiadomoscia): SHINY GARAGE INTERIOR CLEANER – idealne do deski zwanej dalej PODSZYBIEM
-
popi2009
Sebak do gruntownego czyszczenia kup apc może być ADBL jak pisze popi.
To jest koncentrat w zależności od rozcienczenia usuwa różnego rodzaju zabrudzenia,jak zrobisz mocne użyjesz nawet pod maską.
Do zabezpieczenia może być Natural Look używam i nie zauważyłem żadnych refleksow na podszybiu,zostawia satynowe/matowe wykończenie.
Popi nie bardzo rozumiem po co używasz Shiny garage interior cleaner to produkt do czyszczenia i ma takie same działanie jak apc
To jest koncentrat w zależności od rozcienczenia usuwa różnego rodzaju zabrudzenia,jak zrobisz mocne użyjesz nawet pod maską.
Do zabezpieczenia może być Natural Look używam i nie zauważyłem żadnych refleksow na podszybiu,zostawia satynowe/matowe wykończenie.
Popi nie bardzo rozumiem po co używasz Shiny garage interior cleaner to produkt do czyszczenia i ma takie same działanie jak apc
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
popi2009 napisał(a):umyj boczek drzwiowy produktem:
Zastanawiałem się nad odnowieniem plastików na wiosnę i mam pytanie czemu nie można tego środka stosować na deskę rozdzielczą? Czy można coś uszkodzić?
Czy to miękkie tworzywo z którego zrobione jest "podszybie" ma jakąś nazwę i czy do niego trzeba stosować jakieś inne środki niż do zwykłego twardego plastiku?
Nie,koledze chodziło chyba o to że mu światło odbija od deski,choć ja niczego takiego nie zauważyłem.
Pewnie też efekt końcowy zależy od materiału z którego zrobiona jest deska.
Pewnie też efekt końcowy zależy od materiału z którego zrobiona jest deska.
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Apropo świecenia to ja rok temu zastosowałem valet pro trim glitz – bo szukałem sposobu na rysy jakie żona zrobiła obrączką na schowku ;( a w sklepie powiedzieli, że najlepsze do tego są te produkty z dużym połyskiem. Muszę przyznać że początkowo świeciło się jak psu jajca ale chciałem żeby było jednolicie i nałożyłem wszędzie. Jednak wypolerowałem jeszcze na sucho po paru godzinach i po paru dniach już tak się nie świeciło a rysy były faktycznie mniej widoczne – na pewno muszą tam być bo magii nie ma jak są głębokie ale są teraz dla mnie nie widoczne i nie denerwuje się za każdym razem jak wsiadam do auta 
SebaK napisał(a):To bardziej temat do działu "pielęgnacja" ale nie znalazłem.
To trzeba było założyć tam nowy temat. Tu naprawdę nie jest miejsce na takie "problemy".
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
zasadniczo na detaiingu zjadłem zęby i chętnie opiszę swoje porady w zakresie jakiego środka do czego uzywać, tylko prosze o zalozenie konkretnego tematu to opisze
-
popi2009
popi2009 napisał(a):zasadniczo na detaiingu zjadłem zęby i chętnie opiszę swoje porady w zakresie jakiego środka do czego uzywać, tylko prosze o zalozenie konkretnego tematu to opisze
Chętnie poczytam jak coś powstanie
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Strona 1 z 1