Zaraz po zakupie auta przewertowałem na szybko instrukcje, głównie pod kontem kontrolek i zauważyłem, że jest wśród kontrolka dot. niskiego poziomu płynu do spryskiwacza. W związku z tym jeździłem przekonany, że "jeszcze nie brakuje". Niestety dzisiaj brakło... a kontrolki jak nie było tak nie ma – i faktycznie nie mam takiej kontrolki w ogóle (wszystkie się zapalają przy włączaniu zapłonu)
Gdzieś znalazłem info, że w mazda 6 taka kontrolka jest tylko wtedy, kiedy są spryskiwacze reflektorów. Jenak przy ladach się ich nie stosuje (ciekawe dlaczego?!) więc i pewnie kontrolki tez nie ma.
Czy ktoś może potwierdzić ?
Kontrolka spryskiwacza – nie w każdej wersji?
Strona 1 z 1
Też się na to naciąłem – byłem przekonany, że kontrolka jest skoro w instrukcji nie było żadnej wzmianki dotyczącej wyposażenia. Zgłosiłem to u dealera, że jest błąd w instrukcji – jak widać nie przejęli się tym (nie wiem czy dealer, czy MMPol).
Najlepsze jest to, że mój sprzedawca też był przekonany, że kontrolka niskiego poziomu płynu spryskiwaczy jest w każdym egzemplarzu
.
Najlepsze jest to, że mój sprzedawca też był przekonany, że kontrolka niskiego poziomu płynu spryskiwaczy jest w każdym egzemplarzu
Kto by się tam kontrolkami przejmował
A tak serio, to też mi jej bardzo brakuje. Nie wożę ze sobą płynu, trzymam w garażu i już mi kilka razy brakło na drodze. A wiadomo, w taką pogodę jak teraz to jest dramat bez płynu.

A tak serio, to też mi jej bardzo brakuje. Nie wożę ze sobą płynu, trzymam w garażu i już mi kilka razy brakło na drodze. A wiadomo, w taką pogodę jak teraz to jest dramat bez płynu.
hehe, kolego nie uzywalem plynu do spryskiwaczy od jakis 3 tygodni kiedy bylem na nartach a zrobilem z 2000km
Dopisano 3 mar 2017, 13:09:
no dobra ale w tym czasie z 10 razy mylem auto
Dopisano 3 mar 2017, 13:09:
no dobra ale w tym czasie z 10 razy mylem auto
-
popi2009
mishaaq napisał(a):Też się na to naciąłem – byłem przekonany, że kontrolka jest skoro w instrukcji nie było żadnej wzmianki dotyczącej wyposażenia. Zgłosiłem to u dealera, że jest błąd w instrukcji – jak widać nie przejęli się tym (nie wiem czy dealer, czy MMPol).
Najlepsze jest to, że mój sprzedawca też był przekonany, że kontrolka niskiego poziomu płynu spryskiwaczy jest w każdym egzemplarzu.
Kontrolka jest tylko w wersji z ksenonami gdzie spryskiwacze są też do reflektorów, nie wiem czy instrukcja o tym nie wspomina, bo dawno jej nie czytałem.
HTC#10
Data artykulu: polowa 2015... to jak odkopac post sprzed 1,5 roku
no ale moze sie komis przydac
dodam tylko, ze adaptacyjne swiatla robia na prawde dobra robote. Nie sadzilem, ze to faktycznie tak zadziala jak opisuje to producent. A jak sie zepsuje... no to po to jest gwarancja.
Niemniej jednak, spryskiwcze moglby by byc...
Niemniej jednak, spryskiwcze moglby by byc...
maku99 napisał(a):Data artykulu: polowa 2015... to jak odkopac post sprzed 1,5 roku no ale moze sie komis przydac
Jedyne co miałem na celu linkując ten artykuł, to wytłumaczyć dlaczego w LEDach nie ma spryskiwaczy reflektorów, a co za tym idzie kontrolki poziomu płynu. Ten fakt akurat się nie zmienił od 1.5 roku. Nie napiszę nigdy że xenony są dobre, a LEDy złe. Napiszę natomiast zawsze (dopóki przepisy o wymogu montażu spryskiwaczy się nie zmienią), że xenony ze spryskiwaczami generują więcej światła w snopie (liczone w lumenach) od ledów bez spryskiwaczy. Tylko tyle. Bez odbioru.
Strona 1 z 1