Przelewanie się paliwa poza zbiornik podczas jazdy.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez am86 » 4 paź 2016, 12:06

Sprawę wałkowałem w moim ASO ponad pół roku, otrzymałem nareszcie takową informację zwrotną:
"W nawiązaniu do rozmowy i przedstawieniu dokumentacji serwisowej w dniu 05.09 2016r w ślad za informacja posiadaną w centrali MMPOL uprzejmie informuję ,że dotychczas nie ma żadnych informacji serwisowych na temat przelewającego się paliwa w zbiorniku , ani tez nie została ogłoszona w tym temacie żadna akcja serwisowa."

Oczywiście, jeśli się nie zgadzam, to zostanie powołany rzeczoznawca, który wykona dokumentację, a ta następnie zostanie skierowana do Mazdy. Oczywiście nie mam na to czasu i nie chcę mi się ciągnąć dalej tego tematu. Według Mazdy, auta na Europę mogą posiadać taki delikatny "defekt".

W skrócie: "to auto tak ma" ;)
Forumowicz

Od: 8 maja 2014, 14:38
Auto: Mazda 3 BM 165KM HB SkyPassion SoulRed ;)

Postprzez ellipsis » 4 paź 2016, 12:59

Standardowe podejscie MMPOL na wiekszość usterek odp. jest jedna TTTM i cześć. Na krzywienie sie tarczy hamulcowych odp. przedstawiciela na FB brzmiała – auto projektowane jest do normalnej jazdy i wtedy spelnia swoje zadanie. Teraz forsuja filozofie Slow Road, wtedy nic sie nie popsuje, halas też nie bedzie doskwierał.. <lol>
Forumowicz

Od: 21 paź 2014, 21:17
Auto: Mazda3 HB 2.0 165KM
Ford Fiesta MK7 1.4 PB 96KM

Postprzez creet » 4 paź 2016, 21:18

@ellipsis – pisałem do MMPOL w sprawie pordzewiałych tarcz z tyłu. Jest na to biuletyn serwisowy Mazdy na USA (tarcze wymienić, poprawić zaciski itp), z wyszczególnionym zakresem nr VIN. Moje auto zawiera się w tym zakresie. MMPOL mi odpisała, że ten biuletyn nie jest na EU, więc mogę spadać. Napisali też, że zapytali ASO, w którym zgłosiłem zardzewiałe tarcze o to co ustalili przy weryfikacji zgłoszenia. Napisali dalej, że gdyby tarcze nadawały się do przetoczenia, to by je za darmo przetoczyli, ale wg ASO moje się nie nadają, więc mogę się wynosić.. Jakość obsługi i brak logiki w formułowanych przez siebie wywodach rodem z Polmozbytów.
Forumowicz

Od: 12 sty 2014, 23:31
Auto: 2014 Matsuda Axela SkyPassion 2.0 165HP

Postprzez am86 » 6 paź 2016, 09:48

Nie zauważyłem, iż toczą się dwa oddzielne wątki. Moja wypowiedź powyżej nie dotyczy tego. Mój problem dotyczy chlapania benzyny w baku podczas jazdy – paliwo się przelewa. Przy tankowaniu nie ma zależności czy trzymam pistolet, czy go zostawiam na automacie. Wystarczy skręcić pistolet delikatnie w lewą stronę i się trzyma, nic się nie wysuwa. ;)
Przepraszam za wprowadzenie w błąd z informacją od ASO.
Forumowicz

Od: 8 maja 2014, 14:38
Auto: Mazda 3 BM 165KM HB SkyPassion SoulRed ;)