Woda w bagazniku
Strona 1 z 1
Witam.czy miał ktoś problem z wodą w bagażniku w miejscu koła zapasowego , ta wkładka wełniana jest mokra , najbardziej w miejscu tych korków spustowych. Dziś rozebrałem tapicerkę w bagażniku , myjka ciśnieniowa żona w bagażniku i nic. Czy jest możliwość że od spodu jakoś się dostaje?
- Od: 23 sie 2020, 12:24
- Auto: Mazda 3 2.0 120km sedan
Żona w bagażniku mnie rozwaliła 
Możliwości jest wiele. Od dołu tam raczej nic nie ma, przez co mogłaby dostawać się woda. A może coś było mokrego i ta woda stała od dawna?
Ja bym na twoim miejscu wysuszył wkładkę i regularnie sprawdzał. Może to fałszywy alarm.
Możliwości jest wiele. Od dołu tam raczej nic nie ma, przez co mogłaby dostawać się woda. A może coś było mokrego i ta woda stała od dawna?
Ja bym na twoim miejscu wysuszył wkładkę i regularnie sprawdzał. Może to fałszywy alarm.
No właśnie jakiś miesiąc temu jak sprzątałem auto też zastałem mokra tą gąbkę , pierwsza myśl to że coś się wylało , ale drugi raz to już nie bardzo możliwe. Zastanowiła mnie jeszcze kamera cofania z chin , bo widzę że jest minimalna szczelina między obudową a blacha , ale lałem tam myjka i niiby nie przecieka. No i wtedy byłaby woda w górnej części bagażnika a nie w samej podłodze. Nic trzeba będzie obserwować.W poprzednim samochodzie honda Accord vi też miałem wodę w bagażniku wylatywała że zgrzewu lewego nadkola z karoseria ale jak się tam dostawała to pojęcia nie miałem.Jakies fatum
Glowka22 napisał(a):W poprzednim samochodzie honda Accord vi też miałem wodę w bagażniku wylatywała że zgrzewu lewego nadkola z karoseria ale jak się tam dostawała to pojęcia nie miałem.
Może i tutaj w swojej M3 masz swój problem
Do głowy wpadają pomysły od wewnątrz...

Hej
Mam ten sam problem co Ty,tez mam wode w bagazniku tam gdzie jest kolo zapasowe masz sedana czy hatchback.Auto mam od nowosci
Mam ten sam problem co Ty,tez mam wode w bagazniku tam gdzie jest kolo zapasowe masz sedana czy hatchback.Auto mam od nowosci
To ja mam tak jak myje auto na bezdotyku .Bylem z tym w aso i mi powiedzieli ze naprawa ok 1.000
Ja właśnie myjka myłem i nic nie ciekło. Dziś padał deszcz ze śniegiem przejechałem że 3 km i już troszkę wody było ,. W piątek oddaje do mechanika, będzie widać o co chodzi
Dopisano 14 Apr 2021, 21:38:
https://naforum.zapodaj.net/00bce522d8ad.jpg.html
Dopisano 14 Apr 2021, 21:38:
https://naforum.zapodaj.net/00bce522d8ad.jpg.html
Hej
Jak juz naprawisz to daj znać.
Jak juz naprawisz to daj znać.
@Glowka22, @Martin801980 – udało Wam się znaleźć źródło problemu?
Dzisiaj zauważyłem, że u mnie w miejscu koła zapasowego też zbiera się woda. Sprawdziłem myjką ciśnieniową i wygląda na to, że woda przedostaje się gdzieś po tylnej ścianie lub przez dolną uszczelkę klapy. Jak było u Was?
Dzisiaj zauważyłem, że u mnie w miejscu koła zapasowego też zbiera się woda. Sprawdziłem myjką ciśnieniową i wygląda na to, że woda przedostaje się gdzieś po tylnej ścianie lub przez dolną uszczelkę klapy. Jak było u Was?
- Od: 23 maja 2021, 19:59
- Auto: Mazda 3 BM
Sprawdź sobie uszczelkę klapy tylnej
Latem miałem podobny problem w sedanie. Zdemontowałem wszystkie plastiki i osłony, wszedłem do bagażnika z latarką i kazałem się polewać
Nawet bez myjki ciśnieniowej szybko wyszły kropelki przy mocowaniu lamp i jakby ze zgrzewów na dole. Po demontażu i delikatnym zasilikonowaniu plastikowych mocowań świateł oraz montażu nowej uszczelki bagażnika problem całkowicie ustąpił.

- Od: 29 cze 2021, 01:24
- Auto: Mazda 3 BM, Skyactiv-G 2.0 120 KM, AT, 2015 sedan
Dla potomnych – tez stwierdzilem nieszczelnosc przy otworach od mocowan lamp (sedan) i dodatkowo na zgrzewach (chociaz nie mam pewnosci czy nie wynikalo to z zaciekow od mocowan swiatel). Obstawiam ze problem zaczal sie po demontazu swiatel i zderzaka (instalowalem samodzielnie hak). Oryginalnie reflektory byky doszczelnione czarną masą – ta byla juz wyschnieta i nie spelniala swojej roli
Cześć, jak powinna być oryginalnie zamontowana uszczelka bagaznika? Uszczelka ma nachodzić na plastik który jest od wewnętrznej strony bagaznika, czy jednak plastik ma nachodzić na uszczelkę.
Sedan 2015.
Sedan 2015.
- Od: 11 gru 2019, 21:19
- Auto: Mazda 3
Rok 2015
Benzyna 120KM
Sedan
Strona 1 z 1