Witam Szanownych Forumowiczów!
Moja MAZDA 3 BM hatchback oryginalnie posiada na wyposażeniu zestaw naprawczy. Nie jestem fanem takiego rozwiązania, więc kupiłem sobie oryginalne koło dojazdowe, lewarek, klucz do kół itd. I teraz tak – wiadomo, że styropian w bagażniku jest inny do wersji z kołem dojazdowym, a inny do wersji z zestawem naprawczym. Dość trudno znaleźć taki wkład bagażnika (kilka ogłoszeń na OLX przeszło mi koło nosa), więc pomyślałem, że jeśli nie uda mi się znaleźć ogłoszenia o sprzedaży styropianu pod koło dojazdowe, to w ostateczności mogę jakoś starannie wyciąć okrągły otwór w swoim styropianie. Jednak kiedy na próbę włożyłem zakupioną dojazdówkę na miejsce, okazało się, że mój wkład/styropian jest zbyt niski – tzn, nawet gdybym wyciął w nim otwór, to koło nadal będzie wystawać ponad, a tym samym podłoga bagażnika będzie nierówna. I tutaj moje pytanie – czy rzeczywiście styropian do wersji z kołem dojazdowym jest grubszy (a tym samym bagażnik ma mniejszą pojemność ze względu na fakt, że podłoga jest wyżej), czy może Japończycy wymyślili sobie, że auta z kołem dojazdowym mają głębszą "wannę" na koło w bagażniku??? Będę wdzięczny, jeśli ktoś mnie oświeci w tym temacie. Oczywiście bardziej skłaniam się do wersji z różnymi grubościami wkładu bagażnika, ale chciałbym mieć 100% pewności.
Pozdrawiam i szerokości :-P
Mazda 3 BM hatchback – styropian bagażnika
Strona 1 z 1
- Od: 12 sie 2024, 16:58
- Auto: Mazda 3 BM (hatchback) 2.0 SkyActive 120KM 2015r
Strona 1 z 1