Pala się wszystkie kontrolki mazda 3. Immobilizer ?
Strona 1 z 1
Witam, mam problem i to duży gdyż moja mazda 3 z 2014roku ma problem taki iż odpala lecz muszę przyłożyć kluczyk do przycisku start/stop. Kiedy już odpali to wyświetlają się wszystkie kontrolki jakie są na wyświetlaczu lecz monitor jest czarny i radio wraz z innymi aplikacjami nie działają. Byłem u elektryka i stwierdził iż immobilizer się rozkodowal i trzeba kupić w serwisie jakaś kartę która kosztuje 2 tysiące i się zakoduje immobilizer. Można to zrobić w inny sposób niż wydając 2 tysiące ?
- Od: 11 gru 2018, 14:57
- Auto: mazda 3 2014rok sedan 2.0 165koni.
Tak wymieniłem baterie w pilocie, właśnie w następnym tygodniu dopiero zajadę do serwisu z tym ale myślałem że może akurat tutaj coś zaradzicie. Błędy się palą wszystkie jaką są ( ale to co elektryk mówił to od listwy wtryskowej jakieś błędy wyskoczyły jak podłączył kompa a jakie inne to nie wiem ) wiem jeszcze że jakiegos "flesha" nie wykrywa ale nie mogę o tym nic znaleźć a akurat nie ma mnie przy tym aucie więc kontakt mam tylko telefoniczny z mechanikiem i elektrykiem. U mnie w okolicy elektryk dobry jest jeden ale terminy do niego są ogromnie duże. Dodam że auto jest z Ameryki 
- Od: 11 gru 2018, 14:57
- Auto: mazda 3 2014rok sedan 2.0 165koni.
mycha123 napisał(a):Dodam że auto jest z Ameryki
I tutaj należy szukać przyczyny problemów. Nieumiejętna lub na tzw odwal naprawa auta po ściągnięciu zza wielkiej wody. Szczególnie patrząc na dziwne objawy:
– nie odpala bez przyłożenia kluczyka do przycisku start nawet po zmianie baterii. ale odpala po przyłożeniu, więc immo jest wg mnie ok. Może to być problem z anteną do komunikacji kluczyka z autem. Można otworzyć pojazd kluczykiem, ale ten nie jest wykrywany jako znajdujący się w samochodzie.
– czarny ekran tabletu – zazwyczaj jest to objaw słabego akumulatora.
– błąd listwy wtryskowej? a co on ma do powyższych? nic.
Nie ma czegoś takiego jak "błędy palą się wszystkie jakie są". Lampki na desce symbolizują problem, w żaden sposób nie określają jaki to jest problem. Zmień elektryka, ten twój to chyba zakończył przygodę z elektroniką z Fiata 125p i Poloneza...
A tak przy okazji, to odpowiednie miejsce dla Twojego pytania to dział "Nadwozie"
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Kabelkologia,błędy z komunikacji,przejrzyj wszystkie be,pieczniki,właśnie jestem po takiej dłubaninie u kolegi.2 bezpieczniki były zaśniedziałe a 6 modułów przez to nie miało komunikacji.
Strona 1 z 1