Potwierdzam opinię gerafa bo mam tę kamerkę i wszystko śmiga OK . Brak jest w niej możliwości ustawienia/likwidacji linii pomocniczych, gdyż ma je wpisane niejako fabrycznie. Są ustawienia jasności i kontrastu.
montaż bardzo prosty, podłączyć 2 konektory, skręcić 2 druciki, i przykręcić 2 druciki masy do klapy bagażnika, więcej czasu zajmuje rozbieranie plastików klapy.
po montażu zrobiłem reset MZD Connect : back+navi+mute na 10 sekund, i działa
żeby pojawili się linie trzeba przeciąć biały drucik przy samej kamerce.
Dziękuję za podpowiedź z tym białym drucikiem .dzisiaj rozbiorę to ponownie i przetnę. martwi mnie jeszcze że kamera strasznie zakłóca radio.przedtem grało idealnie.Pozdrawiam
Pozdrawiam Po przecięciu tej niebieskiej pętelki(u mnie białej) linie pokazały się na ekranie,szkoda że nie aktywne na skręcie.Przewód wideo (6m)zamieniłem na 1m.i oddzieliłem od niego ten czerwony (zasilanie)puszczając go osobno. Radio wróciło do normy,bez szumów.Wszystko jest OK.pozdrawiam.
Czekam na przesyłkę z Chin, zastanawiam się czy od razu nie zakupić kilku spinek tapicerki do klapy sedana bo z moim szczęściem na pewno urwę pare, ktoś coś wie na temat spinek ? Uniwersalne czy z aso ?
Jak nie będziesz za nie szarpał, tylko je podważysz, to nie połamiesz. Można to spokojnie zrobić paznokciem lub śrubokrętem, a jak ktoś się bardzo boi, to takim plastikowym lub metalowym ściągaczem.
A jak ktoś chce kupować, to ja spotkałem się z takimi cenami: – ASO – 6zł/szt – zwykły sklep motoryzacyjny – 2zł/szt – AliExpress – 7zł/50szt
Zamówiłem kamerke na początku lutego z Ali do wersji sedan(skymotion) polecaną przez wszystkich lislee(chińczyk za około 130zł z przesyłką). Doszła tydzień temu(11.03.2019). Zamontowałem w przeciągu 30 minut z ułożeniem kabli. Spinek po prostu nie da się rozwalić . Chyba, że ktoś jest mega zdolny Polecam zamontować. Jakość nie jest perfekcyjna , ale wystarcza.
Drodzy użytkownicy kamerek z dynamicznymi liniami, czy możecie się podzielić wrażeniami czy te linie są reprezentatywne czy to "pic na wodę" i nie warto sobie tym głowy zawracać? jako że przewija się tu kilka modeli, prosiłbym o komentarz wraz z informacją o którym modelu mowa. Z góry dziękuję.
Wczoraj doszła kamerka plus 2 kable od chinoli sinosmart , aż dziwne ze tak szybko tylko 2 tygodnie od zamówienia czekałem , zastanawiam się czy przed cała operacja nie zakupić do spinek tego : Zobacz ofertę: Chwytak do zapinek tapicerki ściągacz klipsów https://allegro.pl/oferta/chwytak-do-za ... 7207342210
W sedanie wyjmujesz spinki paznokietkiem Tylko najpierw ten środek lekko do góry. Jak zdejmiesz jedną – to zobaczysz jak to działa. 60sek. i zdjęta wykładzina – przynajmniej rocznik 2015. Może w nowych solidniej to zrobili.
Kamera ok , czego się spodziewać za 120 zł z wysyłka. Montaż łatwy , faktycznie spinki wychodzą elegancko, zajęło mi to 2 godziny bo zmylił mnie ten kabel długi 6m , nie wiem po co kitajce go dali , finalnie poszedł w śmietnik i podłączyłem na ten krótki ,gdybym go nie miał zrobiłbym wszystko w pol godziny.
Ten kabel jest po to, żebyś mógł pociągnąć instalację przez cały samochód, gdyby była taka konieczność. W niniejszym wątku na jednej z wcześniejszych stron jest wyraźna informacja, że ten kabel jest zbędny w naszym wypadku.
Dla wszystkich którzy chcieliby ściągnąć tylną blendę mam kilka wskazówek
Po odkręceniu wszystkich śrub i spinek blenda nadal trzyma się bardzo mocno w okolicy świateł. Najpierw należy podważyć blendę z boku aby zwolnić zewnętrzne zaczepy (kolor zielony). Tak na marginesie te zaczepy wyglądają na straszną prowizorkę – kawałek plastiku przyklejony do blachy czymś w rodzaju taśmy dwustronnej i na to położony lakier
Następnie aby zwolnić wewnętrzne zaczepy (kolor czerwony) najlepiej jednocześnie ciągnąć z zewnątrz a od wewnątrz starać się wypchnąć spinki grubym śrubokrętem albo innym narzędziem. Najlepiej zrobić to w dwie osoby. Kilka minut i blenda zdjęta.
Ma ktoś może zamontowana taka z podświetleniem ledowym. Specyfikacja podobna ale może widoki nieco lepsze, choć mogą zaslepiac samą kamerę.
122,46 zł 41%OFF | BM BigBigRoad Dla Mazda 3 Mazda3 Axela Sedan 2014 2015 2016 2017 Widok Z Tyłu Samochodu CCD Parkowanie tyłem Kamery Z Portu RCA Adapter https://s.click.aliexpress.com/e/cZjvUN84
Dopisano 18 kwi 2019, 20:32:
Znalazłem jeszcze taka w systemie PAL, wyeliminowało by to migotanie przy oświetleniu sztucznym, ale czy tablet to obsłuży? Mam polską madzie więc Pal powinien obowiązywać jak Madzia na rynek polski