Witam,
Co prawda wiosna za oknem ale ja chciałbym się zapytać o dołożenie podgrzewanej kierownicy do nowej wersji Mazdy. Zastanawiam się jak trudno byłoby dołożyć podgrzewanie koła kierownicy?
Czy orientuje się ktoś, czy koło kierownicy ma zawsze matę grzewczą, czy jest ona tylko dokładana w wersji z podgrzewaną kierownicą? Czy wiązka elektryczna ma wyprowadzenie do włącznika podgrzewania zawsze czy też może nie? Próbowałęm znaleźć jakieś info na forum ale bez skutku.
Podgrzewana kierownica – dołożenie
Strona 1 z 1
podobnie jak w przypadku SCBS – Twója mazda jest przed liftingiem, w której nie było nawet w opcji podgrzewanej kierownicy więc wiązki itd na 99% nie magromot napisał(a):Witam,
Co prawda wiosna za oknem ale ja chciałbym się zapytać o dołożenie podgrzewanej kierownicy do nowej wersji Mazdy. Zastanawiam się jak trudno byłoby dołożyć podgrzewanie koła kierownicy?
Czy orientuje się ktoś, czy koło kierownicy ma zawsze matę grzewczą, czy jest ona tylko dokładana w wersji z podgrzewaną kierownicą? Czy wiązka elektryczna ma wyprowadzenie do włącznika podgrzewania zawsze czy też może nie? Próbowałęm znaleźć jakieś info na forum ale bez skutku.
Widzę, że w UK jak była bida w wyposażeniu BM tak jest też w BN. Masz Sport, wersja najwyższą i podgrzewania kierownicy brak? Żenada
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
darrecki napisał(a):Widzę, że w UK jak była bida w wyposażeniu BM tak jest też w BN. Masz Sport, wersja najwyższą i podgrzewania kierownicy brak? Żenada
Podgrzewana kierownica jest w pakiecie ze skórą, a ja skóry nie mam. Skóra jest natomiast standardem w wersji 165KM. W Polsce nie jest podobnie?
- Od: 3 kwi 2018, 21:10
- Auto: Mazda 3 BN HB 2016 2.0
120KM AT Sport Nav
Sonic Silver
Pojęcia nie mam jak jest w PL, mieszkam w UK. Przed liftem podgrzewane fotele były w zasadzie w każdej wersji wyposażenia, logicznym więc mogło by się wydawać dodanie podgrzewanej kierownicy przynajmniej w wersji Sport. Dobrze, że pakiet safety nie jest potrzebny do tego jak w przypadku Bose do CX3...
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
W Polsce (wersja BN): Podgrzewanie kierownicy dostepne jest w SkyPassion (najwyzsza), nie ma znaczenia czy pakietem skory czy bez.
Swoja droga, czy az tak jest Ci to potrzebne ? NIby bajer fajny, jak auto dlugo postoi na mrozie, ale zeby sie bawic w jakis dlubanie i dodoatkowe koszty to chyyba szkoda zachodu z dokladaniem... no ale jak to woli.
Swoja droga, czy az tak jest Ci to potrzebne ? NIby bajer fajny, jak auto dlugo postoi na mrozie, ale zeby sie bawic w jakis dlubanie i dodoatkowe koszty to chyyba szkoda zachodu z dokladaniem... no ale jak to woli.
maku99 napisał(a):W Polsce (wersja BN): Podgrzewanie kierownicy dostepne jest w SkyPassion (najwyzsza), nie ma znaczenia czy pakietem skory czy bez.
Dłubanie to odpada, ale jeśli mata jest w kierownicy i wiązka jest podprowadzona pod włącznik i muszę tylko dołożyć włącznik, bezpiecznik i zmienić coś w sofcie to czemu nie spróbować. Dlatego właśnie szukam informacji jak to jest z tą matą i wiązką. Czasem producenci robią standardową jedną wiązkę do wszystkich wersji a potem tylko dają albo włącznik albo zaślepkę w zależności od wersji.
- Od: 3 kwi 2018, 21:10
- Auto: Mazda 3 BN HB 2016 2.0
120KM AT Sport Nav
Sonic Silver
maku99 napisał(a):W Polsce (wersja BN): Podgrzewanie kierownicy dostepne jest w SkyPassion (najwyzsza), nie ma znaczenia czy pakietem skory czy bez.
Mam BN SkyEnergy i mam podgrzewaną kierownicę. Na mrozie to rzeczywiście przydatna rzecz.
Pewnie w pakiecie z ledami
Bedzie wiązało się z wymiana kola kierownicy. Kolo nie ma wiązki w sobie, reszta okablowania możliwe ze jest. Tego nie jestem w stanie niestety sprawdzić.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Strona 1 z 1