Witam,
Czy byłby w stanie ktoś pomóc i objaśnić jakie są różnice w budowie grilla do wersji z czujnikiem radarowym względem wersji bez czujnika? Byłbym wdzięczny za ewentualne zdjęcia bądź linki gdzie można te różnice wychwycić.
Pozdrawiam.
Różnice w budowie atrapy grilla do wersji z radarem i bez.
Strona 1 z 1
Na pewno znaczek Mazdy jest inny – w wersji bez radaru srebrne elementy są wypukłe, natomiast "tło" głęboko wklęsłe. Natomiast w wersji z radarem cały znaczek jest płaski, jakby zalany silikonem. Innych różnic nie zauważyłem..
Jak będę miał VIN Mazdy z radarem mogę sprawdzić (a raczej ktoś to za mnie zrobi
) po numerach części czy są takie same.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
VIN:JM1BM1W36E1133402
Z tego co widziałem w katalogach części to numery są różne. Jeżeli różnica byłaby tylko w emblemacie to wymieniłbym tylko jego. Natomiast nie wiem czy w samym grillu niema jakichś dodatkowych otworów.
Z tego co widziałem w katalogach części to numery są różne. Jeżeli różnica byłaby tylko w emblemacie to wymieniłbym tylko jego. Natomiast nie wiem czy w samym grillu niema jakichś dodatkowych otworów.
- Od: 16 sty 2017, 01:22
- Auto: Mazda CX-9 Grand Touring 2014
barlew napisał(a):Z tego co widziałem w katalogach części to numery są różne.
No to nie pomoge skoro wiesz, ze numery czesci sa inne. Wez pod uwage, ze logo mazdy, a w zasadzie wytloczenia w wersji bez radaru sa integralna czescia grilla i tylko srebrny znaczek jest na nim zamocowany . I teraz nie ma mozliwosci zamontowac tam radaru, chyba ze fizycznie wytniesz tam dziure. Bo chyba nie chodzi ci o mocowanie grilla do zderzaka skoro radar nie wejdzie?
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Jeśli ma być zamontowany radar, to zwykły grill się nie przerobić. Radar musi mieć osłonę od powietrza, dlatego jest taka konstrukcja. Jak zobaczycie to radar siedzi jak by we wnętrzu tego loga. Dodatkowo grill jest na wysokim połysku.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Sorka, że dopiero teraz odpisuję. Grila przerobiłem w ordynarny sposób wycinając dziurę i spawając znaczek urządzeniem do spawania plastików. Z zewnątrz nie ma śladów. Radar skonfigurowany w ASO działa bez zarzutu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 16 sty 2017, 01:22
- Auto: Mazda CX-9 Grand Touring 2014
Mi wpadl w oko grill a'la USA ale watpliwosci nasuwaja sie same,czy nie zakluci systemow mazdy i czy nie musi byc hmologowany?
https://www.ebay.com/itm/172915732615
https://www.ebay.com/itm/172915732615
Strona 1 z 1