Źle spasowany schowek

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez toruńczyk » 23 mar 2017, 07:44

Nie raz czytam forum i przez myśl mi przechodzi , że ludzie mając dobrze spasowany samochód szukają dziury w całym – od po prostu taka nasza przypadłość ;)
Servisując swoje auto zajrzałem w salonie do pięknie prezentującej się M 3. Od pierwszego wejrzenia wpadł mi w oko widok schowka , który od strony kierowcy wystawał przynajmniej z centymetr zaś z drugiej licował . Nie uwierzyłbym nikomu , że z tak okropnie spasowanym schowkiem można reklamować -prezentować auta potencjalnemu klientowi !!!
Domniemam , że ciężko jest poprawić servisowi tą usterkę bo dla auta wystawiwego zapewne tego by dokonali .
Akurat ta część auta jest jak ołtarz na którą oczy są zawsze zwrócone i na taki bubel ja też bym nie mógł patrzeć .
Forumowicz

Od: 8 lis 2015, 21:02
Auto: Mazda CX-3 – 2016r. , 2.0Pb – 120KM , AT , Sky Passion , Soul Red .

Postprzez piotrp1985 » 26 mar 2017, 19:59

Dzień dobry,

po zimie zauważyłem, że w samochodzie zaczęło coś drżeć na nierównościach. Myślałem, że to szyby ale możliwe, że jednak schowek. (Dzisiaj gdy go przytrzymałem, drżenie zmniejszyło się znacząco) Zastanawiam się, czy spasowanie ma na to wpływ?

Mój jest dosyć źle spasowany – załączam zdjęcie. (Auto ma dopiero 8 miesięcy)

Pozdrawiam!
Załączniki
schowek.JPG
Początkujący

Od: 26 mar 2017, 19:50
Auto: Mazda 3 HB, 2016, Benzyna 120KM

Postprzez Mac_Gregor » 28 mar 2017, 14:06

Ja wiem że może to tylko zbieg okoliczności, ale wszystkie kiepsko spasowane schowki widziałem w wersjach poniżej SkyPassion z tymi czarnymi listwami – a w SkyPassion z listwami srebrnymi widywałem dużo lepsze spasowanie ... Ale tak jak napisałem wcześniej – zbieg okoliczności :)
Forumowicz

Od: 25 kwi 2016, 13:56
Auto: Niedoszła Mazda3 :)

Postprzez kaszub » 12 kwi 2017, 17:47

U mnie w Enso podobnie – patrz fotka.
Załączniki
schowek.jpg
Początkujący

Od: 9 lip 2016, 20:59
Auto: Mazda 3 (BM) Enso 2016 2.0 MT 120KM Soul Red + Sebring