Hej,
od kilku tygodni, podczas słuchania radia, z głośników słyszalne są szumy (trzeszczenie). Nasila się szczególnie podczas reklam, wiadomości lub zapowiedzi spikerów (generalnie wtedy, gdy ktoś coś mówi). Mniej słychać gdy leci muzyka, albo może po prostu muzyka zagłusza te szumy i nie są tak słyszalne. Gdy muzyka leci z pendrive'a dźwięk jest czyściutki. Nie są to na pewno szumy spowodowane słabym odbiorem stacji, bo efekt ten występuje na każdej stacji, w każdym miejscu, gdzie wcześniej nie było problemów. Zaczyna mnie to powoli irytować. Macie jakiś pomysł co mogło się stać lub co padło?
Mam głośniki Bose. Miałem już raz wymieniany wzmacniacz (przestał grać jeden głośnik i okazało się, że to wina wzmacniacza). Czyżby to znowu to, czy jeszcze coś innego jest odpowiedzialne za odbiór stacji?
Szumy w głośnikach podczas słuchania radia – Bose
Strona 1 z 1
To taki daleki strzał, ale głośniki w drzwiach nie są osłonięte przed wilgocią a ich rozmiar robi swoje. Z czasem przy odrobinie pecha, ich górna część (w okolicach elektromagnesu) może zardzewieć i lubią brzęczeć. Ale to tylko basowe w przednich drzwiach, no i objaw byłby raczej przy każdym rodzaju odsłuchu.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Dzięki za odpowiedzi.
Tylko co z anteną mogłoby się stać? Zresztą i tak ciężko coś z nią byłoby zrobić, wolę jej nie ruszać. Tym bardziej tuner radia – nie wiadomo nawet gdzie tego szukać.
Umówię się na serwis, mam tylko nadzieję, że się nie wykpią bo "my żadnych szumów nie słyszymy".
Tylko co z anteną mogłoby się stać? Zresztą i tak ciężko coś z nią byłoby zrobić, wolę jej nie ruszać. Tym bardziej tuner radia – nie wiadomo nawet gdzie tego szukać.
Umówię się na serwis, mam tylko nadzieję, że się nie wykpią bo "my żadnych szumów nie słyszymy".
Strona 1 z 1