Problemy z oryginalnym alarmem
1, 2
Dzięki za pomoc,być może przez nie uwagę jeden z tych czujników przestawilem...jeśli sytuacja się powtórzy jadę do ASO.Swoją droga te czujki to jak z lat 90...
Jak miałem na krzyż to miałem problemy, teraz mam na wprost i jest ok.
Mazda chyba nie przewidziała na na nasz rynek fabrycznego alarmu dla "trójki"
Mazda chyba nie przewidziała na na nasz rynek fabrycznego alarmu dla "trójki"
-
lukaszjakubowski
A swoją drogą jeśli jechałem samochodem z włączona syrena to wynika ze alarm został rozbrojony bo inaczej nie dałoby się auta uruchomić...
Chciałbym Wam jeszcze zwrócić uwagę na pewną kwestie związaną z alarmem.
Kiedy auto jest zamknięte, a alarm uzbrojony i pilotem bądź przyciskiem na klamce rozbroicie alarm i odryglujecie zamki to po jakimś czasie (w zależności jak kto ma ustawione) auto powinno się ponownie zaryglować. I tutaj zwróćcie uwagę, że nastąpi tylko zaryglowanie drzwi bez mrugnięcia kierunkowskazami i w tym momencie alarm się nie uzbroi z powrotem.
Pamiętajcie o tym.
Kiedy auto jest zamknięte, a alarm uzbrojony i pilotem bądź przyciskiem na klamce rozbroicie alarm i odryglujecie zamki to po jakimś czasie (w zależności jak kto ma ustawione) auto powinno się ponownie zaryglować. I tutaj zwróćcie uwagę, że nastąpi tylko zaryglowanie drzwi bez mrugnięcia kierunkowskazami i w tym momencie alarm się nie uzbroi z powrotem.
Pamiętajcie o tym.
-
lukaszjakubowski
1, 2