Mam Mazdę 3 od 3 miesięcy. Wczoraj zmieniałem opony w servisie (czekały po zakupie) i przy okazji umyto auto (nie było to pierwsze mycie od zakupu
Jestem zaniepokojony, bo miałem kilka nowych aut (same francuzy
Pozdrawiam.
Michał.
www.mazdaspeed.pl
Lucas81 napisał(a):Zgłaszałem ten problem i powiedziano mi że to przypadłość tego modelu"TEN TYP TAK MA", nie wpływa to parowanie na snop światła. Dziwi mnie to że Mazda tak do tego podchodzi uważam że z czasem na pewno to zaszkodzi odbłyśnikom oraz żarówkom, Jest to po prostu wada do której mazda nie chce się przyznać.
ellipsis napisał(a): Masz ksenony czy zarówki? Moze da rade jakoś z tylu reflektora pozdejmowac zatyczki tak aby powietrze dostalo sie do srodka.
creet napisał(a):Nie korzystaj z gwarancji, tylko z rękojmi. Zgłoś wadę dealerowi z informacją, że już robili oględziny Twojego auta na piśmie (najlepiej poleconym) i zażądaj wymiany reflektora na nowy. Poczekaj dwa tygodnie od daty doręczenia listu na odpowiedź. Jak nie przyjdzie odpowiedź, to znaczy że uznali tą wadę i sposób realizacji Twojego roszczenia. Zadzwoń wtedy i poproś o umówienie terminu wymiany reflektora. Jeśli będą mieć wonty, to powiedz że uznali Twoje roszczenie (poprzez milczącą zgodę) na podstawie kodeksu cywilnego i postrasz rzecznikiem praw konsumenta albo UOKIK.
Przez pierwsze dwa lata od zakupu nie ma sensu korzystać z gwarancji producenta. Szkoda nerwów.
MichG napisał(a):Lucas81 napisał(a):Zgłaszałem ten problem i powiedziano mi że to przypadłość tego modelu"TEN TYP TAK MA", nie wpływa to parowanie na snop światła. Dziwi mnie to że Mazda tak do tego podchodzi uważam że z czasem na pewno to zaszkodzi odbłyśnikom oraz żarówkom, Jest to po prostu wada do której mazda nie chce się przyznać.
W przyszłym tygodniu wstawiam do ASO na wymianę mechanizmów lusterek, stukanie zawieszenia lewy przód i dodatkowo zaparowane reflektory. Poczekam cierpliwie, czy dostanę odpowiedź "TTTM". Nie wyobrażam sobie, żeby auto 3-miesięczne miało zaparowane reflektory i miałbym czekać, aż nastąpi jakieś zwarcie w instalacji. Nie chcę na razie gdybać, poczekam. Serwis świadczy o marce, bo każde auto może mieć jakieś usterki, sztuką jest je wyeliminować, tak, by klient był zadowolony.
Odezwę się po wizycie.
MichG napisał(a):Dostałem dziś informację, że reflektory "zostały zakwalifikowane do wymiany gwarancyjnej" przez Mazdę.
Ciekawe, bo ja zgłosiłem z rękojmi.
W przyszłym tygodniu wymiana.
Dam znać, jak się to zakończy.
MichG napisał(a):Cześć.
Jestem po wymianie reflektorów, ale z problemem pozostałem. Reflektory wymieniono na nowe.
(...)
Szkoda, że na razie serwis nie szuka przyczyny, tylko załatwił wymianę reflektorów przez Mazdę (to ich wewnętrzne rozliczenia) i myślał, że pozbył się problemu. Podejście do klienta jest na chwilę obecną mało "pro". Zobaczę, co dalej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości