Mój problem (o ile to problem w Mazdzie) polega na tym że gdy wyłączę klimatyzację i pozostawię nawiew na poziomie 2, 3 i wyżej to wyrzuca mi parę na przednią szybę oraz czyje na twarzy nieprzyjemne powietrze jakby wilgotne.
w żadnym wcześniejszym aucie innej marki nie miałem takiej sytuacji.
problem pojawia się także gdy na zewnątrz jest bardzo ciepło.... i nie koniecznie to parująca woda z ulicy.
Czy i Wy macie tego typu spostrzeżenia?
Pozdrawiam.
Parowanie szyby po wyłączeniu Klimatyzacji.
Strona 1 z 1
cześć
mam tak samo i miałem tak w innych autach również. po wyłączeniu klimatyzacji przez chwilę leci bardzo wilgotne powietrze (im szybciej pracuje wentylator tym krócej parują szyby i czuc wilgotne powietrze). domyślam się ze to nawiew porywa resztki wilgoci z parownika który przy włączonej klimatyzacji skrapla parę z powietrza i odprowadza na zewnątrz (patrz plama pod samochodem). po wyłączeniu klimatyzacji nie ma już intensywnego skraplania, pozostają resztki wody ktora jest niejako porywana przez nawiew do kabiny
mam tak samo i miałem tak w innych autach również. po wyłączeniu klimatyzacji przez chwilę leci bardzo wilgotne powietrze (im szybciej pracuje wentylator tym krócej parują szyby i czuc wilgotne powietrze). domyślam się ze to nawiew porywa resztki wilgoci z parownika który przy włączonej klimatyzacji skrapla parę z powietrza i odprowadza na zewnątrz (patrz plama pod samochodem). po wyłączeniu klimatyzacji nie ma już intensywnego skraplania, pozostają resztki wody ktora jest niejako porywana przez nawiew do kabiny
- Od: 4 maja 2016, 21:33
- Auto: było: BMW E91
jest : Mazda 3 SD 2016 120KM SkyEnergy
Strona 1 z 1