Spasowanie przedniego zderzaka – zgłoszenie naprawy gwarancyjnej
Strona 1 z 1
Chciałbym zgłosić na gwarancji poprawę mocowania – zauważyłem że lekko odstaje przy lewej lampie. Macie jakiś polecony ASO – chyba blacharsko lakierniczy w tym przypadku w Warszawie? Chce uniknąć stresu przy oddawaniu dwu trzytygodniowego auta.
Floyd84 napisał(a):Chciałbym zgłosić na gwarancji poprawę mocowania – zauważyłem że lekko odstaje przy lewej lampie. Macie jakiś polecony ASO – chyba blacharsko lakierniczy w tym przypadku w Warszawie? Chce uniknąć stresu przy oddawaniu dwu trzytygodniowego auta.
Ogolnie te cienkie blaszki Mazd sa kiepsko spasowane. Prosze, nie sprawdzaj przedniego blotnika wzdloz linii drzwi, dolnych rogow gdzie sie drzwi spotykaja i jeszcze innych felerow o ktorych juz zapomnialem
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Floyd84 napisał(a): zauważyłem że lekko odstaje przy lewej lampie
Może fotki kolega wrzuci?
Dla jednego 2mm to przepaść, a dla drugiego 5mm to perfekcja...

Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
u mnie podczas odbioru Mazdy znalazłem również podobny mankament, ale w druga stronę, zderzak był za bardzo ściśnięty do lampy w stosunku do drugiej strony autka, wtedy usłyszałem od sprzedawcy, że nie ma możliwości regulacji zderzaka, że jest on zakładany (tak jakby na wcisk, na klik) w jednej możliwej pozycji. Czy to możliwe 
gonzik8 napisał(a):Czy to możliwe?
Tak, to połowa prawdy...
Zderzak wchodzi na ślizgi / prowadnice (po jednym na stronie).
A te ślizgi to już można ustawić...

Arkana , Captur , Mii
Wojtek napisał(a):A te ślizgi to już można ustawić..
Tylko trzeba chcieć to zrobić, a ASO chyba za taką "poprawę" pewnie nie dostaje kaski od Mazdy

Do głowy wpadają pomysły od wewnątrz...

Nie dostaje, ale tutaj chyba zależy (powinno przynajmniej
) na zadowoleniu klienta, który kupił nowe auto...
Zdjęcie zderzaka to 10 minut dla jednej osoby, później regulacja (obniżenie ślizgu) i montaż wszystkiego w odwrotnej kolejności... Całość może zająć około 30 minut...
ps. Byłem niedawno w Oplu... wszystkie Astry wyglądają jakby były po stłuczce...
Zdjęcie zderzaka to 10 minut dla jednej osoby, później regulacja (obniżenie ślizgu) i montaż wszystkiego w odwrotnej kolejności... Całość może zająć około 30 minut...
ps. Byłem niedawno w Oplu... wszystkie Astry wyglądają jakby były po stłuczce...
Arkana , Captur , Mii
Strona 1 z 1