Siedzenia – kanapa

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez samniewiem » 6 kwi 2014, 00:38

Witam wszystkich. Czy osoby posiadające najświeższe wersje dalej mają bardzo miękkie siedziska tylnej kanapy. Nie jest to tragedia aczkolwiek lepiej prezentowałoby się coś bardziej sztywnego.
samniewiem

Postprzez Wojtek » 6 kwi 2014, 00:43

Hm...
Jaki jest właściwie problem z tylną kanapą?
Proszę o szczegóły...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez samniewiem » 6 kwi 2014, 01:21

Chodzi o to, że oglądając testy czy czytając o M3 to czasem autorzy wspominają o kanapie którą można "przełamać" ponieważ nie ma tam nic sztywnego. Gąbka podobno bardzo poddaje się i wygina. Problemem tego bym nie nazwał. Raczej mankamentem. Auto ma swoją cenę a tutaj taki psikus.
samniewiem

Postprzez Rubik » 7 cze 2014, 20:58

W moim sedanie skyenergy niepokoi mnie fotel kierowcy a dokładnie oparcie .
Opierając się z tyłu oparcia mocno i irytująco wystaje jakby "kręgosłup" :–) W dotyku jakby pręt,czy sprężyna – dzisiaj myślałem że przebije materiał i wyczułem tam coś w rodzaju nakładki obracając ją troszkę polepszyło się bo nie ma ostrych kolców , ale to i tak jest coś nie tak. Nie wiem ale było tak chyba od początku , tj od miesiąca. W fotelu pasarzera obok kierowcy wystaje nieco mnie , lecz też denerwuje.
Proszę napiszcie jak jest u Was , czy również wyczuwacie jakieś kolce , pręt itp.
Forumowicz

Od: 22 gru 2013, 23:32
Auto: Mazda 3 BM 120KM MT
SkyEnergy SD
Snowflake White

Postprzez ulmen » 8 cze 2014, 10:34

W mojej wersji, produkowanej w kwietniu a odebranej kilka dni temu z salonu, tylna kanapa jest sztywniejsza niż to co w testach (aczkolwiek dość ciężko stwierdzić z jaką siłą recenzent napierał na kanapę). Na pewno kanapę można odchylić tak aby zobaczyć wiązkę przewodów, która pod nią biegnie, ale przełamanie kanapy w taki sposób jak to robi np. Marek drives z Youtube jest dla mnie niewykonalne.

Nie wyczuwam problemu z fotelem kierowcy. Ja mam trochę zwyrodniały kręgosłup jak na swój wiek, ale jeździ mi się wygodnie.
Forumowicz

Od: 16 gru 2013, 17:55
Auto: BM 2.0 120KM Titanium Flash
Sky Motion

Postprzez ZOOMik » 8 cze 2014, 11:52

Rubik, być może to mechanizm regulacji odcinka lędźwiowego.
Tak to wygląda wewnątrz …
front_seat.jpg
Obrazek
Forumowicz

Od: 5 mar 2010, 10:22
Auto: Mazda 3BL SPORT '09

Postprzez mysiak » 14 lis 2015, 00:52

żeby już nowego nie tworzyć – jak wygląda kwestia tylnej kanapy z dwoma fotelikami? dużo miejsca zostaje? Mówimy o fotelikach z isofixem rzecz jasna
Power is nothing without control
http://www.4kolkaszczescia.pl
Forumowicz

Od: 11 wrz 2010, 21:02
Auto: Outlander