Jak w temacie – brzęczy zaślepka z powodu luzów przy jeździe po kocich łbach itp.
Chciałbym ją obkleić miękką taśmą po obwodzie ale za cholerę nie mogę jej wyjąć. Plastiki wokoło już zdążyłem poobdzierać przy próbach jej wyjęcia przez podważanie.
Jak wyjąć ten kawałek, nie napiszę jakiego, plastiku?
Brzęcząca zaślepka złącza diagnostycznego
Strona 1 z 1
W którym miejscu dokładnie jest ta zaślepka ?
Nad cięgnami do otwierania maski i wlewu paliwa a poniżej zestawu przycisków m.in do wyłączania i-stop czy kalibracji czujnika ciśnienia w oponach. Taka prostokątna, tandetna zaślepka.
-
maryousz
Po tych postach, poszedlem do swojego auta z ciekawosci co jest z ta zaslepka. No nie wiem, ale wyszla bez problemu. Podwazywem dwoma srubokretami z prawej i lewej strony, tylko ze najpierw jeden srubokret a pozniej drugi.
ja po Twoim poście tez próbowałem to zrobić i się udało...szkoda tylko ze nie wspomniałeś, że celem podwadzania jest wypięcie spinek...
tak wiec udało sie ale zmasakrowalem tą zaslepke – jak sie okazalo jałowego otworu...Złącze diagnostyczne jest prawdopobonie ponizej tapicerki-białe gniazdo. Albo źle zrozumiałem manual z USA albo u nich w tym miejscu jest właśnie nieco inne złącze.
tak wiec udało sie ale zmasakrowalem tą zaslepke – jak sie okazalo jałowego otworu...Złącze diagnostyczne jest prawdopobonie ponizej tapicerki-białe gniazdo. Albo źle zrozumiałem manual z USA albo u nich w tym miejscu jest właśnie nieco inne złącze.
-
maryousz
Strona 1 z 1