Parametry głośników do Mazdy BM

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Scorsese » 18 wrz 2015, 19:34

Mam takie zapytanie, myślę, że do kogoś kto może już wymieniał głośniki w Mazdzie: jakie są dokładne parametry zamontowanych u nas firmowo głośników? Chodzi mi zarówno o parametry elektryczne jak i mechaniczne (średnica otworu, głębokość, czy głośnik może wystawać od strony membrany poza przestrzeń montażową (odległość od osłony głośnika/tapicerki), rozstaw otworów na śruby – cytowane za jakąś stroną o głośnikach samochodowych). Chciałbym wymienić głośniki (bo te obecne są koszmarne w brzmieniu), ale nie chciałbym przy tym robić partyzantki z jakimś dopasowywaniem głośnika na siłę do obecnych mocowań. Zwłaszcza, że ASO obiecało założyć mi nowe głośniki, jeśli tylko je kupię (czyli nie tracę gwarancji). Problem w tym, że nikt nie zna dokładnych danych takich głośników, a w ASO też mają tylko numer katalogowy. Czy ktoś z kolegów jest w posiadaniu takiej wiedzy?
Uprzedzę możliwą odpowiedź: "rozmontuj sobie drzwi i sprawdź".
Wiem, że tak mogę zrobić, ale może nie trzeba wyważać otwartych już drzwi, bo ktoś już to wie? :)
Forumowicz

Od: 11 sty 2014, 19:42
Auto: Mazda 3 BM sedan 120KM SkyEnergy

Postprzez kuman1987r » 18 wrz 2015, 21:25

jedynie jak moge pomoc to ten link
http://mazda3revolution.com/forums/2014-mazda-3-skyactiv-audio-electronics/74642-zippity-s-audio-project-non-bose.html
głonik ma 4ohm prawdopodobinie 16,5cm czyli standard ale widac ze dystans znacząco wypuszcza głonik w strone tapicerki
Forumowicz

Od: 25 lut 2008, 13:20
Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF
+
Mazda 3 BM 2.0 SkyEnergy Blue Reflex