Zbliża się zima i zacząłem się rozglądać za możliwością zainstalowania ogrzewania postojowego.
Na stronie mazdy jest oferta: http://www.mazda.pl/assets/poland/ogrze ... tojowe.pdf,
pomimo rabatu cena dość zaporowa – 10% wartości auta to sporo.
Dlatego pytanie dla obeznanych w warunkach gwarancji, czy w przypadku montażu w innym warsztacie niż Mazdy nie utracę gwarancji?
Akcesoria – Montaż ogrzewania postojowego – pytania
Strona 1 z 1
Doczytaj warunki gwarancji... tam znajdziesz odpowiedź. Zresztą chcesz zaryzykować spalenie się samochodu z powodu np. niewłaściwego zamontowania?
A jak tam warunki ubezpieczenia, obejmują pożar? Co tam 10% wartości auta ( tu chyba trochę przesadziłeś.... ) do 100% wartości auta? 
Wg cennika najtańszy zestaw zaczyna się od 6740 na 8230pln kończąc czy to jest 10% – ok może nieco zaokrągliłem, mimo wszystko dość drogo :/ Też warto wiedzieć, czy owo ogrzewanie obejmuje silnik.
Może ewentualnie uda się coś wytargować przy odbiorze auta (na dniach
).
Nie ma auta nie mam gwarancji, no, ale poszukam na forach..
Może ewentualnie uda się coś wytargować przy odbiorze auta (na dniach
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Nie ma auta nie mam gwarancji, no, ale poszukam na forach..
Ogrzewanie podgrzewa płyn chłodzący a więc i silnik szybciej osiąga optymalną temperaturę.
W trójmieście mogę trochę pomóc z cenami, rabat na poziomie 15% na części to kilka stówek oszczędności.
W trójmieście mogę trochę pomóc z cenami, rabat na poziomie 15% na części to kilka stówek oszczędności.
Strona 1 z 1