Chciałbym zabrać głos na forum, zatem serdecznie witam wszystkich forumowiczów.
Chciałbym odnieść się do niezidentyfikowanych odgłosów dochodzących z okolic prawego słupka.
Przejechałem od lutego 12 tyś. km i od pewnego czasu z niepokojem nadsłuchiwałem tych dziwacznych "skrzypień, stuków". Dało się to słyszeć w szczególności podczas mocnych temperatur. Piszę – dało się słyszeć – dlatego, że w dniu wczorajszym po przyjściu na parking zauważyłem popękaną przednią szybę boczną od strony pasażera /własnie z tego obszaru dochodziły te dziwne dżwięki/. Część szkła znajdowała się na zewnątrz zaś bardzo mało szkła było wewnątrz na siedzeniu. Pozostałość popękanej szyby była tak jakby wypchnięta na zewnątrz. Była dosyć wysoka temperatura i wnioskuję, że nagrzana rama drzwi zadziałała na zbyt dopasowaną szybę w wyniku czego doszło do jej popękania.
Jeżeli macie jakieś uzasadnienie inne, bardziej racjonalne dla tego zdarzenia, to proszę o dyskusję.
Najgorsza rzecz w tym " przypadku" jest taka, że szyb nie ma od ręki i trzeba czekać aż gdzieś znajdą ?
Pęknięta szybka boczna pasażera
Strona 1 z 1
lezjat napisał(a):Piszę – dało się słyszeć – dlatego, że w dniu wczorajszym po przyjściu na parking zauważyłem popękaną przednią szybę boczną od strony pasażera
masz zdjęcia?
Jeżeli pękła sama, to musiały działać bardzo duże naprężenia...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Strona 1 z 1