Zauważyłem wczoraj że spod podwozia kapie bezwonna, przeźroczysta ciecz. Prawdopodobnie jest to efekt uboczny pracy klimatyzacji, w ciężkich warunkach. Na zewnątrz około 30 stopni plus słońce, czarny lakier, a klimatyzacja ustawiona na schładzane do około 20 stopni w trybie Eco. Sama klimatyzacja pracuje szybko, cicho wydaje się poprawnie.
Czy zauważaliście u siebie również podobne wycieki, czy powinienem udać się z tym do ASO?
Wyciek cieczy w ciepłe dni
Strona 1 z 1
PS:
Anegdota z ASO Peugeota (ojca auta), przeglad przy 100tys :
– ma pan wyciek oleju, to wymaga pilnej naprawy, jeśli po rozebraniu auta nie wyjdzie nic dodatkowo to ok 800zł netto.
– jaki wyciek? Ogladałem auto wczoraj i było suche.
– nie wszystko mozna dojrzec stojac w garniturze przed autem
– prosze mi pokazac ten wyciek
– o TU
– proszę z kierownikiem
– Dzien dobry, slucham:)
– Probowano wyłudzić naprawę auta pokazując mi wyciek oleju, który powstał przez niedbalstwo podczas wymiany filtra oleju, proszę o kartkę i długopis, chcę złożyć pisemną skarę na usługe, albo anulujecie mi naliczoną płatę za wykonany okresowy przegląd.
– nie rozumiem
– zapraszam do auta wraz z serwisantem
.....
– policzymy tylko za częsci, usługa serwisowa gratis, serwis doczysci zalany silnik ( zapach w gratisie i sprzatania srodka auta), do zobaczenia.
– Wrrr
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Strona 1 z 1