Czas na aktualizację.
W zeszłym roku postanowiliśmy, że MX nie będzie jeździł w sezonie zimowym, bo niestety mimo wszelkich zabezpieczeń sól i wilgoć robi swoje. Dzięki temu mieliśmy czas na wykonanie wszelkich prac, które uniemożliwiało codzienne użytkowanie – czyli w ruch poszło przede wszystkim wnętrze.
O zegarach już pisaliśmy. Onyx zrobił własny projekt tarcz oraz przerobił oświetlenie na zimne białe + czerwone również na konsoli nawiewów.

Podsufitka, lusterko i słoneczniki zostały wyflockowane w ciemno-szarym kolorze.

Siedzenia zostały przetapicerowane.
Początkowo miała być skóra na bokach i alcantara w środku...ale doszłam do wniosku, że skóra jakoś nigdy mi się nie podobała

Na dodatek nie chciałam czarnej, a szara jest po prostu brzydka...no cóż babskie fanaberie

Finalnie wybraliśmy materiał technicznie i wizualnie podobny do alcantary, ale nieco grubszy i o wyższym stopniu ścieralności. Do tej pory stosowany w meblarstwie – jak widać w aucie też dobrze wygląda, choć przez swoją grubość jest trudniejszy w układaniu.

Tylne siedzenia zostały lekko przerobione – doszła gąbka na bokach, co umożliwiło połączenie dwóch kolorów oraz poprawiło wizualny odbiór tych siedzeń oraz komfort – choć w przypadku dłuższej jazdy MXem na tylnym siedzeniu trudno mówić o komforcie

Przed zmianą tapicerki onyx położył nowe okablowanie pod Car Audio, zmienił głośniki oraz wykonał całkiem gustowną zabudowę bagażnika dzięki czemu wszystko ma swoje miejsce, a bagażnik nie stracił pojemności i funkcjonalności. Starania te zostały docenione i nagrodzone pierwszym miejscem CA na wiosennym zlocie w Czaplinku

Z rzeczy technicznych zostało wymienione sprzęgło na ACT HD-SS.

Specjalne podziękowania dla:
Watsona za nieocenioną pomoc i wsparcie duchowo – techniczne

Pana Piotra Żarneckiego, który cierpliwie wysłuchał wszystkich próśb i w ekspresowym tempie przetapicerował całe wnętrze,
http://www.bitmat.pl/ za bardzo duży wybór wszelkich mat wygłuszających i miłą obsługę,
http://flokowanie.com.pl/ podziękowanie dla Rasty za doradztwo oraz profesjonalne i szybkie poflockowanie podsufitki
Pit'a za szybką wysyłkę elementów wnętrza, które były w lepszym stanie od naszych