Capazo napisał(a):Kazdy ma inne zdanie.
, inne priorytety i każdy dysponuje innym portfelem
Ale generalnie się z obydwoma Panami zgadzam

www.mazdaspeed.pl
MariuS napisał(a):mógłbym chyba jeszcze podstroić ekumajstrem i przesunąć odcinkę. Ustawiłem ją na 7300 a moc widać drastycznie nie spada. pod 7400 można by dać, co mówisz?
MariuS napisał(a):mógłbym chyba jeszcze podstroić ekumajstrem i przesunąć odcinkę. Ustawiłem ją na 7300 a moc widać drastycznie nie spada. pod 7400 można by dać, co mówisz?
grzegorzjubymx6 napisał(a):MariuS napisał(a):mógłbym chyba jeszcze podstroić ekumajstrem i przesunąć odcinkę. Ustawiłem ją na 7300 a moc widać drastycznie nie spada. pod 7400 można by dać, co mówisz?
Spojrz na moj wykres... krecony do 7800 i moc nie spada ... wprawdzie mniej o 30koni od ciebie ale kl-de w ktorym nic nie bylo robione i ten du....waty stozek... przesun odcinke do 7800 a bieg i tak zmienisz kiedy zechcesz...
Capazo napisał(a):grzegorzjubymx6 napisał(a):MariuS napisał(a):mógłbym chyba jeszcze podstroić ekumajstrem i przesunąć odcinkę. Ustawiłem ją na 7300 a moc widać drastycznie nie spada. pod 7400 można by dać, co mówisz?
Spojrz na moj wykres... krecony do 7800 i moc nie spada ... wprawdzie mniej o 30koni od ciebie ale kl-de w ktorym nic nie bylo robione i ten du....waty stozek... przesun odcinke do 7800 a bieg i tak zmienisz kiedy zechcesz...
Bez sensu to robic jak moc spada bo to nic nie daje, aby silnik katujerz tzn talerzyki ktore pekaja jak wafelki wiec jak chcesz sie nabawic dodatkowy problemow to ja bym proponowal na 10 tys fajnie wtedy slychac z daleka:D
Pit napisał(a):Bardziej istotne od tego, czy moc spada, czy nie, jest to, gdzie "spadasz", lądujesz rozpoczynając jazdę na biegu kolejnym po jego zmianie. Osobiście, gdy ganiałem się KL'ką najlepsze czasy (jak i inni w tamtych czasach KL'kami startujący) osiągałem zmieniając bieg przy 7750 rpm.
Pit napisał(a): zmieniając bieg przy 7750 rpm.
kamilspider napisał(a):Pit napisał(a): zmieniając bieg przy 7750 rpm.
Toż już odcinka w serii
Gib napisał(a):Patrzę na te kreski i dochodzę do wniosku że X25XEi to fajny silnik.
Gorzej z pokazaniem tej przewagi kresek na drodze
MariuS napisał(a):kiedyś na g-techu szybko przemierzyliśmy 0-96 wychodziło chyba koło 5,8 – 5,95. wg deta przeliczne na 0-100 jeden pomiar ok. 6.05 do setki.
MariuS napisał(a):no może Jacek, pewne jest że faktycznie 0,6s nas nie dzieli na pewno. Ale 6,6 wydaje mi się coś dużo
będzie czas to pomierzę dobrze. a co do mocy to wg deta wyszło 191km więc pomylił się(a raczej ja z wszystkimi składowymi do pomiaru) o 5KM-ów
Pit napisał(a):Odcinka w seryjnej MX-6 KL to 7800
Capazo napisał(a):Kurde balbym sie do tylu krecic.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości