Capazo napisał(a): bo musze jeszcze zglebic auto o 2 cm. Taki jest plan.
To nie wyobrażam sobie wjazdu na lawetę, jak w ogóle wyjedziesz od babci nie urywając wydechu

www.mazdaspeed.pl
Capazo napisał(a): bo musze jeszcze zglebic auto o 2 cm. Taki jest plan.
onyx napisał(a):Pompka może być tu najsłabszym ogniwem
No to jak tak się sprawy przedstawiają, to idź w kompletny set brembo od 350z + pompa. Nie będziesz w stanie ich zatłuc przy tej wadze autaA jak przeliczysz to dokładnie i weźmiesz wszystkie za i przeciw to będzie to i tak strzał w 10.
onyx napisał(a):Co do pompy, we wszystkich 6 (w tym MPS) ma średnicę 20,6mm 13/16", za to w 626/MX-6 masz pompkę 23,81mm 15/16". Chyba więcej nie muszę pisać – wiadomo z czego będzie lepsza![]()
Capazo napisał(a):onyx napisał(a):Co do pompy, we wszystkich 6 (w tym MPS) ma średnicę 20,6mm 13/16", za to w 626/MX-6 masz pompkę 23,81mm 15/16". Chyba więcej nie muszę pisać – wiadomo z czego będzie lepsza![]()
Rozumiem ze chodzi o pompe z 2,5v6 z mx6. A powiedz mi serwo tez zaadaptować z v-ki??
Paweł napisał(a):Po tym co napisał onyx wnioskuję, że chcą przede wszystkim zmniejszyć skok pedału i być może zwiększyć siłę nacisku potrzebną do uzyskania takiego samego efektu hamowania (jeśli serwo nie będzie miało większej średnicy).
Paweł napisał(a):Zapytam, bo podobno nie ma głupich pytań – wiesz, że nim większa średnica tłoczka pompy, tym mocniej będziesz musiał wciskać pedał, żeby się zatrzymać?
Capazo napisał(a):Paweł napisał(a):Zapytam, bo podobno nie ma głupich pytań – wiesz, że nim większa średnica tłoczka pompy, tym mocniej będziesz musiał wciskać pedał, żeby się zatrzymać?
Ale bedzie tez wieksze serwo, wiec mysle ze powinno to hulac. Jesli w mx-6 lata, to tylko przelozenie tego do BG i koniec. Tak mi sie wydaje
grzegorzjubymx6 napisał(a):Ja się nie znam ale w mojej mx6 na tarczach 300mm przód każdy kto ma 283mm uważa że jest o niebo lepiej nie latałem z nimi jeszcze po torze ale na 283mm było całkiem dobrze chociaż mocno się grzały!
Paweł napisał(a):A zrobiłeś już sobie doprowadzenie powietrza bezpośrednio na hamulce spod zderzaka?
Jeszcze nie, poluje na zderzak od wersji GT, ma wiecej wlotów powietrza to bede mogl cos podzialac.
Dzisiaj pierwsze ogledziny z odpaleniem auta. Odpalil w miare dobrze, chodził jak traktor, tzn tak jakby mu ciezko bylo. Zaczelo cos postukiwac, tak jakby panewka miala sie zaraz obrocic. Praca silnika trwala moze 3,4s max. Patrze pod spod auta te 2l co zostaly w misce byly juz na podwórku, wiec jest gdzies konkretna dziura w bloku. Albo korba sobie zrobila nowe miejsce, albo poprostu pekl blok![]()
. Jak znajde troche czasu to wyciagne silnik bede cos blizej wiedział!
grzegorzjubymx6 napisał(a):Powodzenia w te chłodne wieczory które tak nieuchronnie się zbliżają
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości