Mazda MX-6 GE FS '92r – Supercharger

Zdjęcia i opisy projektów tuningowych.

Postprzez Fasola » 16 lip 2012, 10:47

Gratuluje udanych występów na zlocie, szczęśliwego powrotu i wzorowego ładu pod machą <spoko>
Fasola

Postprzez onyx » 16 lip 2012, 12:46

mx6sc napisał(a):gratuluje wyniku i nagród
Gib nie do właścicielki czy oceniających tylko do konkurencji (za nie stawiennictwo) trzeba mieć żal :)
ps. super że bezawaryjnie ogarnięty weekend <spoko>

Nic dodać nic ująć <spoko>

Dzięki :)
Capazo napisał(a):
Gib napisał(a):I to jest najlepiej stuningowana mazda zlotu?

Kurcze moze jakbym mial ladniejszy lakier.... hahaha

Nie no wielkie gratki, pod maska wszytsko na swoim miejscu bardzo schludnie i porzadnie wykonane, tam nie ma sie co zepsuc. Super mazda, a ze nie robi 14-tek to kwestia czasu. Zreszta sterowanie jest tam narazie z patyka wiec jeszcze troche pracy trzeba wlozyc. Gratulacje!!
P.S. Onyx gratki 13 z przodu. Było widac ze po wykreceniu tego czasu banan na twarzy nie opuszcał Cię az do niedzieli <jupi>

Mówiłem CI żebyś wałkiem pomalował :P Wyszedł by piękny czarny mat ;) Twoje auto godnie zapierd... <spoko>

Sezon się jeszcze nie skończył, tak więc jak tylko wrócę z zasłużonego urlopu to biorę się dalej za pracę nad MX'em :) Widać już koniec powoli i zostały pierdoły do ogarnięcia.

Racja, mocno poprawiło mi to humor :) Za mało czasu było by się wjeździć w auta. Na tym setupie w obu przypadkach były tak naprawdę 2 wieczory, aby się oswoić. Kwestia czasu kiedy wyczuję dokładnie auto.

jarek.ZE napisał(a):Powiem szczerze, że auto malutkiej zasłużenie wygrało :) ogólnie zlot słabo wyglądał pod względem "tuningu". Jakiś fajerwerków nie było, no może mx5 z nissanowskim 1.8T :)

jarsoN napisał(a):
jarek.ZE napisał(a):Powiem szczerze, że auto malutkiej zasłużenie wygrało :) ogólnie zlot słabo wyglądał pod względem "tuningu". Jakiś fajerwerków nie było, no może mx5 z nissanowskim 1.8T :)

Popieram, według mnie zasłużenie została przyznana nagroda.

Tylko tak, jedno pytanie mnie męczyło przez zlot patrząc na Wasze mx-6: macie zamiar glebić, dać niższy profil opony? Lakier, felgi jest miodzio, to co się dzieje w środku i wkład pracy, to wielki szacunek dla Was za wytrwałość przy realizacji, ale mogła by stać niżej. Jak rozumiem ma być wygodnie, ale pytanie brzmi czy macie w planach taki zabieg?

Dzięki Panowie :) Pewnie Gib jakby tam był to nie miałby problemów ze zrozumieniem tego ;)

A co do gleby... No cóż, jak już wiele razy pisaliśmy, nie będzie jej. Auto służy do jeżdżenia na codzień i jest bardzo komfortowe. Nie chcemy tego psuć na rzecz nawet 30mm obniżenia.

mlody1921 napisał(a):Dodkładnie czysto łądnie :)

Ale dla mnie rewelacja to była Almera Onyx-a pod maską wszystko zrobione z głową, poukłądane, dopiete na ostatni guzik , jak seryjna almerka ale 3xx km.

Dziękuję <zawstydzony> Miło było pogadać :)

Seraf napisał(a):To nie temat o Almerce :D

Mx-6 wykonany bardzo fajnie i z głową. Faktem jest że nie jechał tak rewelacyjnie ale ważne że znane są tego przyczyny i da się to wszystko naprawić/ustawić.

PS. Przekazałem Ojcu info o plackach ziemniaczanych :D

Przed zlotem za mało czasu było już na dorobienie odpowiedniej wielkości koła pasowego kompresora – stąd i wynik mało zadowalający. Jedno jest pewne, na tak znikomym doładowaniu można było bez problemu mierzyć się z KL'ami. Dzięki Gaduła za możliwość porównania <spoko> Porównywanie czasów z innych imprez ma małe znaczenie tak naprawdę ze względu na różne warunki trakcyjne, pogodowe i ukształtowania terenu. Dlatego takie bezpośrednie starcia są jak najbardziej uzasadnione.

P. S. Placki rządziły :D Fajnie się było poznać i wspólnie spędzić czas.

Fasola napisał(a):Gratuluje udanych występów na zlocie, szczęśliwego powrotu i wzorowego ładu pod machą <spoko>

Dziękujemy <spoko> Fasola, to nie ostatnie ;) Ale i tak myślę, że Ty o tym wiesz.
Forumowicz

Od: 22 wrz 2010, 10:41
Auto: wesoły kapelusznik

Postprzez gadula » 16 lip 2012, 12:55

onyx napisał(a):Dzięki Gaduła za możliwość porównania

<zawstydzony> Nie ma za co :) Myślałem że gorzej dostanę :P
Ale coś czuję, że na wiosnę pokażecie co to potrafi <diabełek>
Przedstawiciel Podlasia

Od: 10 lip 2006, 23:30
Auto: GE6 KL, RF7J

Postprzez Barthez » 17 lip 2012, 15:01

tak po zlocie to już powiem... numer startowy informował o mocy silnika po tuningu. ;)

Obrazek

maLutka – no i brakło czasu co by pogadać o planach na najbliższą przyszłość ... :)
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez Gib » 17 lip 2012, 15:20

Wow!
No to czas jest mega jak na taką moc, nie wiem ile mocy miały inne MX6 2.0 z których chyba żaden jeszcze nie przełamał 17 sekund, a jeśli przełamał to nieznacznie. W takim razie nagroda za najlepiej stuningowaną mazdę jak najbardziej zasłużona, bo zrobiliście coś z niczego.
Onyx, Malutka nie bierzcie sobie tak bardzo do serca komentarzy moich, staram się trzeźwo patrzeć na to co każdy robi, poza tym zadroszczę ładniejszego auta no i szybszego <czarodziej>
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez malutka » 17 lip 2012, 19:32

Gib – ja już naprawdę nie wiem kiedy Ty ironizujesz, a kiedy piszesz poważnie :P
Czasy nie były [tiiit] – i to każdy widzi – dlatego też za ćwiartkę dyplomu nie dostałam. Konkurs na najlepszy tuning dotyczy auta, włożonej w niego pracy i sposobu wykonania, a nie czasu jaki osiągnął w sprincie. Jak widać ludzie docenili naszą pracę i starania, oddając głosy na MXa. Za co już serdecznie dziękowałam.
Śledzisz temat od dawna, miałeś też okazję z nami rozmawiać, więc wiesz, że był to projekt pionierski i najbardziej zależało nam na tym żeby wszystko poskładać i żeby sprawnie jeździło. Nikt nie zakładał, że MX stanie na kresce i zmiażdży wszystkie turbo (chyba, że Ty na to liczyłeś). Poza tym – już też wielokrotnie podkreślana rzecz – to auto ma przede wszystkim służyć na co dzień i dawać przyjemność z jazdy. Tak jest i dlatego uważam projekt za pełen sukces.
Dalsze modyfikacje będą dalej prowadzone, ale powoli i bez ciśnienia na osiąganie super czasów.

Możesz mieć odmienne zdanie – nikt Ci tego nie broni, ale przynajmniej pisz konkretnie i na temat.

Barthez dzięki za fotkę :) Pogadać rzeczywiście się nie udało, ale myślę, że co się odwlecze, to nie uciecze :)

Wszystkim dziękuję za ciepłe słowa tutaj oraz za miłe rozmowy przy otwartej masce w Rykach :P
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez szkodnik_byd » 25 lip 2012, 00:08

Numer startowy to wiek malutkiej :–)
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
-=[cytrynowy]=-
Klubowicz

Od: 3 gru 2006, 00:10
Auto: X9 TA 2,5v6 MT 98r.
X9 TA 2,5v6 AT 01r. dawca
X9 TA 2,5v6 AT 99r. green
5 CW 1,6D 11r.
były:
MX-5 NC 2,5 06r
6 GG 2,0 02r.
626 GF2,0HP 98r.
323f BG 1,6 91r.

Postprzez malutka » 25 lip 2012, 00:09

szkodnik_byd napisał(a):Numer startowy to wiek malutkiej :–)

hehehe no właśnie jakoś tego nie powiedziałeś :P Za to posądziłeś mnie o poturbowanie się...a ja się skompresowałam :P
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz

Postprzez szkodnik_byd » 25 lip 2012, 08:11

Moim zdaniem piwiedzialem OK wydaje mi się iż to w.twoim temacie bylo użyte stwierdzenie poturbowani dotyczyło się do remontu nadwozia samochodu. Mówiąc poturbowani miałem na myśli właśnie te zmiane blacharsko lakiernicza.

edit

dobrze pamiętałem nawet na pierwszej stronie są zdjęcia podpisane poT URBOwani więc chyba z moją pamięcią pomimo wypicia cytrynówki jest OK wiem to były zmiany już rok temu ale w opowiadaniu o modelu chyba warto wspomnieć :D

także zapraszam na pierwszą stronę twojego tematu może coś Ci się przypomni :D <diabel>
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
-=[cytrynowy]=-
Klubowicz

Od: 3 gru 2006, 00:10
Auto: X9 TA 2,5v6 MT 98r.
X9 TA 2,5v6 AT 01r. dawca
X9 TA 2,5v6 AT 99r. green
5 CW 1,6D 11r.
były:
MX-5 NC 2,5 06r
6 GG 2,0 02r.
626 GF2,0HP 98r.
323f BG 1,6 91r.

Postprzez malutka » 25 lip 2012, 13:07

No owszem – zdjęcia są z logo poTURBOwanych bo robił je Kuba z tejże firmy (rok temu w Rykach zaraz po "premierze" auta w nowym kolorze), ale ta firma nie miała nic wspólnego ze zmianami w aucie :P oprócz życzliwego dopingu :P
Myślałam, że mówiąc iż się poturbowałam miałeś na myśli, że założyliśmy turbo :) Tak to zrozumiało wiele osób :P Ale wybaczam <lol> Następnym razem uzupełnię opis w karcie i nie będzie problemu :)

A obiecany dyplom dla najlepszego konferansjera wyślę Ci do końca wakacji :P Na razie maluję – ale ściany w pokoju :P
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz

Postprzez Gib » 25 lip 2012, 13:11

Auto się stroi w tym czasie?
Forumowicz

Postprzez malutka » 25 lip 2012, 13:12

Gib napisał(a):Auto się stroi w tym czasie?

W jakim czasie?? Jak na razie wszystko wystrojone. Jak zmienimy koło pasowe to dopiero wtedy będziemy się ponownie bawić w nową mapę.
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz

Postprzez Gib » 25 lip 2012, 16:14

Rozumiem.
Forumowicz

PostTen post został usunięty przez People_Hate_Me 2 sie 2012, 22:30.
Powód: OT

PostTen post został usunięty przez People_Hate_Me 2 sie 2012, 22:31.

Postprzez People_Hate_Me » 2 sie 2012, 14:48

koniec z OT :)
Psssssssssssssst
Klubowicz

Od: 16 lip 2008, 15:26
Auto: Mazda MX-6 (GE) 2.0 FS-T 93r
Subaru Impreza (GC) 2.0 Combi