Mazda MX-6 GE FS '92r – Supercharger
Po ponownym złożeniu kompresora okazało się ze kółko jak i wcześniejsze wyliczenia onyxa były w porządku. Zapewne wcześniej była jakaś nieszczelność powodująca braki w spodziewanej mocy. Trzeba było powtórzyć strojenie bo poprzednia mapa się rozjechała. Efekt -maksymalne doładowanie- jakieś 0.4 osiągane jest tuż przed odcinką.
Najlepszy czas osiągnięty w Rykach to 16.10. Dla porównania najlepszy czas FS+T PHMa to 15.94
Mazda staneła na kresce również z KLem Gaduly, czasów nie pamiętam ale nieznaczna różnica ok dwóch /trzech dziesiątych na rzecz FS+S
Ogólnie pełen sukces. Projekt udało się zrealizować na ostatnia chwilę ale jednak na czas. Udało się dojechać na zlot, wystartować i nawet wrócić o własnych siłach
Więc chyba można już mówić, ze się udało
O pudle w 1/4 nie było co marzyć, a 1 miejsce za najlepszy tuning, jak i 3 za najładniejsza mazde zlotu są świetnym ukoronowaniem pracy jaką włożyliśmy w to auto. Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy oddali głosy na MXa.
Przed nami kolejny rok na kolejne modyfikacje
wysłano z podróży na upragnione wczasy
Najlepszy czas osiągnięty w Rykach to 16.10. Dla porównania najlepszy czas FS+T PHMa to 15.94
Mazda staneła na kresce również z KLem Gaduly, czasów nie pamiętam ale nieznaczna różnica ok dwóch /trzech dziesiątych na rzecz FS+S
Ogólnie pełen sukces. Projekt udało się zrealizować na ostatnia chwilę ale jednak na czas. Udało się dojechać na zlot, wystartować i nawet wrócić o własnych siłach
O pudle w 1/4 nie było co marzyć, a 1 miejsce za najlepszy tuning, jak i 3 za najładniejsza mazde zlotu są świetnym ukoronowaniem pracy jaką włożyliśmy w to auto. Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy oddali głosy na MXa.
Przed nami kolejny rok na kolejne modyfikacje
wysłano z podróży na upragnione wczasy
Ostatnio edytowano 15 lip 2012, 19:29 przez malutka, łącznie edytowano 1 raz

good girls go to heaven bad girls go everywhere...
Muszę obiektywnie powiedzieć że czasy takie sobie zarówno FSC jak FST, z tego co pamiętam Sinego KL robił sporo lepsze a wykazał się mocą 150 KM. No ale wszystko przed wami, jak się kończy tuż przed zlotem bez wjeżdżenia w auto czasem tak bywa.
Gratulacje pucharu.
Gratulacje pucharu.
Stała pod ścianą prężąc kakao
to nigdy nie bedzie robiło na tym set – upie nie wiadomo jakich czasow. grunt żeby jeździło bezawaryjnie
-
Pyton162
No dokładnie, auta raczej wyglądają i są z przeznaczeniem na codzienne du*owozy. I jak b6yło widać w ostatnich dniach przed zlotem oba auta były robione tak aby dojechać i bezpiecznie wrócić całym autem ze zlotu. Teraz będzie czas na zmiany i szlify.
a że tak zapytam może w nieodpowiednim temacie- 1/4 w rykach również pod górkę była tak jak w Czaplinku??
a że tak zapytam może w nieodpowiednim temacie- 1/4 w rykach również pod górkę była tak jak w Czaplinku??
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
Gib napisał(a):Muszę obiektywnie powiedzieć że czasy takie sobie zarówno FSC jak FST, z tego co pamiętam Sinego KL robił sporo lepsze a wykazał się mocą 150 KM.
Zgadzam się. Czasy bardzo przeciętne. Miejmy nadzieję, że to tylko setup przejściowy i nie długo będzie duuużo lepiej bo inaczej to chyba szkoda było tej całej roboty z doładowaniem.
Pyton162 napisał(a):to nigdy nie bedzie robiło na tym set – upie nie wiadomo jakich czasow. grunt żeby jeździło bezawaryjnie
MariuS napisał(a):No dokładnie, auta raczej wyglądają i są z przeznaczeniem na codzienne du*owozy.
hmmm... no nie wiem... te wszystkie kombinacje z turbo i kompresorem to chyba jednak po to żebyt auto szybko jeździło
- Od: 12 wrz 2007, 18:42
- Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)
bylo lekko pod gorke
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
To auto dmucha tylko 0,2bara które na 200 obr. przed odcięcie wskakuje na więcej więc szału nie ma prawa robić! Sukcesem jest, że udało się skończyć ten samochód przed zawodami i normalnie płynnie jest w stanie się poruszać po ulicach, a pracy było naprawdę sporo... Nawet przy tak skromnym dmuchnięciu ten samochód przyśpiesza zupełnie inaczej niż seryjny silnik dając frajdę z jazdy właścicielce i z tego trzeba się cieszyć
.
Niebawem powalczy się o więcej to i czasy będą lepsze, ale z tego co wiem to i tak nie o to chodzi w tym aucie...
Pozdrawiam
Niebawem powalczy się o więcej to i czasy będą lepsze, ale z tego co wiem to i tak nie o to chodzi w tym aucie...
Pozdrawiam
Strojenia, montaż, pomiary AFR
Nistune, Ecumaster, EMU, SMT, AEM, Apexi PFC, DTA
http://www.Ecu-Tune.PL
Nistune, Ecumaster, EMU, SMT, AEM, Apexi PFC, DTA
http://www.Ecu-Tune.PL
Gib napisał(a):I to jest najlepiej stuningowana mazda zlotu?
Możesz mieć pretensje tylko i wyłącznie do osób, które głosowały
Myślę, że został doceniony wkład pracy, wykonanie oraz to, że jakby nie było jest to projekt pionierski i za to bardzo wszystkim dziękujemy. Na wyniki przyjdzie czas i to całkiem niedługo. Nie mamy napinki na udowadnianie czegokolwiek.
Co jak co Gib, ale gadać każdy potrafi – może zacząłbyś sam coś robić
No zasuwam na tym rowerze żeby schdnąć bo jeśli chodzi o modyfikacje to uważam że +30 w N/A to już jest całkiem przyjemnie. Ale racja, mam pretensje do osób które głosowały do Was trochę też za marketing 
Stała pod ścianą prężąc kakao
Powiem szczerze, że auto malutkiej zasłużenie wygrało
ogólnie zlot słabo wyglądał pod względem "tuningu". Jakiś fajerwerków nie było, no może mx5 z nissanowskim 1.8T 
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
muszę przyznać że śledziłem temat jakiś czas... czekałem na efekt.
Gratuluję nagród, auta, oraz chęci wykonania takich modyfikacji, mnie by się już nie chciało
dobrze że się nie rozleciało (żart), to dowód na to że wszystko zostało w miarę dobrze wykonane 
Mam nadzieję że wszelkie poprawki które trzeba wprowadzić usuną niedosyt, a na następnym zlocie wynik będzie lepszy.
pzdr
Gratuluję nagród, auta, oraz chęci wykonania takich modyfikacji, mnie by się już nie chciało
Mam nadzieję że wszelkie poprawki które trzeba wprowadzić usuną niedosyt, a na następnym zlocie wynik będzie lepszy.
pzdr
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
jarek.ZE napisał(a):Powiem szczerze, że auto malutkiej zasłużenie wygrałoogólnie zlot słabo wyglądał pod względem "tuningu". Jakiś fajerwerków nie było, no może mx5 z nissanowskim 1.8T
Popieram, według mnie zasłużenie została przyznana nagroda.
Tylko tak, jedno pytanie mnie męczyło przez zlot patrząc na Wasze mx-6: macie zamiar glebić, dać niższy profil opony? Lakier, felgi jest miodzio, to co się dzieje w środku i wkład pracy, to wielki szacunek dla Was za wytrwałość przy realizacji, ale mogła by stać niżej. Jak rozumiem ma być wygodnie, ale pytanie brzmi czy macie w planach taki zabieg?
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
gratuluje wyniku i nagród
Gib nie do właścicielki czy oceniających tylko do konkurencji (za nie stawiennictwo) trzeba mieć żal
ps. super że bezawaryjnie ogarnięty weekend
Gib nie do właścicielki czy oceniających tylko do konkurencji (za nie stawiennictwo) trzeba mieć żal
ps. super że bezawaryjnie ogarnięty weekend

mx6 ge kl,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
- Od: 12 maja 2007, 20:25
- Auto: punto 1.4 8v......
Gib napisał(a):I to jest najlepiej stuningowana mazda zlotu?
Kurcze moze jakbym mial ladniejszy lakier....

Nie no wielkie gratki, pod maska wszytsko na swoim miejscu bardzo schludnie i porzadnie wykonane, tam nie ma sie co zepsuc. Super mazda, a ze nie robi 14-tek to kwestia czasu. Zreszta sterowanie jest tam narazie z patyka wiec jeszcze troche pracy trzeba wlozyc. Gratulacje!!
P.S. Onyx gratki 13 z przodu. Było widac ze po wykreceniu tego czasu banan na twarzy nie opuszcał Cię az do niedzieli

Tor Poznań 1:50,500 147KM Spidi:) 2014
BEST ET@ 13,308 Opel Speedster ~ 213KM Ryki 2015
Tor Poznań 1:47,700 235KM Spidi:) 2016
Tor Poznań 1:45,937 235KM Spidi:) 2017
BEST ET@ 13,308 Opel Speedster ~ 213KM Ryki 2015
Tor Poznań 1:47,700 235KM Spidi:) 2016
Tor Poznań 1:45,937 235KM Spidi:) 2017
Dodkładnie czysto łądnie 
Ale dla mnie rewelacja to była Almera Onyx-a pod maską wszystko zrobione z głową, poukłądane, dopiete na ostatni guzik , jak seryjna almerka ale 3xx km.
Ale dla mnie rewelacja to była Almera Onyx-a pod maską wszystko zrobione z głową, poukłądane, dopiete na ostatni guzik , jak seryjna almerka ale 3xx km.
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
To nie temat o Almerce 
Mx-6 wykonany bardzo fajnie i z głową. Faktem jest że nie jechał tak rewelacyjnie ale ważne że znane są tego przyczyny i da się to wszystko naprawić/ustawić.
PS. Przekazałem Ojcu info o plackach ziemniaczanych
Mx-6 wykonany bardzo fajnie i z głową. Faktem jest że nie jechał tak rewelacyjnie ale ważne że znane są tego przyczyny i da się to wszystko naprawić/ustawić.
PS. Przekazałem Ojcu info o plackach ziemniaczanych