No to wychodzi że tylne zaciski KF i BP niczym się nie różnią hehe. Wg wójka google w X6 jest taki sam ale już X9 ma większy tłoczek.
Podświetlenie zegarów nie dawało mi spokoju więc rozkręciłem je na części pierwsze i okazało się że spora ilość żarówek jest przepalona. Po wymianie w momencie przekręcenia kluczyka zegary wyglądają tak :
hehe odpalić odpali ale sąsiedzi by mnie zatłukli za hałasy . Fakt że chciałbym zobaczyć jak to działa ale patrząc za okno i jak wyglądają drogi to nie mam jakiegoś wielkiego ciśnienia
Egoist napisał(a):Mega mega zegary , konkret! Gadżet pierwsza klasa!
Dokładnie Też bym z chęcią takie przygarnął Żółte światła mi się podobają, miałem robić u siebie w zeszłym sezonie ale jakoś nie udało się ale w tym na pewno zrobię bo halogeny żółte już leżą na półce
mi się te zegary wogóle ale to wogóle nie podobają, ale gratuluję bo jest to dobrej klasy jdm`owy kawior. ale kojarzy mi się to z nowszymi modelami citroena/ minivanami renault
Wolę klasyczne zegary i wskazówki, "cyfrowe tarcze" są dla mnie jak automat. skrzynia bez łopatek
Podziękował. Szczerze powiedziawszy to przyzwyczaiłem się do wskazówek i wahałem się czy kupować te zegary ale wiem jak "często" trafia się taka okazja (przez 5 lat widziałem chyba jedną aukcję i to zaraz jak się pojawiła to w tym samym momencie zegary były sprzedane hehe) i je wziąłem
Dzisiaj przyszła paczka z nowym WG. Mam nadzieje że skończą się problemy z przeładowywaniem i będę mógł zamknąć ten temat. Szkoda tylko że nie ma fioletowej pokrywki jak to było w aukcji.