MX-3 EC KL-ZE Nitro
Nie ma bata – skrzynia od KLa różni sie tylko przełożeniem głównym – jaki wałek?? 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Nie wiem co masz na myśli mówiąc przełożenie główne, czy dyfer czy wałek atakujący ale róznica tkwi jedynie w wałku właśnie, wczoraj wsio pomierzone. Generalnie każda skrzynia K8, KF, KL jest identyk a sprawcą całego zamieszania jest ten oto wałeczek o różnej wielkości przełożeniu dla każdej z nich 
'08-'11 Mazda Mx3 klze-T '94 370HP ET12,35@1,0bar
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
- Od: 28 wrz 2005, 07:23
- Auto: Mx3 k8
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Afa Romeo 156 Sportwagon 1,9 jtd
Citroen C4 2.0HDI
lukster – to jest jedna ze składowych głównego przełożenia
Nie liczyłem ząbków i sądziłem, że o jest różnica o kilka na dyfrze – liczyłeś ile jest na dyfrze?
Wychodzi na to, że w takim razie zamiast zmienić przełożenie na dyfrze Mazda dała inne kółko na wałku.
Nie liczyłem ząbków i sądziłem, że o jest różnica o kilka na dyfrze – liczyłeś ile jest na dyfrze?
Wychodzi na to, że w takim razie zamiast zmienić przełożenie na dyfrze Mazda dała inne kółko na wałku.
Trusted computing – Yes or No?
brii napisał(a):Nie liczyłem ząbków
Ja też nie liczyłem, mierzyłem średnicę.
radekkm napisał(a):zy jest sens krecic aparatem w celu opoznienia zaplonu ktory i tak jest kontrolowany przez ECU
Z tego co mi wiadomo ECU koryguje kąt wyprzedzenia zapłonu w niewielkim zakresie. Jeśli znacznie opóźnisz zapłon to ECU nie skoryguje go do właściwej wartości, ale to tak bardzo ogólnie, musiałbyś gdzieś poczytać
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Citroen C4 2.0HDI
No to pieknie. Jak widac nitro i LPG to prawie to samo
. Moze sprzedac ci klapke antywybuchowa fi40mm ? 
radekkm napisał(a):luster perfomance za wsparcie i 24h infolinie
Lukster garage kufa
Rozruszała się dziwka? Jak szperex ?
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Citroen C4 2.0HDI
jackkpl mysle ze cofniecie zaplonu wystarczy
skrzynka ma dziwne zajawy,czasami chodzi gladko,czasami nie moge nic zapiac,troche pojezdze i sie zobaczy,jak cos mam jeszcze jedna kl-ke na stanie
sperex dziala bo jest inaczej,ale machnalem tylko jeden start,zakret,w [tiiit] i buuum – troche za malo by sie wypowiadac

skrzynka ma dziwne zajawy,czasami chodzi gladko,czasami nie moge nic zapiac,troche pojezdze i sie zobaczy,jak cos mam jeszcze jedna kl-ke na stanie
sperex dziala bo jest inaczej,ale machnalem tylko jeden start,zakret,w [tiiit] i buuum – troche za malo by sie wypowiadac
- Od: 22 maja 2006, 23:35
- Auto: Jest
troche polatalem,szperex dziala cudownie,zakrety teraz to bajka,trzeba poczwiczyc ale potencjal jest spory
znow poleciala przeplywka.... zachcialo mi sie dolewac octane booster jak wyczytalem na jednym z forum o nitro....tym razem zaliczylem back fire na strzale 45 i to na ustawce z porshe carrera 4s
...wyjezdze paliwo do konca i leje 102 octany,zobaczymy ile bede mogl strzelic
znow poleciala przeplywka.... zachcialo mi sie dolewac octane booster jak wyczytalem na jednym z forum o nitro....tym razem zaliczylem back fire na strzale 45 i to na ustawce z porshe carrera 4s
- Od: 22 maja 2006, 23:35
- Auto: Jest
radekkm napisał(a):back fire
Radek, może masz wtryskiwacz za blisko przepustnicy? Najczęstsza przyczyna takich rzeczy. Zalecana odległość to 3 do 8 cali, generalnie im dalej, tym bezpieczniej.
radekkm napisał(a):Piotrek wtryskiwacz mam 20cm
Czyli good jest. Backfire to jest złoooo ogólnie cholerne :/ Mam nadzieję, że nie będzie wyrządzał więcej szkód.
w Polsce na pewno nie jest.w polsce nie wolno siedzenia nawet wyjac bo to juz ingerencja w samochod,a samochod homologowany jest jako calosc.
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Urzekło mnie twoje wnętrze
Jak się jeździ na skrzyni z KL ? Zadowolony ?
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Citroen C4 2.0HDI