Dawno nic nie pokazałem bo cierpię na chroniczny brak czasu ale coś tam powoli przy autku się dzieje

pomalowałem na czarno blok silnika i skrzynię a buda jest już prawie poskładana

Udało mi się wkońcu włożyc przerobione wiązki ( cała elektryka jest z F-ki angola, więc troszkę roboty było) i silnik który wczoraj o dziwo bez żadnych problemów udało się odpalic

Póki co wszsystko zostało podpięte prowizorycznie na wypadek gdyby coś było nie halo, jest ok więc teraz tylko na spokojnie muszę wszystko ułożyc tak jak w Hiroshimie nakazano.
Do zrobienia jeszcze zostało(podaję w kolejnosci) :
przerobienie wiązki z F-ki która idzie pod deską a konkretnie kostek które wchodzą do licznika bo reszta pasuje do S-ki
konserwacja wszystkich profili
ułożenie elektryki
przeróbka chłodnicy
przeróbka wydechu
pomalowanie pokryw zaworów, kolektora ssącego i miski olejowej
nowa instalacja pod car audio
poskładanie wnętrza i reszty karoserii, lamp
ustawienie zbieżności i kątów
montaż car audio
i na koniec body i dopieszcenie kilku detali
Taki plan w skrócie, jak widac pracy jeszcze sporo ale zapał do pracy jest i nie mija więc mam nadzieje wkrótce wyjechac
Kilka fotek

Tak wygląda zgrzew wykonany metodą ultradzwięków (cała wiązka jest przedłużona w ten sposób), jest to rozwiązanie stosowane fabrycznie w instalacjach elektrycznych w samochodach

A tu już V6 na chwilę przed włożeniem na stałe( tak sądzę

)

i już na miejscu

Te dwa zwisające odgałęzienia pod nagrzewnicą idace przez całą szerokośc auta zostały dołożone(przedłużone), po obróceniu wiązki z angola swoje miejsce zmieniły również końce które idą pod nadkolami to co powinno byc z lewej znalazło się po prawej i odwrotnie..., stąd taki zabieg, najprostszy sposób na to żeby sie nie pomylic, wystarczyło tylko 76 przewodów gługosci 180cm

jedyny minus że wiązka przybrała troszkę na wadze i trzeba to było jakoś ułożyc, udało się upchnąc pomimo strasznej ciasnoty pod pedałami sprzęgła, hamulca , kolumna kierowniczą i z tyłu nagrzewnicy

i na chwilę przed odpaleniem

Na chwilę obecną tyle, jak coś dojdzie to pokażę