Mazda 323 BG BP '91
bardzo ładne i dopieszczone auto, aczkolwiek dla mnie tak duża felga psuje trochę to auto.... myślę iż 16 była by idealna teraz wygląda drabiniasto i troche nadwyraz... 
F1 SOUND –> Najszybszy MX w Krakowie i okolicach :P
http://pl.youtube.com/watch?v=n1PLEc8YL-g
http://www.youtube.com/watch?v=GUIRYkfGs54 (mx3-wyrazów)
Reklama w MPK Kraków – pełne info u mnie :)
http://pl.youtube.com/watch?v=n1PLEc8YL-g
http://www.youtube.com/watch?v=GUIRYkfGs54 (mx3-wyrazów)
Reklama w MPK Kraków – pełne info u mnie :)
- Od: 18 mar 2006, 21:19
- Auto: ruski czerwony sapowóz ]:>
włoski gazowóz :P
i japońska hulajnoga :P
sprzedam alu ramki do mx3/323
MarciN, gdzie dorwałeś te białe kierunki/przód?Potrzebowałbym takie i nigdzie ni ma :/
-
SALING_MT69
Ja również obszukałem całe allegro i nie ma ,
chociaż znalazłem aukcję (na której sprzedały sie , lub nie sprzedały się kierunki ) . Napisalem do goscia i posiada jeszcze 1 nowe kierunki (Uzywane poszly za 140zł – Nowe 200zł ). Takze troche wydatek jest...
chociaż znalazłem aukcję (na której sprzedały sie , lub nie sprzedały się kierunki ) . Napisalem do goscia i posiada jeszcze 1 nowe kierunki (Uzywane poszly za 140zł – Nowe 200zł ). Takze troche wydatek jest...
Mój Exclusive: viewtopic.php?f=314&t=121653&start=0
- Od: 3 maja 2010, 14:01
- Auto: Mazda 626GF '00 1.8 16V 101KM
tak...też znalazłem
http://www.motoallegro.pl/item991063663 ... ednie.html
zastanawia mnie tylko jedno bo teraz dopiero mnie naszło, że przecież one są bez pozycji!
http://www.motoallegro.pl/item991063663 ... ednie.html
zastanawia mnie tylko jedno bo teraz dopiero mnie naszło, że przecież one są bez pozycji!
-
SALING_MT69
Marcin , gdzie Ty kupowałeś kierunki ? Również na allegro ?
Lukazie napisał(a):Marcin , gdzie Ty kupowałeś kierunki ? Również na allegro ?
Regularnie jestem o to pytany
Kierunkowskazy czyste TYC nie zostały zakupione na allegro, ani w żadnym sklepie internetowym. Sprowadziła je dla mnie na zamówienie jedna z hurtowni motoryzacyjnych w Lublinie na ulicy Spółdzielczości Pracy. Wydaje mi się, że raz na jakiś czas są dostępne w katalogu Polcaru i Intercarsu, ogólnie z dostępnością jest bardzo różnie.
SALING_MT69 napisał(a):przecież one są bez pozycji!
of course
Do kierunków można dokupić bardzo ładne kryształowo czyste lampy przednie z wbudowaną pozycją, jednak kwestia dostępności jest jeszcze bardziej problematyczna niż w przypadku towaru, którego poszukujecie.
Supcio furmanka, bardzo mi się podoba i kolor też jest świetny
[img]http://graphic.org.pl/images/jdv1284058723b.gif[/img]
- Od: 17 paź 2009, 16:06
- Auto: Ford Focus mk2 kombi 1.8 TDCi 2005r.
Widze , ze w sklepie internetowym pojawiły sie kierunki 
Może bym sie zdecydował na zakup
Czy wystarczą same tylko kierunki , czy coś trzeba jeszcze dokupować ?
Może bym sie zdecydował na zakup
Czy wystarczą same tylko kierunki , czy coś trzeba jeszcze dokupować ?
Lukazie napisał(a):Czy wystarczą same tylko kierunki
jak najbardziej, ewentualnie cały komplet razem z przednimi reflektorami, w które są wbudowane postojówki, bo przypominam, że te czyste kierunki ich nie mają
.:MarciN:. napisał(a):ewentualnie cały komplet razem z przednimi reflektorami
Aha , ale na tej stronie można taki cały zestaw zamówić ?
http://doaut.pl/c/auto_czesci/oswietlen ... 0519-4.php
I czy trudny jest montaż , czy dużo pracy przy tym ?
Aha , a te boczne kierunkowskazy CLEAR to mogą być od innego modelu samochodu ? Czy tez są specjalnie dopasowane ?
Aha i dodaj jakieś nowe fotki , wnętrza ogólnie , bagaznika , calego podswietlenia w srodku jak to wygląda , zegary itp. ;–)
Bo kurcze czekam z niecierpliwością
Zobacz , Czy te migacze mogą być ?

Tak teraz się przyjrzałem i widzę, że moje kierunkowskazy są chyba dedykowane do Golfa III. Zrobiłem błąd w opisie , a wszystko przez to, że przepadły wszystkie umieszczone przeze mnie na forum fotorelacje...
ehhh... ponawiam pytanie do administratorów, moderatorów – czy jest możliwość odzyskania treści, które kiedyś były umieszczone w dziale NM. Jeśli nie – to dla potomnych i zainteresowanych napiszę to od początku, bo niestety nie miałem kopii tych materiałów...
Chodzi o 3 fotorelacje – montaż centralnego zamka i szyb, montaż kierunkowskazów dedykowanych do Golfa III oraz uszczelnienie i konserwacja bagażnika.
Lukazie montaż dedykowanych przednich jest banalny. Podobnie jak zapewne tych świateł. Czy można je zamówić na tej stronie – nie wiem. Ja w ogóle nie zamawiałem ich z internetu, a światłami przednimi póki co się nie interesowałem.
Co do montażu bocznych – przyjrzałem się tej aukcji – nie wiem czy podejdą, czy nie będą za duże, ja najpierw pomierzyłem swoje, zrobiłem mały research, szukając takich, które będą miały podobny kształt i wymiary takie same lub ciut większe oraz takie mocowanie, które będzie większe od obecnego, żeby w ogóle dało się je włożyć w miejsce starych powiększając otwory. Te, które podesłałeś są przednimi od Golfa II – nie wiem, ale wydaje mi się, że są większe. Moje to na 90% kierunki dedykowane do Golfa III – ale postaram się to sprawdzić w wolnej chwili. Generalnie – jest sporo zabawy, cięcie blachy, dopasowywanie, mierzenie.
ehhh... ponawiam pytanie do administratorów, moderatorów – czy jest możliwość odzyskania treści, które kiedyś były umieszczone w dziale NM. Jeśli nie – to dla potomnych i zainteresowanych napiszę to od początku, bo niestety nie miałem kopii tych materiałów...
Chodzi o 3 fotorelacje – montaż centralnego zamka i szyb, montaż kierunkowskazów dedykowanych do Golfa III oraz uszczelnienie i konserwacja bagażnika.
Lukazie montaż dedykowanych przednich jest banalny. Podobnie jak zapewne tych świateł. Czy można je zamówić na tej stronie – nie wiem. Ja w ogóle nie zamawiałem ich z internetu, a światłami przednimi póki co się nie interesowałem.
Co do montażu bocznych – przyjrzałem się tej aukcji – nie wiem czy podejdą, czy nie będą za duże, ja najpierw pomierzyłem swoje, zrobiłem mały research, szukając takich, które będą miały podobny kształt i wymiary takie same lub ciut większe oraz takie mocowanie, które będzie większe od obecnego, żeby w ogóle dało się je włożyć w miejsce starych powiększając otwory. Te, które podesłałeś są przednimi od Golfa II – nie wiem, ale wydaje mi się, że są większe. Moje to na 90% kierunki dedykowane do Golfa III – ale postaram się to sprawdzić w wolnej chwili. Generalnie – jest sporo zabawy, cięcie blachy, dopasowywanie, mierzenie.
Mhm , dzięki za odpowiedź !
Nie wiesz może Czy są boczne migacze dedykowane do Mazdy 323bg ?
Nie wiem czy opłaca sie inwestować w światełka – Gdyż troszke kosztują
Najlepiej to bym do Ciebie wpadł , i poprostu zostawilbym go do " Renowacji " he he
Bo z tego co u Ciebie wyczytałem , to chciałbym to wszystko zrobić w mojej BG
Albo chociaż tylko połowe z tego .
Teraz zastanawiam sie nad zakupem sprężyn na allegro – Gdyż samochód jak stoi na równi to lekko leci na prawą strone – (Wiadomo po prawej stronie częsciej siadają) , chciałbym kupić Suboofer , kupiłem już głośniki Sony XPLOD na tylnią półke i do przednich drzwi (Pytanko: Czy masz głośniki w tylnych drzwiach i ew. jaki rozmiar ? ) . Planuje rowniez wygłuszyć autko, ale kurcze boje sie że coś popsuje i bedzie jeszcze gorzej jak było
Mowie najlepiej jakbyś sam zerknął na to autko i zaproponował swój " Projekt "
Dzieki !
Nie wiesz może Czy są boczne migacze dedykowane do Mazdy 323bg ?
Nie wiem czy opłaca sie inwestować w światełka – Gdyż troszke kosztują
Najlepiej to bym do Ciebie wpadł , i poprostu zostawilbym go do " Renowacji " he he
Bo z tego co u Ciebie wyczytałem , to chciałbym to wszystko zrobić w mojej BG
Albo chociaż tylko połowe z tego .
Teraz zastanawiam sie nad zakupem sprężyn na allegro – Gdyż samochód jak stoi na równi to lekko leci na prawą strone – (Wiadomo po prawej stronie częsciej siadają) , chciałbym kupić Suboofer , kupiłem już głośniki Sony XPLOD na tylnią półke i do przednich drzwi (Pytanko: Czy masz głośniki w tylnych drzwiach i ew. jaki rozmiar ? ) . Planuje rowniez wygłuszyć autko, ale kurcze boje sie że coś popsuje i bedzie jeszcze gorzej jak było
Mowie najlepiej jakbyś sam zerknął na to autko i zaproponował swój " Projekt "
Dzieki !
Lukazie napisał(a):Nie wiesz może Czy są boczne migacze dedykowane do Mazdy 323bg ?
Nie ma.
Lukazie napisał(a):Teraz zastanawiam sie nad zakupem sprężyn na allegro
ja mam H&R i polecam, ale nie wykluczam innych – H&R'y są dość sztywne, ale w połączeniu z KYB Excel-G dosyć fajnie to pracuje – przejechane już ok. 45-50 tys. km
Lukazie napisał(a):głośniki Sony XPLOD na tylnią półke
nie lubię takich rozwiązań zwłaszcza w tak małym aucie – zamiast wyrzucać pieniądze w błoto na głośniki w półkę wolałem kupić lepszy separowany zestaw przedni i przyzwoity subwoofer, wtedy przynajmniej scena jest prawidłowa, fanem serii XPLOD też nie jestem jeśli mam być szczery
Lukazie napisał(a): Czy masz głośniki w tylnych drzwiach i ew. jaki rozmiar ?
Nie mam i wiem, że nigdy ich tam nie będę chciał – ani w półce, ani w tylnych drzwiach.
Lukazie napisał(a):Mowie najlepiej jakbyś sam zerknął na to autko i zaproponował swój " Projekt "
Nie widzę przeciwwskazań.
Ha Ha !
Białe kierunki założone
– Zakupiłem je wlasnie na tej stronie !
Efekt jest super – Samochód 10lat młodszy !
Jedynie inna żarówka , ta stara ma gwint prosty , a w tych nowych kierunkach są takie skośne – I nigdzie nie można dostać tych starszych... I dlatego mam białą lampke
Białe kierunki założone
Efekt jest super – Samochód 10lat młodszy !
Jedynie inna żarówka , ta stara ma gwint prosty , a w tych nowych kierunkach są takie skośne – I nigdzie nie można dostać tych starszych... I dlatego mam białą lampke
Lukazie napisał(a):w tych nowych kierunkach są takie skośne
Do kierunków dołączona jest żarówka z gwintem asymetrycznym, ale też pasuje po małej, delikatnej przeróbce (u mnie siedzą właśnie te dołączone do zestawu).
Aha , no może uda mi sie jakoś przerobić
A odnośnie migaczy bocznych , to nie wiesz czy to są do Golfa III ?
Bo własnie chcialem zamówić , ale nie jestem pewien.
Odkręcałem te boczne migacze , ale nie ma tam żadnej kostki , żadnego podłączenia . Jak wlasnie podłączyć " Nowe " kierunki ?
A odnośnie migaczy bocznych , to nie wiesz czy to są do Golfa III ?
Bo własnie chcialem zamówić , ale nie jestem pewien.
Odkręcałem te boczne migacze , ale nie ma tam żadnej kostki , żadnego podłączenia . Jak wlasnie podłączyć " Nowe " kierunki ?

Lukazie napisał(a):nie wiesz czy to są do Golfa III
Są to czyste kierunki dedykowane Golfa III. Jestem pewien w 90%. Robiłem je już dawno, ale przegląd allegro odświeżył mi pamięć. W każdym razie takich samych na allegro nie widziałem. Na allegro są całkowicie czyste, ja szukałem takich, które będą pasować do tych przednich kierunków.
Lukazie napisał(a):Jak wlasnie podłączyć " Nowe " kierunki ?
pomyśleć i ruszyć głową
a tak całkowicie serio – trzeba pójść na złom i wyrwać z passata albo z golfa kostkę z oprawką, która będzie pasować do naszego nowego nabytku, przylutować do tego ustrojstwa oryginalne przewody, podłączyć, ładnie zaizolować i cyka jak trzeba
pozdrawiam
Hmm... Czyli troszke pracy przy tym jest
Myślałem ,że zamówie od VW Golfa III i kwestia zdjęcia tamtych , zamontowania tych . Albo chociaż sam ten plastik zamienić z pomarańczowego na biały
Przedwczoraj próbowałem wymienić żarówki pod tylną rejestracje , ale niestety tak sie namęczyłem i nic z tego
Śruby są tak zardzewiałe jak nie wiem , żaden preparat nie pomógł...
A tak to wygląda , ze jak rusze te lampki to cala ta konstrukcja runie...
Chyba,że dam mechanikowi niech on wymieni

Myślałem ,że zamówie od VW Golfa III i kwestia zdjęcia tamtych , zamontowania tych . Albo chociaż sam ten plastik zamienić z pomarańczowego na biały
Przedwczoraj próbowałem wymienić żarówki pod tylną rejestracje , ale niestety tak sie namęczyłem i nic z tego
Śruby są tak zardzewiałe jak nie wiem , żaden preparat nie pomógł...
A tak to wygląda , ze jak rusze te lampki to cala ta konstrukcja runie...
Chyba,że dam mechanikowi niech on wymieni