Zgłoś swoje auto do tego działu!

Zdjęcia i opisy projektów tuningowych.

Postprzez Kris_Wro » 11 paź 2012, 09:38

Panowie i oczywiście Panie, nie ma się co spinać, trzeba przyjąć na klate założenia tego działu.
Pozwolę zacytować
Barthez napisał(a):ten dział jest niereformowalny – i ma przedstawiać auta, które są przerobione tylko pod względem podniesienia osiągów. (taką dostałem informację)

dalej czytam wpis na zapytanie jednego z kolegów:

ravo napisał(a):Hej

Masz bardzo ładne autko, widać jak bardzo zadbane ale ten dział jest przeznaczony tylko dla aut mocno zmodyfikowanych czy to optycznie czy mechanicznie.

Na podsumowanie podam przykład: tuningforum.pl, dlaczego tam nie ma takich problemów?dział projekty dzieli się na 2 działy:
" Projekty-amatorzy Tutaj prezentujemy nasze zmodyfikowane samochody lub samochody w trakcie modyfikacji. "
"Nasze projekty – galeria najlepszych i najciekawszych Tutaj zostały zebrane najlepsze i najciekawsze tzw. "grube" projekty, democary firm..itd w każdym razie pojazdy zmodyfikowane w sposób znacznie wykraczający ponad standard"

Pisałem o tym już raz ale żeby podkręcić atmosfere :) powtórzę, że między innymi dzięki takim akcjom tuningowych czy nietuningowych fur klub bardzo zraża do siebie,mało nowych osób chce się utożsamiać z taką grupą, przykład:nie istniejąca grupa Wrocławska :/.

Każdy przecież ma swoją rację ale reasumując dla każdego z nas tuning jest czymś innym (jeden chce wydmuchę z doładowanym silnikiem, inny wnętrze w skórach z zestawem audio przekraczającym wartością cene auta – chyba najważniejszym faktem jest to, że te osoby przedstawiają konkretną markę (dla uściślenia Mazda ;P ) a nie inne auta.
Osoba, która jest modem w takim dziale powinna zwracać uwagę na opinie użytkowników w temacie modyfikacji danych aut a nie odstawiać prywate (bez urazy dla modów tego działu :D ).

Dziękuje i pozdrawiam
No tun no Fun :)
Zapraszam na FB tam mini fotoleracja jak powstawała nasza F'ranca :D

www.facebook.com/media/set/?set=a.108161882586490.10746.100001780367258&type=3
Forumowicz

Od: 27 cze 2008, 10:16
Auto: Mazda 1,5 Z5/2,0 V6 KF 323f BA 96r. Black

Postprzez Wojtek » 11 paź 2012, 10:58

Nic dodac... Nic ijac...

Mamy tutaj dwie sytuacje
1. Auta juz obecne w dziale
2. Auta kandudujace...
Dziwne sa oceny odpowiedzialnych osob... Po to byly moje porownania...

Kolejna sa przyszle decyzje:
I mimo roznych propozycji.. Nadal nie ma postepow...

Tapatalk2
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez onyx » 11 paź 2012, 11:42

Też nie ma co popadać w skrajności. Bo zaraz się okażę, że instalując srebrną gałkę zmiany biegów w kształcie głowy węża będą zgłaszane auta.
Moim zdaniem dział projektów powinien skupiać, tak jak do tej pory, auta z przeróbkami mechanicznymi. Opcją jest stworzenie w dziale "optycznym" sub-działu z projektami stylistycznymi, a w car audio – jak wyżej. Wrzucając wszystko do jednego worka, będzie problem żeby cokolwiek znaleźć i dział straci swoja funkcjonalność i przejrzystość. Co do starych, nie do końca pasujących, tematów – można stworzyć sub – dział: archiwum. Trafiały by tam tego typu wątki, które bardziej niosą jakąś wartość merytoryczną, a nie są stricte projektami i żal by było je posłać do kosza.

Pamiętajmy, że istnieje jeszcze dział "Nasze Mazdy", gdzie można zaprezentować swoje dokonania.
Forumowicz

Od: 22 wrz 2010, 10:41
Auto: wesoły kapelusznik

Postprzez piwo » 11 paź 2012, 13:02

mamy tez na zlotach konkurencje najlepszy tuning. mozna wynagradzac dodatkowo taka osobe wstepem do dzialu projekty.
oczywiscie rzucam tylko pomyslami dla przemyslunku dla zarzadu zeby nie bylo :)
co do demokracji tez nie uwazam zeby to byl najlepszy pomysl, ale lepszy jakis pomysl niz zaden :)
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Koordynator Zlotów

Od: 13 lut 2005, 13:05
Auto: Opel Speedster 2001r. B207r,930kg,LSD,RWD, RaceTCS,semislick,320KM
1/4: 12,394s
tor Poznań: 1m48,4s
tor Łódź 57,5s
Mazda 3 BM sedan 2014r.

Postprzez Wojtek » 11 paź 2012, 13:10

hehehe... Patrzac pod kontem niektorych opisow aut w tym dziale, to moj autobus jest szczytem tuningu...

eh... Widze, ze panuje tutaj tendencja tuningu sprzed 30 -stu lat...

Ludzie, nie jestesmy klubem tuningowym, aby zakladac dzial perelek tuningowych tylko dla ciezkiego tuningu... Mial to byc dzial zawierajacy perly, ale spod roznych dziedzin... dlatego uparte trzymanie sie ciezkiego (mechanicznego) tuningu nie ma najnmiejszego sensu...

Tapatalk2
Arkana , Captur , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Barthez » 11 paź 2012, 13:24

Kris_Wro napisał(a):Panowie i oczywiście Panie, nie ma się co spinać, trzeba przyjąć na klate założenia tego działu.
Pozwolę zacytować
Barthez napisał(a):
ten dział jest niereformowalny – i ma przedstawiać auta, które są przerobione tylko pod względem podniesienia osiągów. (taką dostałem informację)

dodam tylko, że osobą wszechdecyzyjną w tym dziale jest moderator
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez ravo » 11 paź 2012, 14:51

Kris_Wro napisał(a):" Projekty-amatorzy Tutaj prezentujemy nasze zmodyfikowane samochody lub samochody w trakcie modyfikacji. "

od tego mamy Nasze Mazdy

Kris_Wro napisał(a):Pisałem o tym już raz ale żeby podkręcić atmosfere :) powtórzę, że między innymi dzięki takim akcjom tuningowych czy nietuningowych fur klub bardzo zraża do siebie,mało nowych osób chce się utożsamiać z taką grupą, przykład:nie istniejąca grupa Wrocławska :/.

Na pewno jest w tym racja, z drugiej strony jeśli akurat mówimy o Wrocławiu to grupa nie istnieje bo nie ma osoby która ma czas i chęci to rozwinąć, za moich czasów była to silna i liczna grupa organizująca większe zloty regionalne jak i stawiająca się na dużych zlotach, niestety nie mam już czasu by zajmować się tyloma sprawami an raz ale uwierz mi, że dwa miesiące mojej walki i region znów tętni życiem. Z ogromną przykrością stwierdzam, że nie mam na to czasu a brakuje mi tego.
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez People_Hate_Me » 11 paź 2012, 15:02

ja tez tutaj mam moda xD a wszyscy o mnie zapomnieli.
Proponowalem utworzenie komisji (nawet podałem propozycję osób udzielających się i znających w temacie poszczególnym)
proponowałem również podzielenie projektów na 3
Mechaniczny
Optyczny
CA
(Priorytetyzacja od góry jak napisałem)
Proponowałem swoją pomoc w ogarnieciu, to Ravo tylko skwitowałeś że nie będziesz tego sygnował swoim imieniem i że Kordynator forum ma się wypowiedzieć.
w dalszym ciągu nie ma żadnych decyzji a mi się przestało chciec "kopać z przysłowiowym koniem"

a i Wojtek podkładasz cały czas za przykład tą 6.
ok jest doinwestowana itp itd. ale moim zdaniem trochę za mocno przebajerzona jest i poszla w stronę golfow (jak to ktos przytoczyl). Ponadto nie rozumiem Twojej spinki o ten temat?
duzo osob na tym forum ma tez wypasione CA pakiet dokladek (moim zdaniem dobrany z wiekszym gustem) a sie nigdzie nie pcha.
Psssssssssssssst
Klubowicz

Od: 16 lip 2008, 15:26
Auto: Mazda MX-6 (GE) 2.0 FS-T 93r
Subaru Impreza (GC) 2.0 Combi

Postprzez ravo » 11 paź 2012, 15:18

People_Hate_Me napisał(a):że Kordynator forum ma się wypowiedzieć.

no właśnie :P

A jak byśmy zrobili taki podział to kto zajmie się CA i optycznym :P ? ja mogę dalej bronić Mechanicznego :)
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez onyx » 11 paź 2012, 15:23

People_Hate_Me napisał(a):ja tez tutaj mam moda xD a wszyscy o mnie zapomnieli.

Nikt nie zapomniał ;) Sam siedzisz cicho :P Czekałeś aż Cię do "tablicy" wezwą? :)

Jak już musi być to:

Projekty car audio do car audio
"Plastiki" i styling (bez względu na formę i wykonanie) do Optycznego
a mechaniczne projekty niech pozostaną w Projektach.

Przynajmniej robota nad ogarnięciem tego burdelu nie spadnie jednej osobie na głowę. Dodatkowym atutem będzie odpowiednia troska ze strony "modów" Łatwiej będzie im sprawnie dokonywać ocen i nie będzie wątpliwości – bo w końcu się poszczególnymi dziedzinami interesują.

Jeżeli ode mnie by to zależało to układ działów zostałby po staremu.
Forumowicz

Od: 22 wrz 2010, 10:41
Auto: wesoły kapelusznik

Postprzez Paweł » 11 paź 2012, 15:58

Ja nie widzę sensu tworzenia tylu działów i przy okazji zastanawiania się, czy np. RX Pita powinien trafić do mechanicznego, czy "plastików" razem z "szóstką" Karola, która może powinna być w C/A... Za mało jest dobrych wątków i naprawdę ciekawych samochodów, żeby tak to rozdrabniać. Obecnie ten dział ma jedną stronę i nie wygląda żeby miał spuchnąć.
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17

Postprzez Wojtek » 11 paź 2012, 16:14

Masz racje co do jednego dzialu...

Moze propozycja opisywania (przydzielania) watkow wedlug klucza CA, M, O ?
Opisy by byly dodawane przez moda w drugiej linii tematu...

nie pamietam juz jak to mialo wygladac...

Tapatalk2
Arkana , Captur , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez tekkenfan » 11 paź 2012, 16:59

onyx napisał(a):Jak już musi być to:

Projekty car audio do car audio
"Plastiki" i styling (bez względu na formę i wykonanie) do Optycznego
a mechaniczne projekty niech pozostaną w Projektach.

Też mi się wydaje, że to najsensowniejsze rozwiązanie. Dział Projekty zawsze mi się kojarzył z modyfikacjami mechanicznymi, a to że ktoś przy okazji zmienił trochę stylistykę to było kwestią drugorzędną.
Co do wyboru kto powinien być w tych działach to najlepszym rozwiązaniem chyba będzie 3-5 osobowe jury które na podstawie głosowania będzie uznawało czy dane auto się nadaje czy nie. Oczywiście jury musi mieć jakieś rozeznanie w temacie tjuningu ;)
Obrazek
Forumowicz

Od: 23 wrz 2005, 14:02
Auto: Burbo Astina
Insane Y60

Postprzez kamil_d91 » 11 paź 2012, 17:04

Dział projekty jest strasznie kontrowersyjny co widac po wymianach zdan.Jedne auta powinny byc,drugie nie ale czy to tak naprawde wazne?Co z tego czy auto jest pokazane w np. "Nasze Mazdy" czy w "Projekty"?Nie warto tak zażarcie dyskutowac bo jezeli ktos zrobi kawał dobrej pracy to i tak zostanie zauwazony i ludzie okaza respekt dla jego wkładu w auto <oczko> Lepiej sobie pomagac wspolnie zeby nasze mazdy jezdzily i wygladaly cudnie a nie klocic sie ktora jest lepsza i czy moze byc w projektach czy nie.Wiec prosze dajmy na luz i wyczekujmy nowych super aut.
"Pal gumę a nie dusze.."
Forumowicz

Od: 10 lip 2012, 00:02
Auto: Mazda 323f BA,Z5,95r

Postprzez ravo » 11 paź 2012, 17:05

Najlepsze jest to, że cała dyskusja wywiązała się po moich słowach "mechaniczny lub optyczny" prawie jak "lub czasopisma"
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez Wojtek » 11 paź 2012, 17:35

a ja mysle, ze zaczelo sie od subiektywnego jednoosobowego oceniania...
ten moze wejsc, a ten nie... :P

nastepnie wskoczylo na ekran (czarno na bialym):

ravo napisał(a):Masz bardzo ładne autko, widać jak bardzo zadbane ale ten dział jest przeznaczony tylko dla aut mocno zmodyfikowanych czy to optycznie czy mechanicznie.

nastepnie etap porownan pomiedzy (przykladowo) M6 Karola i innymi w dziale...
wszystkie rundy na rzecz Karola autka... <spoko>

podsumowujac...
chodzi o to, czy chcemy sie bawic w ciezki, profesjonalny tuning...
jezeli tak, to prosze o wyczyszczenie dzialu (przeniesienie) odpowiednich watkow, ktore ciezkim Tuningiem mechanicznym nie sa... do dzialu Nasze Mazdy... i nastapi koniec tej "pieknej" dyskusji

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

BTW

wynik:
zastanie kilka aut... <oczy>

nastepnie, prosze o usuniecie tych co maja cos "niehomologowanego" ... bo jestesmy klubem motoryzacyjnym i powinnismy wspierac legalnosc naszych aut... i precz z chinskim badziewem... <diabełek>

ile aut zostanie? <co?>

ps. czy warto dla tych kilku aut utrzymywac dzial? chyba nie...
wiec moze te kilka aut zostanie opisanych na naszej stronie... (niekoniecznie czesci klubowej), gdyz nie przedstawiaja wiekszosci aut uzytkownikow forum czy chociaz klubu...

ps2. podejrzewam, ze wiekszosc wlascicieli "bardzo"zmodyfikowanych aut jest obecna na forach specjalistycznych, gdzie sie spelniaja w 100% ;)

ps3. obecnie w dziale Nasze Mazdy sa w wiekszosci czyste serie... a wniosek o przyjecie do w/w dzialu mocna... hm przeterminowany...

ps4. swiat sie zmienia koledzy i kolezanki <głaszcze>
Arkana , Captur , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez tekkenfan » 11 paź 2012, 17:53

Wojtek napisał(a):wszystkie rundy na rzecz Karola autka... <spoko>

O losie, powrzucałeś jakieś wyliczanki i tyle. Co z tego, że liczba modyfikacji jest większa jak IMHO jako całokształt auto jest grubo przesadzone i w Twoich porównaniach moim zdaniem przegrało.
Obrazek
Forumowicz

Od: 23 wrz 2005, 14:02
Auto: Burbo Astina
Insane Y60

Postprzez Wojtek » 11 paź 2012, 18:12

<spoko> przegralo... nie ma sprawy... <faja>
ale nie zmienia to faktow, ktore wykazalem...
prosze, wylicz teraz jakie auta powinny tutaj zostac wedlug Twojej opinii (przy zalozeniu ciezkiego, profesjonalnego tuningu)?

to samo pytanie do ludzi uwazajacych tak samo ;)

...ale tak szczerze... i bez stronniczosci... ;)
Arkana , Captur , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez kamil_d91 » 11 paź 2012, 20:49

Wojtek mowisz o czyszczeniu z tego dzialu aut ktore maja cos niehomologawonego w sobie ale tak naprawde kazde z nich ma takie cos typu wydech bez kata (niedopuszczalny jest w Polsce przez zwiekszenie emisji spalin),kierunki typu amber,przyciemniane szyby których przepuszczalnosc swiatla jest mniejsza niz 70% itd....takich rzeczy jest mnóstwo wiec prosze nie czepiaj sie "pierdół" przepraszam za slownictwo ale inaczej tego nie nazwe :) :)Jeżeli chodzi o regulamin do projektów to nie da sie takiego zrobic bo tuning jest zbyt obszerny i niezwykle subiektywny.Moze ustalimy wiec komisje do tego tematu?Kazdy kto zechce wyznaczy osobe ktora bedzie w komisji reprezentowac jego glos,komisja bedzie skladac sie z kilku odpowiednich osob ktore mozna wybrac przez ankiete i bedzie po problemie:)Jezeli bedzie jakas propozycja auta do tego tematu wtedy komisja zrobi narade i przypisze delikwenta do tego zaszczytnego działu lub odrzuci.Co myślicie o takim rozwiazaniu sporu/dyskusji?Trzeba jak najszybciej to zakonczyc bo nowych ludzi bedzie odstraszac taka atmosfera.
"Pal gumę a nie dusze.."
Forumowicz

Od: 10 lip 2012, 00:02
Auto: Mazda 323f BA,Z5,95r

Postprzez Neonixos666 » 11 paź 2012, 21:26

kamil_d91 napisał(a):Wojtek mowisz o czyszczeniu z tego dzialu aut ktore maja cos niehomologawonego w sobie ale tak naprawde kazde z nich ma takie cos

a jak można kwalifikować to że ktoś zmienia silnik z 1.8 na 2.5 nie zmienia danych w dowodzie, też były by wyrzucane?
Forumowicz

Od: 10 wrz 2009, 00:21
Auto: Grand Scenic III PHII R9M