Mazda RX-8 FE 1JZ-GTE Gojira Street Edition
Ok, ale tylko z fajnie wielkimi hello kittimi na bokach.
- Od: 1 gru 2011, 12:31
- Auto: RX8
Ciemny samochód ginie na ulicy. Może być mega rarytasem, a z 50 metrów nikt nie odróżni go od auta popularnego... Biały z kolei nie każdy lubi. Z cyklu: "ciekawe kolory dla ciekawego auta":
Mateusz napisał(a):A ja myślałem, że pasjonaci robią auta dla siebie i akurat ta kwestia jest najmniej ważna![]()
Z tego, co wyczytałem, użytkownika interesują kolory nietuzinkowe dla nietuzinkowego samochodu, z tego powodu pozbywa się srebrnego dla Kii (chociaż tutaj polemizowałbym, są tak piękne platynowe odcienie, że szok)
Przed chwilą widziałem RX'a na żywo
W końcu można go zobaczyć na kołach heheh 
Mateusz napisał(a):Pit, jeśli robię auto dla siebie, to nie wybieram koloru za względu na...
Ja z kolei odniosłem wrażenie, że ma być to kolor dosadny, zwracający uwagę na auto. Przywołałem więc kwestię różnicy w odbiorze barwy jasnej i ciemnej samochodu
Mateusz napisał(a):Wybieram kolor który mnie się podoba, a to czy ktoś go zauważy mam w nosie
Jeżeli wiem, jaki mi się podoba, nie pytam o propozycje na forum
Dyskusja o kolorach jak na babskim forum
.
Nie chcąc czuć się wyalienowany dodam, że o ile biały to w sumie tradycyjny kolor torowego jdm'u, to giną na nim wszystkie refleksy, karoseria traci głębię kształtów, a uwypukla się nie zawsze atrakcyjny ogólny zarys oraz szczeliny i otwory w nadwoziu. Uważam ten kolor za zupełnie niefotogeniczny i psujący wysmakowane linie samochodu... choć jest na pewno dobrze widoczny na ulicy.

Nie chcąc czuć się wyalienowany dodam, że o ile biały to w sumie tradycyjny kolor torowego jdm'u, to giną na nim wszystkie refleksy, karoseria traci głębię kształtów, a uwypukla się nie zawsze atrakcyjny ogólny zarys oraz szczeliny i otwory w nadwoziu. Uważam ten kolor za zupełnie niefotogeniczny i psujący wysmakowane linie samochodu... choć jest na pewno dobrze widoczny na ulicy.
the right man in the wrong place...
Mateusz
Kolory o których pisałem były propozycjami znajomych. Gdybym chciał zwracać uwagę nie malowałbym od choćby icka na czarno i nie starał się go "ukryć".
Oczojebne kolory raczej odpadają, uśmiecham się do bieli.
Pit napisał(a):Ja z kolei odniosłem wrażenie, że ma być to kolor dosadny
Kolory o których pisałem były propozycjami znajomych. Gdybym chciał zwracać uwagę nie malowałbym od choćby icka na czarno i nie starał się go "ukryć".
Oczojebne kolory raczej odpadają, uśmiecham się do bieli.
Paweł napisał(a):ie chcąc czuć się wyalienowany dodam, że o ile biały to w sumie tradycyjny kolor torowego jdm'u, to giną na nim wszystkie refleksy, karoseria traci głębię kształtów, a uwypukla się nie zawsze atrakcyjny ogólny zarys oraz szczeliny i otwory w nadwoziu. Uważam ten kolor za zupełnie niefotogeniczny i psujący wysmakowane linie samochodu... choć jest na pewno dobrze widoczny na ulicy.
Zawsze można pójść w białą perłę i głębia będzie zachowana
Jasna perła/mica trochę ratuje sytuację, dodając lakierowi blasku, ale takie auto bardziej przypomina satynowe/matowe.
Na ciemnym lakierze bez kombinowania i na żywo widać na karoserii przejścia od niemal białego (odbite niebo) do czarnego, przez co podkreślony jest jej kształt, zmiany w kierunkach powierzchni. Jasne auto przy ciemnym wygląda "płasko", nawet po pięciokrotnym woskowaniu.
Na ciemnym lakierze bez kombinowania i na żywo widać na karoserii przejścia od niemal białego (odbite niebo) do czarnego, przez co podkreślony jest jej kształt, zmiany w kierunkach powierzchni. Jasne auto przy ciemnym wygląda "płasko", nawet po pięciokrotnym woskowaniu.
the right man in the wrong place...
Sąsiad napisał(a):...uśmiecham się do bieli.
A to najsłuszniej z najsłuszniejszych możliwości
Pit napisał(a):Sąsiad napisał(a):...uśmiecham się do bieli.
A to najsłuszniej z najsłuszniejszych możliwościNajbielsze z białych to: Alpinweiss z BMW (Pajko), Ibisweiss z Audi Q7 (mój kolor) i podobno jakiś biały kolor z Kii
Cee'd
Jak zwykły biały to można się pokusić o NH0 z palety Hondy
Podobno prawdziwy facet rozroznia 5 kolorow 

ja tam rozrozniam dwa: piwo ciemne i piwo jasne 
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Biały nie jest moim pierwszym skojarzeniem z taksówką, a nawet drugim, trzecim czy czwartym
Wydaje mi się politycznie poprawny, nie wymagający mrużenia oczu czy wywołujący ataki skrętu szyi wśród współużytkowników dróg
Przy czym patrząc na mojego miśka, który takowy też nosi, drugą myślą jest "myjnia 2x w tygodniu
"
Reasumując, póki co nie chce, żeby samochód wyróżniał się kolorem i innymi gadżetami sugerującymi, że coś jest dłubinięte
Wydaje mi się politycznie poprawny, nie wymagający mrużenia oczu czy wywołujący ataki skrętu szyi wśród współużytkowników dróg

Reasumując, póki co nie chce, żeby samochód wyróżniał się kolorem i innymi gadżetami sugerującymi, że coś jest dłubinięte
YaRQ napisał(a):Biały to dobry kolor na taksówke![]()

Sąsiad napisał(a):Przy czym patrząc na mojego miśka, który takowy też nosi, drugą myślą jest "myjnia 2x w tygodniu"
Dla odmiany czarny trzeba myć co ok. 2-3 dni żeby dobrze wyglądał
Sąsiad napisał(a):Reasumując, póki co nie chce, żeby samochód wyróżniał się kolorem i innymi gadżetami sugerującymi, że coś jest dłubinięte
Sleeper to jest to!

onyx napisał(a):Sąsiad napisał(a):Reasumując, póki co nie chce, żeby samochód wyróżniał się kolorem i innymi gadżetami sugerującymi, że coś jest dłubinięte
Sleeper to jest to!
RX-8 i sleeper to chyba dwa wykluczające się słowa
Seryjne RX-8 wygląda dużo szybciej niż jeździ
- Od: 12 wrz 2007, 18:42
- Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)
Jacek176 napisał(a):Seryjne RX-8 wygląda dużo szybciej niż jeździ
Nie można się z tym nie zgodzić...

Ma być niepozorna...
...jak na RX8