MariuS napisał(a):jednego strzału byłem nawet naocznym świadkiem
Hehe
Człowiek uczy się na własnych błędach, niestety. Dzięki temu biały gtx śmiga i ma się bardzo dobrze, a skrzynia jest w świetnej kondycji
www.mazdaspeed.pl
MariuS napisał(a):jednego strzału byłem nawet naocznym świadkiem
Marcin1mazda napisał(a):Proponuję wrzucić skrzynie na stół, rozebrać, wymienić satelity, zaspawać trzpienia na którym latają satelity( on w 95% przypadków jest winowajcą wybuchów skrzyni, zrobiłem tak w gtxie i przy 170km wytrzymuje strzały ze sprzęgła z 1 i 2-ki ) a wiem coś o tym bo za%$#@łem chyba najwięcej skrzyń w GT na tym forum ;–)
tekkenfan napisał(a):skrócić wysprzęglik ale nie wiem o ile
djakob napisał(a):nowy komplet sprzęgła EXEDY z dociskiem od KL (skrócony bolec na wysprzęgliku o 1cm)
Boris86 napisał(a):Wymienić satelity na nowe? czy na jakie?
Nie ingerujesz spawem w różnicówkę, tylko w trzpienia na którym obracają sie 2 małe satelitki( główne ) które podają moc na duże satelity, które zaś napędzają kołaBoris86 napisał(a):Jak skręcało takie FWD po zaspawaniu różnicówki?
Boris86 napisał(a):Rozumiem że zaspawuje tak zeby sie nie ruszały?
Boris86 napisał(a):Rozumiem że zaspawuje tak zeby sie nie ruszały?
Boris86 napisał(a):Odbierając już jednej z satelit możliwość obracania się, zmieniamy mechanizm różnicowy w sztywną oś. Jak Ci się jeździło z taką skrzynią w FWD?
Marcin1mazda napisał(a):Boris86 napisał(a):Rozumiem że zaspawuje tak zeby sie nie ruszały?
Dokładnie!
Marcin1mazda napisał(a): Boris86 napisał(a):Rozumiem że zaspawuje tak zeby sie nie ruszały?
Błąd w sztuce, na końcu bez "y" bo mowa o trzpieniu a nie o satelitach
Boris86 napisał(a):Odbierając już jednej z satelit możliwość obracania się, zmieniamy mechanizm różnicowy w sztywną oś. Jak Ci się jeździło z taką skrzynią w FWD?
Nie odbierasz żadnej satelicie możliwości obracania się..
Przestudiuj skrzynie, to się dogadamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości