MX-3 EC KL-ZE/DE Turbo
Dość tych pochlebstw bo na laurach spocznę, a konkurencja ze wsi Bydgoszcz nie śpi
Nie może być tak, by odkurzacz zrobił kuku nakoksowanemu V6

Nie może być tak, by odkurzacz zrobił kuku nakoksowanemu V6

'08-'11 Mazda Mx3 klze-T '94 370HP ET12,35@1,0bar
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
- Od: 28 wrz 2005, 07:23
- Auto: Mx3 k8
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Afa Romeo 156 Sportwagon 1,9 jtd
Citroen C4 2.0HDI
Hehe
cwaniaku
Wasza siła w tych MS'ach kurna
Moje Apex'i nie ma takich funkcji. Jest wersja PRO mająca Launch Controll, ale nie wyszła dla 13B-REW, wychodziła króciutko tylko dla RB26DETT
O flatach mogę zapomnieć. Można zastosować LC przez zewnętrzny kontroler MSD, ale jest to tylko "dokładka" do wzmacniacza iskry MSD, który ja już mam XS'a, więc bez sensu wymieniać... Jak mnie jednak zaczniecie wkurzać LC i flatami, to coś kurna będę musiał wykombinować w tej materii. O aktywacji LC tylko poprzez czujnik na pedale sprzęgła czytałem. Pod klakson jeszcze podłączają, czy jak Ty – pod gałą (...) Teoretycznie wykorzystywanie OEM'owego czujnika na pedale sprzęgła ma wadę – działa także przy pedale nie opartym o podłogę, więc przy zmianach biegów jest problem (korzystając tylko z jednego włącznika). Rozwiązaniem jest mikrostyk (np. taki od aktywacji nitro), który aktywuje LC tylko przy max wciśniętym sprzęgle. Wtedy jest szansa, że przy zmianach biegów go nie dotkniesz.
Kurde Pit, to takie proste, a ja na to nie wpadłem
Już wiem gdzie mam problem, dzięki !
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Citroen C4 2.0HDI
lukster napisał(a):Lamik golfem w finale złamał po raz pierwszy w historii barierę 12 sekund w klasie street fwd z czasem 11,998 Szacun.
Ten człowiek nie przestanie mnie zadziwiać
Ogromny szacunek dla Ciebie. Jeszcze rok temu pisałeś, że Łukasz Lamik to dla Ciebie odległa liga. A tu coraz bliżej... Gratuluję.
Iwonka wymiata
xXx napisał(a):Piotrek...
http://www.frsport.com/Bee-R-Racing-Rev ... 15270.html
W Wanklach dokłada się jeszcze przekaźnik, aby odciąć obie sekcje (leading i trailing). Miło by jednak było kontrolować takie pierdoły poprzez bądź co bądź niezły standalone produkowany przez znaną firmę.
Tak mi się jeszcze wymyśliło lukster, że można by pokombinować np. z jednosekundowym opóźnieniem (jakiś moduł, zapewne takie są) aktywacji LC po czujniku sprzęgła. To rozwiązałoby problem w 150%.
Lukster, a na jakiej zasadzie działa u ciebie LC? Czytałem o różnych funkcjach. Obniżanie ciśnienia podczas startu by uniknąć boksowania czy też utrzymania stałych obrotów by można było wystartować z gazem w podłodze. Pytanie laika 
loockas napisał(a):Lukster, a na jakiej zasadzie działa u ciebie LC? Czytałem o różnych funkcjach. Obniżanie ciśnienia podczas startu by uniknąć boksowania czy też utrzymania stałych obrotów by można było wystartować z gazem w podłodze. Pytanie laika
Aktywuje się zamknięciem odpowiedniego obwodu. Utrzymuje obroty na zadanym poziomie oraz cofa zapłon powodując wzrost temperatury spalin tym samym napędzając turbo. Efekt jest taki, że można napompować doładowanie stojąc w miejscu.
Klozet w naturalnym środowisku
http://s746.photobucket.com/albums/xx10 ... uk2MPG.mp4
Filmowane z civica robiącego średnie 15
Szkoda, że nie mogę zobaczyć tego na żywo
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Citroen C4 2.0HDI
lukster napisał(a):Filmowane z civica robiącego średnie 15
Byq, ja Ci to kiedyś załatwię

a teraz najmniej odpowiednie pytanie w tym temacie: Ile to pali ? 

lukster napisał(a):loockas napisał(a):Lukster, a na jakiej zasadzie działa u ciebie LC? Czytałem o różnych funkcjach. Obniżanie ciśnienia podczas startu by uniknąć boksowania czy też utrzymania stałych obrotów by można było wystartować z gazem w podłodze. Pytanie laika
Aktywuje się zamknięciem odpowiedniego obwodu. Utrzymuje obroty na zadanym poziomie oraz cofa zapłon powodując wzrost temperatury spalin tym samym napędzając turbo. Efekt jest taki, że można napompować doładowanie stojąc w miejscu.
Klozet w naturalnym środowisku![]()
http://s746.photobucket.com/albums/xx10 ... uk2MPG.mp4
Filmowane z civica robiącego średnie 15
Zjawisko? Obiekt niezidentyfikowany? Efekt nieziemskiego odejścia z kreski... gratuluje efektów, zazdroszczę zarazem
pozdrawiam,
thy
v8 lover

thy
v8 lover

Niestety Power FC nie posiada tych funkcji mimo ze samo w sobie jako produkt do oddzielnego sterowania silnikiem jest super. Nie ma co kombinować odpowiednie i stosunkowo "tanie" urządzenie jest w zasięgu ręki każdego z nas...
...a dokladnie jest nim ECU Master. Jest tam cos takiego jak wyłączenie "Launch Control" wykorzystujące sygnał Vehicle Speed Sensor, gdzie w momencie przekroczeniu prędkości ustalonej w urządzeniu procedura startowa wyłączy się automatycznie.
...a dokladnie jest nim ECU Master. Jest tam cos takiego jak wyłączenie "Launch Control" wykorzystujące sygnał Vehicle Speed Sensor, gdzie w momencie przekroczeniu prędkości ustalonej w urządzeniu procedura startowa wyłączy się automatycznie.
Wali Marchewy aż miło