626 GE FS
Gib napisał(a):Co do czasów z piotrkowa to Jarek.ZE był zadowolony więc nie wszyscy.
Bo ja wiem czy ma z czego być zadowolonym?
- Od: 12 wrz 2007, 18:42
- Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)
Lukas007 napisał(a):Na szybko mierzone czasy z nakręconego filmu mówią coś w granicach ~8s do 100km/h i ~15s od 0-140. Na trakcji można jeszcze coś ugrać, na przyspieszeniu na II i III biegu raczej nie ..
ładnie
Gib napisał(a):Trzeba podbić będzie na inauguracje SSS na bemowie tylko w normalnym setupie jak kto jeździ i zobaczyć na TAGu jakie kto ma czasy powtarzalne. Co wy na to?
Jestem za

Gib napisał(a):Troche się zagalopowałem w krytyce. Sorry. (...) Trzeba podbić będzie na inauguracje SSS
Spoko, przywykłem

...
Kiedy ta inauguracja
buczos napisał(a):wrzuć filmik na neta
http://www.youtube.com/watch?v=v1NV_KWqYfA
Nie ma wykresów (będą dopiero w środę), ale jest kilka fotek

Dzięki weede 
Gib mam pytanie ... na jakich kołach nagrywałeś ten film –> http://www.youtube.com/watch?v=U7V2968BAVs&feature=related
Gib mam pytanie ... na jakich kołach nagrywałeś ten film –> http://www.youtube.com/watch?v=U7V2968BAVs&feature=related
Jacek176 napisał(a):Gib napisał(a):Co do czasów z piotrkowa to Jarek.ZE był zadowolony więc nie wszyscy.
Bo ja wiem czy ma z czego być zadowolonym?MX-3 z KL-ZE miało gorszy czas niż niejakie 1.8 na innym zlocie
Pewnie, że jest z czego. Wygrałem klasę, objechałem weeda i tyle. Jacek, trochę skromności

Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
jarek.ZE napisał(a):Wygrałem klasę, objechałem weeda i tyle
Nie tak tyle bo najpierw objechałeś mnie ... jak wrzuciłem 2 bieg to myślałem, że pomyliłem go ze wstecznym

Gib przejrzałem kilka filmów na YT i wychodzi na to, że FP ma dłuższą skrzynie niż FS ...

... może warto więc zainteresować się skrzynią od 2.0
To jest w planach
... wykresy będą na dniach to podyskutujemy, ale nie jestem pewny czy na tych wałkach jest sens tak kręcić ...
Skrzynie w GF tak samo jak w GE – 2.0 krótsza
FP_____________________________________________________________FS

dobrze było by wiedzieć na 100% czy skrzynia z GF FS będzie pasować do GE FS ... w sumie najlepiej kupić jak najmłodszą przekładnie, a wiadomo, że najmłodsze będą właśnie z GF'ek
Skrzynie w GF tak samo jak w GE – 2.0 krótsza
FP_____________________________________________________________FS

dobrze było by wiedzieć na 100% czy skrzynia z GF FS będzie pasować do GE FS ... w sumie najlepiej kupić jak najmłodszą przekładnie, a wiadomo, że najmłodsze będą właśnie z GF'ek
Z tego co widzę na filmie NBR'a to skrzynia w 323F BJ FP jest tak samo zestopniowana jak ta w 626 GE/GF FS ... czyli o ile by pasowała P&P do FS'a (a powinna) to było by dobre rozwiązanie ... tylko nadal nie jestem do końca pewny czy to wpłynie dobrze na przyspieszenie, moment na górze jest trochę słaby ...
Gib napisał(a):Autem złożonym chwilę wcześniej, bez specjalnego wjeżdżenia się w nie.
No i pewnie pod górkę i pod wiatr i na kiepskiej benzynie
jarek.ZE napisał(a):Jacek176 napisał(a):Gib napisał(a):Co do czasów z piotrkowa to Jarek.ZE był zadowolony więc nie wszyscy.
Bo ja wiem czy ma z czego być zadowolonym?MX-3 z KL-ZE miało gorszy czas niż niejakie 1.8 na innym zlocie
Pewnie, że jest z czego. Wygrałem klasę, objechałem weeda i tyle. Jacek, trochę skromności. END OT.
Zanim się jeszcze bardziej napuszysz to proponuję przeczytać kilka postów wcześniej od czego zaczęła się dyskusja. Chodziło mi tylko o to, że czasy z Piotrkowa są mało wiarygodne bo wszystkim wyszły podejrzanie kiepskie.
Bez odbioru

Lukas007 jak sprawuje Ci się RM? Co było najważniejszym powodem zmiany końcowego? Jak wrażenia z jazdy, na plus czy minus z El-teciem oraz wrażenia akustyczne?
Dużo dobrego słyszałem o RM, dlatego pytam, bo miałem pewien pomysł – chciałem zamówić tłumiki pod wymiar do Madzi i wyspawać sobie na nich cały układ.
Dużo dobrego słyszałem o RM, dlatego pytam, bo miałem pewien pomysł – chciałem zamówić tłumiki pod wymiar do Madzi i wyspawać sobie na nich cały układ.