tekknoraver napisał(a):a powiedz mi czy nie miałeś problemu z odkręceniem śrub od rejestracji
chyba chodzi o te śrubki przy lampkach? Jeśli tak to nie było jakiegoś specjalnego problemu. Robiłem to ponad rok temu i co do żarówek to nie chciałbym skłamać, ale z tego co pamiętam to prawie na pewno siedzą tam ba15s. Z ledowych jestem zadowolony do dzisiaj

i mam nadzieję, że będą służyć i służyć

.
Mirek napisał(a):A co masz w planie jeśli chodzi o Car-Audio
Jeśli chodzi o koncepcję to nie zmieniła się od samego początku kiedy to Car Audio było bardziej w sferze marzeń niż realizacji

, a mianowicie:
– Dobre radio
– Przedni zestaw separowany
– Wzmacniacz 4 kanałowy
– Sub w zamkniętej skrzyni
– wygłuszenie drzwi
– nowe okablowanie
Pierwszym etapem było wygłuszenie drzwi, montaż radia i zestawu separowanego. Radio to Clarion DXZ558RMP – trafiłem w znośnej cenie za nowy egzemplarz, a głośniczki to zestaw Proa Simplex 160 który o dziwo zaczął się jakiś czas temu pojawiać na allegro:
http://www.allegro.pl/item353902448_zes ... mplex.html
Brzmią bardzo przyjemnie, od Herzów odstraszyła mnie ostra góra i te najbardziej przypadły mi do gustu.
Teraz dojdzie tego już zakupiony wzmacniacz Alpine V12 MRV-F400S, drzwi będą ponownie wygłuszone (kilka mat zdarłem aby zamontować szybki – bo korbka już nie zdała egzaminu przy głośnikach zamontowanych na dystansach

– i centralny), no i myślę o jakimś subie o niewielkich gabarytach... Chciałbym jakiś w miarę szybki, miękki, głęboki basik, który przyjemnie uzupełniałby całą scenę... Myślałem o JL 10W0-4 w skrzynce zamkniętej... Powinien zadowolić się mocą jaką oferuje MRV-F400S w mostku. Jeżeli ktoś ma jakąś inną propozycję to jestem otwarty.
Mirek, a Ty jaki masz plan? Ja co do suba mam wątpliwości, nie mam gdzie odsłuchać 10w0...