Cięższy silnik to i zupełnie inne zawieszenie..
Adis co masz na myśli pisząc nie przewidywalne? Na torze czy na drodze? i na jakich oponach bo od nich również zależy bardzo dużo
www.mazdaspeed.pl
marcinowozniako napisał(a):Ogólnie KL jest ciężki
Mówiąc nie przewidywalne może trochę na wyrost chodzi mi o jazdę torową. Tył potrafi uciekać . Nie mniej Mx3 z KL to fajne auto na prostą . Oczywiście można tym autem też się świetnie bawić np na Poznaniu ale chodzi mi o to że w prowadzeniu wymaga ono nieco więcej uwagi . Miałem też MX3 z 1.6 i dla mnie różnica była odczuwalna w stosunku do mx3 k8/kl. I tak jak ktoś już pisał . Nie chodzi o samą masę silnika ale o wzmocnienia i peryferia które zwiększają masę na poszczególnych osiach .dam92 napisał(a):Płomień, dokładnie miałem to samo napisać że branie danych z autocentrum i doliczanie się wagi silników to bzdura...
Cięższy silnik to i zupełnie inne zawieszenie..
Adis co masz na myśli pisząc nie przewidywalne? Na torze czy na drodze? i na jakich oponach bo od nich również zależy bardzo dużo..
Bo_Lo napisał(a):przyspieszeń i czasów na torze mx3 KL vs MX3 B6T zrobione na ok 180hp.
witek napisał(a):Że tak powiem badziewie prawda![]()
W v6 byly tarcze zawsze, nie zależnie od tego czy miało się abs.
W R4 tarcze też były kiedy miało się absw przed i po lifcie, nie miało to znaczenia
AdamR323bg napisał(a):powiedz mi, te zegary w nocy ci nie biją za bardzo po oczach?
Płomień napisał(a):KL ma 32mm.
Rafalkom napisał(a):Może ja się nie znam na suwmiarce ale ja tam widzę na tych zdjęciach 32mm
Rafalkom napisał(a):Może ja się nie znam na suwmiarce ale ja tam widzę na tych zdjęciach 32mm
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość