Zgłoś swoje auto do tego działu!

Zdjęcia i opisy projektów tuningowych.

Postprzez janiszzz_mx3 » 12 paź 2012, 20:44

Po co kombinować na siłę jak wszystko dobrze funkcjonuje w tym dziale? Chyba jasne jest to że tu powinny trafiać autka przerobione mechanicznie a nie CA i styling. Jest wątek do zgłaszania autek i jak jest decyzja odmowna to po co robić jakąś rebelię i walczyć żeby auto na siłę przepchnięto? Nic nie ruszajcie bo tylko pogorszycie. JEST OK
Forumowicz

Od: 7 lis 2010, 22:21
Auto: mx-3 1.8v6 turbo '94

PostTen post został usunięty przez ravo 13 paź 2012, 12:34.
Powód: ble :P

PostTen post został usunięty przez ravo 13 paź 2012, 12:39.
Powód: i znów

Postprzez Szyna » 14 paź 2012, 22:37

Zrobić jeden dział np Projekty, Tuning czy perełki klubu, jak zwał tak zwał :P I do tego np był by projekt Mazda 323f BG 1.8 BP "Astina" – Preformance, jakiś projekt z dobrym Car audio – CA, jakiś inny z dobrym wyglądem – look. Żeby każdy kto wejdzie już w taki dział, wiedzial mniej więcej o co w danym projekcie chodzi ;)
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
Moderator

Od: 20 lut 2008, 21:59
Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG

Postprzez Wojtek » 14 paź 2012, 23:46

Szyna napisał(a):Zrobić jeden dział np Projekty, Tuning czy perełki klubu, jak zwał tak zwał :P

<spoko>
ale zeby byl to dzial reprezentacyjny ...

Szyna napisał(a):I do tego np był by projekt Mazda 323f BG 1.8 BP "Astina" – Preformance, jakiś projekt z dobrym Car audio – CA, jakiś inny z dobrym wyglądem – look.

dokladnie... bedzie porzadek i jasnosc w opisach ;)

Szyna napisał(a):Żeby każdy kto wejdzie już w taki dział, wiedzial mniej więcej o co w danym projekcie chodzi ;)

i jezeli auto by mialo kilka elementow to:
np.
Mazda 323f BG 1.8 BP "Astina" – Preformance / CA
Arkana Obrazek Renault Obrazek Mii Obrazek
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Szyna » 15 paź 2012, 18:54

Dobra, kwestia wyglądu i opisu mamy załatwiona :P Teraz jakiś regulamin żeby, można było zrobić tam w końcu porządek ;)
GD – Generacja Doskonała
Moderator

Postprzez Reiss » 21 paź 2012, 09:57

Zgłaszam Kl-ZE do projektów :P musze dokończyć prjekt poprzedniego właściciela:)
Prawdziwy samochód jest jak Piękna Kobieta!!
To taki, który jest wymagający w prowadzeniu,
ciasny, spala niewyobrażalną ilość benzyny,
jego utrzymanie kosztuje worek pieniędzy,
mruczy do ucha za każdym muśnięciem gazu, ma swoje kaprysy, ale wystarczy jedno spojrzenie na jego felgi/światełka/maskę i już mu się wszystko wybacza.
Japan Assassin
Klubowicz

Od: 20 mar 2010, 19:09
Auto: Mazda 5 2.0 06'
MX-5 1.8 07'

Postprzez hopek » 21 paź 2012, 10:25

Przecież to auto jest opisane już w tym dziale...po co klepać od nowa to samo :P :P
Forumowicz

Od: 14 kwi 2009, 00:56
Auto: mx3

Postprzez People_Hate_Me » 21 paź 2012, 14:03

Reiss poczekaj chwile ze zgłoszeniem auta. aktualnie jest pisany nowy regulamin działu. I Wtedy bedziesz mogl zglaszac furke :) aczkolwiek podejrzewam ze chodzi o auto mariusza?
Psssssssssssssst
Klubowicz

Od: 16 lip 2008, 15:26
Auto: Mazda MX-6 (GE) 2.0 FS-T 93r
Subaru Impreza (GC) 2.0 Combi

Postprzez Reiss » 21 paź 2012, 15:58

Tak, chodzi o Marioszowóz :P ok poczekam, mody i tak planowane sa na wiosne ;) Pozdrawiam
Prawdziwy samochód jest jak Piękna Kobieta!!
To taki, który jest wymagający w prowadzeniu,
ciasny, spala niewyobrażalną ilość benzyny,
jego utrzymanie kosztuje worek pieniędzy,
mruczy do ucha za każdym muśnięciem gazu, ma swoje kaprysy, ale wystarczy jedno spojrzenie na jego felgi/światełka/maskę i już mu się wszystko wybacza.
Japan Assassin
Klubowicz

Od: 20 mar 2010, 19:09
Auto: Mazda 5 2.0 06'
MX-5 1.8 07'

Postprzez Karol » 30 paź 2012, 21:51

Dopiero zobaczylem cala dyskusje :|

Wojtek Wiem ze chciales dobrze ale niepotrzebnie podawales moja madzie na przyklad <zawstydzony>

Wystarczy ze w moim watku trafi sie jakis kretyn ktory jedzie z tematem jaki to wiejski tuning zaprezentowalem i najlepiej przyczepic sobie deskie klozetowa na dach <płacze>

Przykre jest to ze czlowiek wklada wlasna prace a puzniej slyszy slowa tuning golfa czy kalibry <glupek2> (sowa moderatorow)

Nie moj cyrk nie moje malpy bawcie sie dobrze ale nie wymieniajcie tu wiecej mojego auta OK

PS. zerknijcie sobie na foty w moim watku i porownajcie zdjecia z ostatnim mazdowym zlotem JAP FEST i tam nie bylem brzydkim kaczatkiem.(a to raczje wyzsza liga jak MS) SZKODA ZE NA FORUM JEST INACZEJ <dupa> <dupa> <dupa>

Ps. ciesze sie ze w watku projekty sa gabloty z mega mocami i extra tuningami na lige miedzynarodowa – szkoda tylko ze w latach 90"

POZDRAWIAM Wszystkich i bawcie sie dobrze ;)
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
Forumowicz

Od: 8 sty 2009, 15:38
Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA

Postprzez onyx » 31 paź 2012, 10:17

Szczerze powiem to trochę Cię nie rozumiem... Może warto by było spojrzeć na sprawę z większym dystansem ;) Mam wrażenie, że się obrażasz bez potrzeby – zamiast się odgrażać lepiej udowodnij wszystkim, że się mylili.
Co do tych lat '90 to możesz mieć bardziej pretensje do firmy Mazda, że przestała praktycznie produkować auta sportowe i podatne na przeróbki (poza MPS'ami, które trzeba mocno doinwestować, aby zaczęły robić wrażenie i MX-5). Celowo pomijam RX-8 – poza ciekawą stylistyką i poprawnymi właściwościami jezdnymi, nie wnosi do segmentu kompletnie nic prócz awaryjnych jednostek napędowych.

Dla mnie osobiście wymiana filtra i re-map to raczej kosmetyka, podobnie jak parę dokładek czy spoiler – to tylko moje zdanie i możesz się z nim nie zgadzać. Na pewno sporo włożyłeś w swoje auto i nikt Ci tego nie odbierze.
Podejrzewam również, że taka decyzja a nie inna, podyktowana została również brakiem perspektyw dalszego rozwoju – oprócz dalszej rozbudowy CA. Najlepiej jakby w tej kwestii, wypowiedziały się osoby odpowiedzialne za ten dział. Chociaż w moim mniemaniu padły już wszystkie argumenty i nie trzeba nic więcej dodawać.
Zamiast się przejmować tym co inni mówią, rób swoje. O gustach ponoć się nie dyskutuje, ale prezentując cokolwiek jest się skazanym na krytykę – zarówno pozytywną jak i negatywną. Trzeba z tym się pogodzić. To Twoje auto i Ciebie ma cieszyć przede wszystkim. Zastanów się czy ma znaczenie, w którym dziale Twoje auto jest prezentowane ;)

P.S. Czy maska z wlotami a'la EVO pełni jakąś dodatkową rolę (IC jest nad silnikiem – top mounted??) oprócz redukcji masy?
Forumowicz

Od: 22 wrz 2010, 10:41
Auto: wesoły kapelusznik

Postprzez Karol » 31 paź 2012, 11:27

Kolego Onyx nie obrazam sie tylko
Niechce byc obiektem drwin!!!!!!

Patrzac z waszej ( szerszej) perspektywy powinienem jezdzic seryjna mazda z podkladkami
Klubowymi i tu koniec bo to DIESEL i na dodatek rodzinna 6!!!

Pozatym wracajac do tematu zerknijcie sobie do dzialu NM i popatrzcie np. Na m3 radzi89 i moim zdaniem on przeskakuje 85% waszych projektowych perelek!!!
Wy MS jako klub powinniscie sie szczycic takimi autami (dopuki jeszcze tu sa!) i promowac mazde a nie cisnac uzytkownikow !!!!!

Ja zglaszalem auto do tego dzialu 1,5 roku temu i zostalo odrzucone (jak reszta aut) i od tamtej pory guzik mnie interesuje co sie dzieje w tym temacie!

Dlatego prosilbym o nie wymienianie mojego auta w tym temacie ( czytaj zejdz ze mnie) :)

Ps. Maska od evo czysty przypadek a zarazem frajda :)

Dopisano 31 paź 2012 10:29:

A jak nie widzisz perspektyw to popatrz sobie na fora amerykanskie czy rosyjskie to moze znajdziesz perspektywe. :)

Dopisano 31 paź 2012 10:29:

A jak nie widzisz perspektyw to popatrz sobie na fora amerykanskie czy rosyjskie to moze znajdziesz perspektywe. :)
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
Forumowicz

Od: 8 sty 2009, 15:38
Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA

Postprzez Fasola » 31 paź 2012, 11:37

:| żenua..
Fasola

Postprzez onyx » 31 paź 2012, 14:29

Karol, szczerze Cię nie rozumiem... Nikt z Ciebie nie drwił, więc nie odwracaj kota ogonem. Z tym ciśnięciem to Ci się coś pomyliło kolego, chill out <faja> Dyskusja w tym temacie jest na poziomie, więc nie staraj się tego zmienić. Nikt na Ciebie nie "wchodzi". Tu nie chodzi o konkretnie Twoje auto, to tylko przykład – z resztą dobrze przedstawiający problem.
radzim89 sobie twarzy nie wycieraj bo i o to samo prosiłeś Wojtka ;) Pomijam kwestie, że auto radziego89 to praktycznie seria z paroma detalami stylistycznymi i zadbane.

karol napisał(a):A jak nie widzisz perspektyw to popatrz sobie na fora amerykanskie czy rosyjskie to moze znajdziesz perspektywe. :)

Masz rację, to są dobre przykłady – zwłaszcza US <oczy>

Fasola napisał(a)::| żenua..

Gorzej... Ja o zupie, on o <dupa>
Forumowicz

Od: 22 wrz 2010, 10:41
Auto: wesoły kapelusznik

Postprzez benny88 » 1 lis 2012, 01:49

Jako osoba postronna powiem tak. Dobrze że jest jakaś nadzieja na regulamin tego działu...

Wszyscy przytaczają tu problem "6" i czemu się ona nie nadaję jako problem nieobiektywności przyjmowania aut do tego działu. Sam miałem taki sam problem. Posiadałem autko które było szykowane na SWAP (co prawda silnik który oryginalnie występował w danym aucie) i zostało odrzucone ze względu na brak modów. Nie maiłbym nic przeciwko gdyby nie to że w dziale było autko z jeszcze mniejszym silnikiem i bez jakiś większych modów.

Nie chce tu uderzać w czyjeś zdanie czy kompetencje ale chciałbym żeby osoby które uważają że "wszystko" było okej zobaczyły też drugą stronę medalu

Pozdrawiam i życzę powodzenia w tworzeniu regulaminu :)
Forumowicz

Od: 17 lut 2010, 00:19

Postprzez People_Hate_Me » 1 lis 2012, 22:37

Karol przytoczyles tutaj fakt ze modzimy samochody z lat 90''
a to jakiś problem?
w Japoni najcześciej modzonymi samochodami sa auta z lat 60-90
więc nie bardzo kumam o co Ci chodzi.

jak będzie regulamin to zajmiemy się autami które nie będą go spełniały a są obecnie w tym dziale :)
Psssssssssssssst
Klubowicz

Od: 16 lip 2008, 15:26
Auto: Mazda MX-6 (GE) 2.0 FS-T 93r
Subaru Impreza (GC) 2.0 Combi

Postprzez piwo » 3 lis 2012, 21:38

fakt faktem ze jak pare lat temu bylem na zlocie w Czechach to praktycznie tylko projekty stylistyczne byly. praktycznie zadnego swapa. bardzo mnie to dziwilo ale to nie znaczy ze moda sie zmienia.
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Koordynator Zlotów

Od: 13 lut 2005, 13:05
Auto: Opel Speedster 2001r. B207r,930kg,LSD,RWD, RaceTCS,semislick,320KM
1/4: 12,394s
tor Poznań: 1m48,4s
tor Łódź 57,5s
Mazda 3 BM 2014r.

Postprzez Szyna » 4 lis 2012, 11:59

Panowie, jest dobrze :) Wstępny regulamin jest już przygotowany, trzeba go teraz tylko oszlifować i będziemy działać ;)
GD – Generacja Doskonała
Moderator

Postprzez ravo » 8 lis 2012, 16:03

Pojawił się nowy regulamin projektów. Dział projekty zostanie przeniesiony na stałe do działy NM.
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26