oo kolejne soft turbo w projektach;D
a tak na serio chyba 99% forumowiczów chciała by was mieć za sąsiadów i takie budzenie nie sprawiałoby żadnych kłopotów;)
btw. jak doliczyliście się nie wiem, stopnia ugięcia/twardości sprężyny żeby ocenić przy jakim ciśnieniu uchyli ona już wastagate? tak że jedna daje otwarcie już na 0.33, druga na 0.66 etc, a seryjna 1 bar, jakaś analiza seryjnej na sprzęcie z w/w firmy i proporcja z tego? Czy w takim "zewnętrznym" wastagate za otwarcie odpowiada tylko sprężyna czy jest tradycyjna zwykła membrana stawiająca jakiś tam początkowy opór, a zmiana sprężyny sprawia że membrana podaje się prędzej/ później?
Mazda RX-7 FD 13B-REW '93
Sprezynka dobrana na oko, wazne aby otwierala WG sporo ponizej 1 bara. Od podnoszenia i wyrownywania doladowania jest zaworek EBC
Poza tym, wg jest regulowany – od gory za pomoca sruby mozemy wstepnie sciskac sprezyne podnoszac tym samym boost.
Less roof, more fun

co jak co ale tyle ludzie czyta temat kibicuje a wy nawet pierścienia w holsecie nie wyciągniecie , co by było psssssst słychac
Kurde ja nawet nie czuje jak mi sie rymuje
Kurde ja nawet nie czuje jak mi sie rymuje
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
o tak
Czekamy na suchy asfalt 

pinky napisał(a):Jak taka pogoda to nie ma co, u nas już jeden fajny projekt 200sx z ponad 500 konnym VETem został skasowany permanentnie. Tco daj znać kiedy będziesz leciał to i ja swoją padlinę na wycieczkę zabiorę
Pinky.... Tak z ciekawosci, o ktorym Nissanie mowisz ?
Piękne auto,kawał dobrej roboty,kawał serca,pracy nie licząc funduszy lecz efekt niesamowity,widać że auto trafiło naprawdę w dobre ręce.Naprawdę gratuluję cierpliwości,wytrwałości,czasu i włożonej pracy.Efekt końcowy wyśmienity.
Jeszcze raz gratuluję,oby tak dalej
Pozdrawiam,
radar88
Jeszcze raz gratuluję,oby tak dalej

Pozdrawiam,
radar88
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Cisza przed burzą. Odbyl sie pierwszy wyjazd na strojenie ale po kilknastu minutach zlapala nas snieżyca i trybem anemika dokulalismy sie do garazu
Jutro podejscie nr.2
PowerFC pieknie gada z sondą innovative
w miedzyczasie Pit przerobil wejscie wody do chlodnicy by dalo sie zalozyc jakikolwiek stozek na wiadro zwane turbiną 

Less roof, more fun