Mazda RX-7 FD 13B-REW '93
weede napisał(a):fajne zabawki
Najfajniejsza zawita do kraju około lutego –> będzie to system wtrysku wody/metanolu AEM'a. To powyżej to taka pierdołkowata drobnica, której nigdy nie ma końca.
(...)
Święto 3 kingsów także spędziliśmy twórczo
Dzięki Five'owi za poświęcenie następnego dnia na garażowe przyjemności
Działajcie, działajcie
Chętnie na wiosne zobaczę efekt końcowy 
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Hehe ciekawie macie w garażu jak to u nas mówią ''ciastka, pączki coś do buzi coś do rączki:P''
Widze że będzie mega ciekawi mnie pierwszy pomiarek na rolkach
Widze że będzie mega ciekawi mnie pierwszy pomiarek na rolkach
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
wiedziałem, ze bez jakiegoś zdjęcia "w pupe" nie może się obyć
Tylko tak się zastanawiam, czy pojsce w singla nie odbierze temu autu największej zalety czyli handling, spowodowany mega lagiem takiej krówki, a do dragu takiego rodzyna szkoda.
Tylko tak się zastanawiam, czy pojsce w singla nie odbierze temu autu największej zalety czyli handling, spowodowany mega lagiem takiej krówki, a do dragu takiego rodzyna szkoda.
Adrenaline Addiction.
Gib napisał(a):Takie większe kółka są bez wpływu na działanie agregatów do których są przyczepione?
Oba urządzenia kręcą się o jakiś tam procent wolniej, niż przy seryjnych kółkach. W przypadku pompy wody wydaje mi się, że nie ma to aż takiego znaczenia, w przypadku alternatora zapewne nie ma żadnego, z uwagi na raczej zawyżony zakres obrotów, w których będzie pracował mój silnik w porównaniu do auta normalnie jeżdżącego po ulicach. Ja w każdym razie zaniedbuję tę różnicę.
Ależ Ci zazdroszczę tego garażu. Ech... No i five'a oczywiście.
W wanklach, które mają obracać się szybciej niż Mazda przewidziała specjalnie zakłada się takie kółka. Przy wysokich obrotach alternator stawia coraz większe opory, a wystarczającą wydajność osiąga już przecież w okolicach 1k rpm. Jeśli więc samochód nie będzie przebywał w korkach, to nie ma to żadnego znaczenia. Co do pompy, to wysokie obroty nawet jej szkodzą, bo dochodzi do kawitacji wokół jej łopatek i chłodziwo przestaje płynąć.

Gib napisał(a):Takie większe kółka są bez wpływu na działanie agregatów do których są przyczepione?
W wanklach, które mają obracać się szybciej niż Mazda przewidziała specjalnie zakłada się takie kółka. Przy wysokich obrotach alternator stawia coraz większe opory, a wystarczającą wydajność osiąga już przecież w okolicach 1k rpm. Jeśli więc samochód nie będzie przebywał w korkach, to nie ma to żadnego znaczenia. Co do pompy, to wysokie obroty nawet jej szkodzą, bo dochodzi do kawitacji wokół jej łopatek i chłodziwo przestaje płynąć.
the right man in the wrong place...
Pójdźmy dalej... następna drobnica (tu podziękowania dla STELMI'ego i Propera) niezbędna do złożenia do kupy autka:

...jakieś tam króćce, łączniki, BOV (po serwisie, gdyż złośliwie popsuł mi go ravo
), oil catch can, zaślepka OMP, flansza powrotu oleju turbiny, flansza z króćcem powrotu z catch can'a, T-Clamp'y do skręcenia dolotu, bandaż termoizolacyjny (grafitowy) na downpipe i kolektor, obejmy skręcane do jego montażu, uszczelki pod BOV'a i między DP a wydech... Generalnie teoretycznie mamy wszystko do złożenia, odpalenia i wyjazdu na ulicę celem strojenia na jakimś małym doładowaniu (nie ma jeszcze instalacji wtrysku wody/metanolu, która pozwoli stroić dmuchając męsko). Ale, jak zwykle coś musi stanąć na przeszkodzie i znów jest to chroniczny brak czasu... w lutym zmieniam miejsce pracy i w tymże miesiącu będę zatrudniony w dwóch firmach jednocześnie. Muszę więc do końca stycznia opanować technologię, która pozwoli mi na bycie w dwóch miejscach jednocześnie. Nie wiem, czy klonowanie (owiec? Kurcze, kiedyś miałem kręcone włosy)
nie rozwiąże sprawy
Konkludując – wszystko jest, a czasu nie ma 

...jakieś tam króćce, łączniki, BOV (po serwisie, gdyż złośliwie popsuł mi go ravo
Fajnie masz, nie ma nic fajniejszego niż rozpakowywanie nowych frutsów i późniejszy montaż 
Niemniej bandaż syfny, rozpada się deko, zostawiając sporo łuszczącego się syfu. Nie dotykany jest ok, gorzej jak np. demontujesz DP. Na przyszłość polecam biały Jacky, nie wygląda jak worek po kartoflach i jest bardzo trwały.
Niemniej bandaż syfny, rozpada się deko, zostawiając sporo łuszczącego się syfu. Nie dotykany jest ok, gorzej jak np. demontujesz DP. Na przyszłość polecam biały Jacky, nie wygląda jak worek po kartoflach i jest bardzo trwały.
'08-'11 Mazda Mx3 klze-T '94 370HP ET12,35@1,0bar
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
- Od: 28 wrz 2005, 07:23
- Auto: Mx3 k8
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Afa Romeo 156 Sportwagon 1,9 jtd
Citroen C4 2.0HDI
lukster napisał(a):Niemniej bandaż syfny, rozpada się deko, zostawiając sporo łuszczącego się syfu. Nie dotykany jest ok, gorzej jak np. demontujesz DP. Na przyszłość polecam biały Jacky, nie wygląda jak worek po kartoflach i jest bardzo trwały.
Podobno rozpadanie jest normą dla większości. Jasne też zamieniają się w wióry
bardzo fajnie, że projekt posuwa się do przodu... jak śniegi odpuszczą czas stroić 

- Od: 8 paź 2009, 11:09
- Auto: evo9
szkodnik_byd napisał(a):bycia w garazu
Z tym może być (przez pierwsze trzy miesiące) spory problem
People_Hate_Me napisał(a):...zaczniesz to składać do kupy![]()
Muszę zagonić do roboty Five'a, chociaż on też na nadmiar czasu nie narzeka
Ostatnio edytowano 16 gru 2011, 11:39 przez Pit, łącznie edytowano 1 raz
będę o tak klepał młotkiem –> 

- Od: 8 paź 2009, 11:09
- Auto: evo9
ravestation napisał(a):będę o tak klepał młotkiem –>
Każdy adept zaczyna od przywożenia pizzy