MX-3 EC KL-ZE Nitro
Powtórzę się: respekt za kawał ciężkiej pracy i znakomity wynik, w tak lekkiej budzie wrażenia muszą być nieziemskie 
urzadzenie z funkcja wlaczania przy wybranej parti obrotow,na razie beda sterowac v-risy
Zainspirowany tematem na forum probe wczorajszy dzien przesiedzialem w garazu doprowadzajac mazde do stanu uzytkowego,wyciek oleju dawal sie juz mocno we znaki
Postawilem na mise,ucieszony ze wszytko gra dzis rano ochoczo wstalem wczesnie gotowy na dragi
Zonk,kiedy odpalilem samochod i rzucilem okiem na spod silnika mojej serce zadrzalo- zobaczylem dosc mocny wyciek z uszczelnacza walu
Pozostalo mi tylko zasiasc za sterami starego wysluzonego saaba i troszke go przedmuchac
najlepszy wynik 16.51,calkiem niezle jak na 1.5 tony
Zainspirowany tematem na forum probe wczorajszy dzien przesiedzialem w garazu doprowadzajac mazde do stanu uzytkowego,wyciek oleju dawal sie juz mocno we znaki
Postawilem na mise,ucieszony ze wszytko gra dzis rano ochoczo wstalem wczesnie gotowy na dragi
Zonk,kiedy odpalilem samochod i rzucilem okiem na spod silnika mojej serce zadrzalo- zobaczylem dosc mocny wyciek z uszczelnacza walu
Pozostalo mi tylko zasiasc za sterami starego wysluzonego saaba i troszke go przedmuchac
najlepszy wynik 16.51,calkiem niezle jak na 1.5 tony
- Od: 22 maja 2006, 23:35
- Auto: Jest
Musze przyznac ze swapowanie mx'a to nadal moje marzenie, na ktore niestety nie mam kasy (na dzien dzisejszy nie mam nawet mx'a...) i gratuluje Ci, ze udalo Ci sie w twoim przypadku zrealizowac projekt, o ktorym marzy pewnie 80% posiadaczy mx'a. Szacunek za efekt, autko robi wrazenie... gratuluje 

- Od: 29 gru 2007, 15:25
- Auto: Było:
Mazda Mx-3 V6 1996r
Honda Accord 1,8VTec Sport 2001r
Jest:
kombi w dieslu czyli Mazda 6 CiTD 2007r.
radekkm napisał(a):starego wysluzonego saaba i troszke go przedmucha
heheh, raczej nie jest taki wysłużony skoro tak ładnie smiga
Mojego nie mam kiedy przedmuchać. Pewnie w o niebo lepszym stanie niż mój
mój niedługo tylko będzie deczko mocniejszy.
Kogi napisał(a):gratuluje Ci
dzieki,zycze Ci zebys tez spelnil swoje marzenia
Lukano napisał(a):Pewnie w o niebo lepszym stanie niż mój
buda jest troszke zdezelowana,jak widac na filmiku inny zderzak ale mechanicznie jak na 160 tys mil to bajka,auto od poczatku po dzien w ktorym go kupilem bylo serwisowane w serwisie saaba
Lukano napisał(a):mój niedługo tylko będzie deczko mocniejszy
pochwal sie co tam kminisz
mnie kusi chip na 235km ale wiem ze na tym sie nie skonczy a inwestycje w dwa samochody mnie zrujnuja

radekkm napisał(a):buda jest troszke zdezelowana
heheh to najlepiej poskładać z nich jednego.
U mnie buda, zawiecha w stanie perfetkt, silnik czasem robi niespodzianki.
radekkm napisał(a):kusi chip na 235km
I coś takiego u mnie niedługo zagości. Zbieram kasę i tak myślę koło czerwca będzie.
To sobie wtedy chłopaki o Saabach pogadacie.
Czekam na efekty zastosowania ostatniej przesyłki jaką otrzymał radekkm, wraz z opisem wrażeń. Bardzo jestem ciekaw efektu, jak wiele to da KL-ZE.
Czekam na efekty zastosowania ostatniej przesyłki jaką otrzymał radekkm, wraz z opisem wrażeń. Bardzo jestem ciekaw efektu, jak wiele to da KL-ZE.
Gared napisał(a):Bardzo jestem ciekaw efektu, jak wiele to da KL-ZE
ja tez jestem ciekaw,oczywiscie ustawie vrisy otwarte do odcinki jak radzi mbmaster ktorego kl z vris boxem jezdzil prawie tak jak klze
bedzie chwila postoju bo czekam na zimering walu z serwisu mazdy,pierdoly beda go sciagac 2 tygodnie bo ponoc do klze jest inny
ravo napisał(a):czemu pojechales sabem a nie swoim mxem zmierzyc czas ?
radekkm napisał(a):Zonk,kiedy odpalilem samochod i rzucilem okiem na spod silnika mojej serce zadrzalo- zobaczylem dosc mocny wyciek z uszczelnacza walu ysz
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
zimering sam sie uszczelnil
wymienie go jak dostane nowy
korzystajac z okazji zamontowalem switche,przedtem auto wyraznie slablo po 6200, po zamknieciu vrisow,
teraz ciagnie pieknie do 6500 ale mimo otwartych vris-ow po 6500 slabnie
znalazlem fajny odcinek prostej wiec zaraz wybieram sie tam z g-techem
UPDATE
mod udany
pierwszy wczesniejszy przejazd 14.7 byl na innej trasie,troszke pod gorke wiec roznica nie jast az tak wielka,ale jest z czego jestem zadowolony
14.5 to czas pierszego dzisiejszego przejazdu,w drugim,trzecim i czwartym palilo juz sprzeglo pomiedzy 1 i 2,czasy do setki ok 7 sec i 1/4 15
nie mam kasy na nowe,a chcialbym wybrac sie na drag stripa 5.04 ,mam nadzieje ze wytrzyma
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
wymienie go jak dostane nowy
korzystajac z okazji zamontowalem switche,przedtem auto wyraznie slablo po 6200, po zamknieciu vrisow,
teraz ciagnie pieknie do 6500 ale mimo otwartych vris-ow po 6500 slabnie
znalazlem fajny odcinek prostej wiec zaraz wybieram sie tam z g-techem
UPDATE

mod udany

pierwszy wczesniejszy przejazd 14.7 byl na innej trasie,troszke pod gorke wiec roznica nie jast az tak wielka,ale jest z czego jestem zadowolony
14.5 to czas pierszego dzisiejszego przejazdu,w drugim,trzecim i czwartym palilo juz sprzeglo pomiedzy 1 i 2,czasy do setki ok 7 sec i 1/4 15
nie mam kasy na nowe,a chcialbym wybrac sie na drag stripa 5.04 ,mam nadzieje ze wytrzyma
ja pitole
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk