Właśnie wróciłem z przeglądu pierwszego, po – 1 roku.
Wcześniej poczytałem trochę to forum i zadzwoniłem do dwóch serwisów, na szczęście są dwa w Gdańsku.
U pierwszego cena przeglądu miała wynieść ok. 900zl, jak spytałem się o możliwość wymiany oleju przywiezionego przez siebie, to zaczęło się zniechęcanie, bo musza to odnotować, ze olej klienta, ze mogą ewentualnie dopisać, ze olej z oryginalnych butelek...
U drugiego cena była o 200zl niższa, żadnego problemu nie widzieli w tym, ze miałbym swój olej, na moje pytanie jaki leja, to ze 5w30 lub 0w20. Koszt to 60zl za litr. Odniosłem wrażenie, ze im wszystko jedno który olej, jakby oba były w tej samej cenie.
Zdecydowałem się na ten drugi serwis, ale olej kupiłem swój 0w20 ze strony
www.czarne... Cena 5x1l z przesyłka – 215zl, czyli prawie 100zl taniej niż w serwisie, ale nie to mnie przekonało, tylko to, ze chciałem mieć pewność, ze ten olej wleją, a nie 5w30.
Cena przeglądu:
384zl, a w tym wyszczególnione na fakturze: filtr oleju i podkładka. Przegląd karoserii tez został zrobiony, czyli jest w cenie usługi. Mechanik podszedł do mnie z filtrem kabinowymi, faktycznie trochę brudnym (przebieg mam niski bo dopiero 10100km), ale stwierdziłem, ze kupie i wymienię sam, bo cena od nich to 110zl.
Także z olejem koszt przeglądu to 600zl, auto tez zostało umyte, czas to niecałe dwie godziny.
Kupował ktoś filtr kabinowy poza aso? Jakieś namiary? Byłbym wdzięczny, bo na necie cieżko coś znaleźć...
Prosiłem, żeby nie aktualizowali systemu rozrywki, tez nie było problemu. Ogólnie jestem zadowolony.