Mazda3 BM/BN – Akcesoria
W ramach ciekawostki... akcesoria dostępne w Japonii
: http://www.mazda.co.jp/accessories/web_ ... la/pc.html

Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
mindfreak, jakbyś zobaczył jakie są realia posiadania samochodu w Japonii z perspektywy statystycznego "Kowalski-sana" to byś stękał, że to nie Polska 
Uszy do góry.
Pozostaje tylko czekać aż ktoś obrotny zwęszy interes i zacznie importować ori akcesoria z zachodnich rynków by stanowić konkurencję dla sieci dealerskiej. Wydaje się to być realne, patrząc na przebitki cenowe.
W USA ori karty pamięci z nawigacją dostępne są już po kilkadziesiąt dolców. Niestety z przyczyn oczywistych nie zawierają mapy Europy.
Uszy do góry.
Pozostaje tylko czekać aż ktoś obrotny zwęszy interes i zacznie importować ori akcesoria z zachodnich rynków by stanowić konkurencję dla sieci dealerskiej. Wydaje się to być realne, patrząc na przebitki cenowe.
W USA ori karty pamięci z nawigacją dostępne są już po kilkadziesiąt dolców. Niestety z przyczyn oczywistych nie zawierają mapy Europy.
- Od: 15 kwi 2014, 17:02
- Auto: Mazda3 BM HB 2014 SkyEnergy 165KM 6MT
Jeżeli tylko na jedno lato to weź cokolwiek z allegro, i tak się będzie siepać i strzępić po pół roku. A jeżeli chcesz mieć z głowy na kilka lat, weź oryginalne. No i masz mocowania dopasowane.
Właśnie otrzymałem informację że mogę odbierać swój samochód
W ramach informacji.
Zamówiłem folie ochronne na progi i matę do bagażnika łącznie 730zł. Cena odpowiada tej którą ma mazda w Niemczech. To i tak korzystniej niż ceny z przed kilku miesięcy z cennika polskiego.
W ramach informacji.
Zamówiłem folie ochronne na progi i matę do bagażnika łącznie 730zł. Cena odpowiada tej którą ma mazda w Niemczech. To i tak korzystniej niż ceny z przed kilku miesięcy z cennika polskiego.
- Od: 15 mar 2014, 09:29
- Auto: MAZDA 3 SkyEnergy 2.0 120KM
odbiór czerwiec 2014+xenon
Panowie, zapytam przewrotnie... Wstępnie zamówiłem nakładki progowe, ale zastanawiam się nad folią ochronną...
Wydaje mi się, że zdecydowanie lepiej chronią progi (większa powierzchnia ochrony)... Ale z drugiej strony, ozdobne nakładki ładniej wyglądają...
Czy ktoś testował 2w1
Sent from my iPhone using Tapatalk
Wydaje mi się, że zdecydowanie lepiej chronią progi (większa powierzchnia ochrony)... Ale z drugiej strony, ozdobne nakładki ładniej wyglądają...
Czy ktoś testował 2w1
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nie wiem czy zauważyliście, ale w polskim cenniku/katalogu pojawiły się nowe akcesoria, m.in. nowe spoilery przednie/boczne/tylne, nakładki na lusterka, nakładki aluminiowe na pedały dla automatu czy nawet zestaw obniżający zawieszenie. 
Miał ktoś okazję widzieć te akcesoria na żywo? Trzeba przyznać, że np. spoilery są dość drogie.
OK, znalazłem film, na którym widać HB (Soul Red) z tymi spoilerami:
https://www.youtube.com/watch?v=AMvJR03mSMY
Miał ktoś okazję widzieć te akcesoria na żywo? Trzeba przyznać, że np. spoilery są dość drogie.
OK, znalazłem film, na którym widać HB (Soul Red) z tymi spoilerami:
https://www.youtube.com/watch?v=AMvJR03mSMY
Ostatnio edytowano 6 lip 2014, 10:46 przez Raziel, łącznie edytowano 2 razy
Pozdrawiam,
Raziel
Raziel
Waikiki napisał(a):Jest tez w ofercie kamera cofania ...
Cześć,
to mój pierwszy post, więc sorki za zuchwałość, ale skąd masz takie info?
Dzwoniłem dzisiaj do Bemo motors, a wcześniej pisałem z dealerem mazdy z Wrocławia i w obu przypadkach dostałem info, że nie ma możliwości dołożenia kamery cofania z Maździe 3 BM.
-
Wolek
Widać słabo u nich z przyswajaniem informacji, bo kamera weszła w zeszłym tygodniu do oferty
Kamera jest japońska, oryginalna Mazdy. Wiązka do kamery została opracowana lokalnie ( w rozumieniu globalnym
) więc jest europejska i zrobiła ją jakaś firma dla Mazdy.
Sprawdzałem na stronie u delaera i też nie mają, ani nie wiedzą nic na ten temat. Masz jakieś potwierdzenie oficjalnie? Bo zależy mi na tej kamerce, szczególnie, że widoczność do tyłu jest naprawdę słaba...
- Od: 17 maja 2014, 17:46
- Auto: Obecnie: Punto II, Astra II.
Czekam: Mazda 3 2.0 120KM 6MT 2014 SkyEnergy, 5DR HTB, Soul Red