[6 GG MPS] Co na zimę? Felgi i opony zimowe
fazer72 napisał(a):Taaa, ale weź 225/45. 225/40 będzie za niska na oponę zimową i nasze dziurawe ulice.
dobrze, że moje o tym nie wiedzą

łącze z tematem o oponach
http://www.oponeo.pl/dane-opony/goodyea ... 18-92-v-xl
chyba na to sie zdecyduje....mam je po 500 (ograniczenia finansowe)
chyba na to sie zdecyduje....mam je po 500 (ograniczenia finansowe)
- Od: 7 lip 2010, 21:05
tyle, że tych co podałeś została jedna sztuka w cenie circa 500 zł a normalnie 4 sztuki możesz kupić za 741..
Poszukaj Yokohamy W Drive, Pirelli Sotto Zero lub Nokian WR G2 – każdy z tych modeli sprawdziłem na swoich autach i wszystkie gumy są godne polecenia – do mpsa od poprzedniego właściciela dostałem komplet nowych Bridgestone Blizzak LM 25, wyglądają bojowo ale nic o nich nie jestem w stanie puki co powiedzieć..
Poszukaj Yokohamy W Drive, Pirelli Sotto Zero lub Nokian WR G2 – każdy z tych modeli sprawdziłem na swoich autach i wszystkie gumy są godne polecenia – do mpsa od poprzedniego właściciela dostałem komplet nowych Bridgestone Blizzak LM 25, wyglądają bojowo ale nic o nich nie jestem w stanie puki co powiedzieć..
beware
be there
be progressive
be there
be progressive
- Od: 26 maja 2010, 15:59
- Auto: 2007 6 empees
Hmm W.drive z opdowiednim indeksem 215/45 to 570 zl http://www.ceneo.pl/7611099 Pytanko drodzy mili mam oponki jednoroczne W.Drive 215/45 R18 89 V (w spadku po Kwiatku
) zjechane juz dosyc wyglada to tak (fotka bieznika w najlepszym miescju):

Pytanie jezdzic przez zime czy sprzedawac? Generalnie mam ten plus ze moge opony kupic na firme wiec nie wyjdzie mi tak drogo. No i kwestia czy da sie takie opony sprzedac gdzies za 600-700 zl ?

Pytanie jezdzic przez zime czy sprzedawac? Generalnie mam ten plus ze moge opony kupic na firme wiec nie wyjdzie mi tak drogo. No i kwestia czy da sie takie opony sprzedac gdzies za 600-700 zl ?
- Od: 22 sty 2010, 13:33
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 Disi Turbo, 2006
Generalnie to oponki sa juz na wykonczeniu, chociaz mysle ze jezeli masz 4x4 to mozesz spokojnie przesmigac na nich jeszcze ten sezon (oczywiscie bez szalenstw). Jezeli chodzi o sprzedaz to bedzie ciezko, ze wzgledu na niestandardowy rozmiar i zuzycie, aczkolwiek sprobowac zawsze mozna 

- Od: 24 mar 2008, 16:07
- Auto: 3 MPS
wydaje mi się, że te 4,5mm to tak akurat żeby przejeździć ostatnią zimę pamiętając o tym że są na wykończeniu
Makave napisał(a):przejezdze na nich zime, w sumie to tyle co po miescie + pare razy wawa – olsztyn pewnie wiec powinno byc spoko.
Nie szalej za mocno
Na tych oponkach trzasnalem jakies 30tys. wiec dosc sporo.
Pzdr,Kwiatek
- Od: 20 wrz 2009, 20:58
- Auto: W169,W251,E92
założyłem dziś zimówki i mam pytanie – poprzedni właściciel był tak uprzejmy, że wraz z autem zostawił mi w prezencie nowe Blizzaki LM 25 z nowymi felgami tyle, że w rozmiarze 215 50 17", ktoś ma pojęcie ile tam dmuchnąć należy? na teraz jest 2,5 przód 2,4 tył tyle, że ten przód jakiś taki flakowaty się wydaje – ktoś jeździ na takim rozmiarze? Ile macie nachuchane w zimówki?
beware
be there
be progressive
be there
be progressive
- Od: 26 maja 2010, 15:59
- Auto: 2007 6 empees
gucior napisał(a): w rozmiarze 215 50 17", ktoś ma pojęcie ile tam dmuchnąć należy? na teraz jest 2,5 przód 2,4 tył tyle, że ten przód jakiś taki flakowaty się wydaje – ktoś jeździ na takim rozmiarze? Ile macie nachuchane w zimówki?
ja na zime mam 215 45 17 i nadmuchalem teraz 2,5 – 2,6 (sugerujac sie podobnie ważącym bmw z takimi oponami). U Ciebie pewnie moze byc troche mniej. Przy 2,2 to można dostac choroby lokomocyjnej tak buja.
- Od: 31 mar 2008, 20:08
- Auto: 6MPS
Bylem w Wawie przez dwa dni. Jakis palant stweirdzil, ze czeskie hovno nie bedzie parkowac pod jego domem, idac za ta mysla wcisnal ostrze syczoryka w tylna opone :/ Na moje szczescie nie potrafil tej czynnosci wykonac poprawnie. Nie zdolal uszkodzic konstrukcji opony. Jednak, jakby nie bylo 5000 kc musze wybulic. Dzieki Panie za ubezpieczenie 
W rozmiarze 215/45/18 znalazlem dostepne raptem trzy zimowki – Blizzaki LM22, Pirelli i Yokohamy. Straszna posucha na rynku w tych oponach.
W rozmiarze 215/45/18 znalazlem dostepne raptem trzy zimowki – Blizzaki LM22, Pirelli i Yokohamy. Straszna posucha na rynku w tych oponach.
- Od: 8 lut 2010, 15:01
- Auto: M3 MPS BK 2007