[6 GG MPS US-spec] Skórzana tapicerka – instalacja elektr.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez FeniX » 15 lut 2010, 20:23

Witam wszystkich życzliwych :)

założyłem ten temat gdyż zdecydowałem się przełożyć do swojego speeda siedzenia skórzane z MPS i ku mojemu zdziwieniu już na samym początku okazało się iż wtyczki pod siedzeniami są inne...(myśle trudno się przerobi )
Wtyczka od poduszki pasuje więc tu nie ma problemu, natomiast ta druga wtyczka się różni nie tylko wyglądem ale też ilością pinów.

pod fotelem kierowcy jest w speed6 wtyczka która ma tylko 4 piny...a w MPS ma ich az 11. już nie wspominam że wtyczki są wyglądają całkiem inaczej.
i moje pytanie brzmi :

skąd pociągnąć wiązkę aby działała elektryka w fotelu? dysponuje ktos jakimś schematem instalacji do speeda badz to mps? a najlepiej do obu :)

tak na marginesie dodam że z mps-a mozna przelozyc licznik do speeda bez najmniejszego problemu :) i co jest ciekawostką przebieg auta bedzie pokazywal taki jak jest na liczniku bo tam jest wlasnie zapisany:)
i normalnie liczy teraz w kilometrach :) niestety po wlaczeniu halogenów kontrolka sie nie zapala tak jak w mpsi-e. (w speed6 tez sie nie zapalala)

pozdrawiam i czekam na pomocne uwagi :)
Prostak narzeka, mądry radzi
Forumowicz

Od: 11 maja 2009, 04:00
Auto: LEXUS IS250

Postprzez FeniX » 18 lut 2010, 11:32

ok problem rozwiązany. Nie da się ptrzełożyć wiązki trzeba w fotelu pospinać na kródko.

Teraz pozostaje kolejny problem...

Mianowicie jak podłączyć nawihgację i skąd wziąść do niej antenę (oczywiście nawi od mps-a)
Prostak narzeka, mądry radzi
Forumowicz

Od: 11 maja 2009, 04:00
Auto: LEXUS IS250

Postprzez fazer72 » 18 lut 2010, 19:02

No to masz problem, bo antena do navi jest w tylnej szybie. Wymieniaj szybę albo kombinuj inaczej.
Forumowicz

Od: 13 paź 2007, 17:30