Wrażenia po zlocie

27-28 kwietnia 2013 r.

Postprzez tomek-waw » 28 kwi 2013, 17:06

Również dziękuję za fajne spotkanie na zlocie.
Chociaż było kilka "wpadek" to imprezę uważam za udaną ( nie liczę imprezy wieczornej )

arjot napisał(a):Robimy pewnie osobny wątek "multimedia ze zlotu" ?

Watek już jest. Czekamy na zdjęcia. Ja niestety w tym roku nie wziąłem aparatu.
viewtopic.php?f=483&t=153677
Obrazek
Forumowicz

Od: 21 lis 2011, 01:34
Auto: GTI MK7 380KM/520Nm
Była, M3 Kintaro 2.0 LF 161KM/182Nm

Postprzez Beny » 28 kwi 2013, 17:07

Paweł zmieńcie temat tego wątku żeby wiadomo było że to ze zlotu :) W pierwszej chwili myślałem że tam jakaś fotorelacja z naprawy jest :P
Obrazek
Przemek...
Klubowicz

Od: 8 wrz 2006, 16:22
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Postprzez deejay27 » 28 kwi 2013, 17:11

Chciałbym bardzo serdecznie podziękować organizatorom i wszystkim uczestnikom zlotu, zarówno tym na lotnisku , jak i nocującym w ośrodku. Był to mój pierwszy zlot , i na pewno nie ostatni. Super atmosfera, przemili ludzie. Odliczam dni do Czaplinka :)
Obrazek
Klubowicz

Od: 6 gru 2009, 12:35
Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)

Postprzez sewo » 28 kwi 2013, 17:16

Zlot jak zwykle udany! Podziękowania dla organizatorów i klubowiczów za przybycie. Wielkie dzieki za wieczorną bibkę ;) Spoon i tomek szkoda że pojechaliście... :(

Mi brakowało jedynie zyga i radzia :(

I nie Carpacio tylko CARPACZJO! :D
Obrazek
Przedstawiciel Wielkopolski

Od: 11 cze 2007, 19:54
Auto: Cx7 Er
MX5 Na
Transit Connect
Było:
MX5 Nbfl , RX8 Fe

Postprzez rclmati » 28 kwi 2013, 17:22

Melduję, że cała Łódź jak i okolice już w domu, wszyscy szczesliwie dotarli do celu :) Był to już trzeci zlot na którym byłem i na pewno nie ostatni. Miło było poznac nowe osoby jak i zobaczyc sie z tymi, ktorych znam. Szczególne podziekowania dla Millego i Mirka ( mam siniaki przez Ciebie hahaha ) za przejazdzki Mazdami :P

Co do samej organizacji. Wszystko było ok, dobre wrażenie trochę popsuł ośrodek i pogoda przez co trzeba było w bluzach spać. I jedzenie mogłoby byc takie jak np rok temu w rykach :P Mimo wszystko, gratulacje dla organizatorow i do zobaczenia w Czaplinku ;)
Był X6 ,M6, A6 C6
Forumowicz

Od: 4 kwi 2012, 22:21
Auto: Daewoo Matiz 00'
Audi A6 C7 12'
VW Polo 10'

Postprzez Szymon » 28 kwi 2013, 17:38

sewo napisał(a):
Mi brakowało jedynie zyga i radzia :(

:–*
Tapatalk2 @ SGS II
Forumowicz

Od: 23 mar 2008, 00:01
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez Rafał_ » 28 kwi 2013, 17:43

Również bardzo dziękuję za organizację zlotu. Było <spoko> . Do zobaczyska w Czaplinku.
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
jarek.ZE
Klubowicz
CUP 2014 miejsce 3
CUP 2013 miejsce 2

Od: 25 lis 2008, 01:19
Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04

Postprzez kinki » 28 kwi 2013, 17:46

ja nie wierzyłem w dobrą organizację tego zlotu i mocno się zaskoczyłem. było na prawdę spoko. fajne te dodatkowe atrakcje w postaci sklepu czy myjni parowej
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez shadoow » 28 kwi 2013, 18:08

Również dzięki za udany zlot było <spoko> Mam nadzieję że na Czaplinek też uda mi się dojechać :)
Forumowicz

Od: 15 kwi 2007, 16:41
Auto: Francuskie Kombi
Moja ex:Mazda 323F BJ

Postprzez taison28 » 28 kwi 2013, 18:10

Nawet nie zauważyłem jak minęło 10h na lotnisku. Moc atrakcji. :)
Dzięki ciepłemu ubranku pogoda nie była straszna. <spoko>
Początkujący

Od: 30 wrz 2010, 10:19
Auto: już nie Mazda :(

Postprzez buczos » 28 kwi 2013, 18:57

buczosy dojechały :) jutro postaram się coś więcej naskrobać :)
Kamil
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 16:20
Auto: 2019 Mazda 6
2008 Peugeot 107
Było:
Laguna 3 GT
Mazda 3 Sedan BK Top Sport 323F BA

Postprzez Fasola » 28 kwi 2013, 19:36

Dziękuje wszystkim którzy maczali palce w organizacji tego event'u, było miło jak zawsze. Xed stanął na wysokości zadania i tym razem pojawiło się na lotnisku coś czego nie było do tej pory <spoko> .
Wspominam miło wszystko prócz jedzenia porannego i braku pościeli w domkach (nie mówię o powłoczkach, bo to akurat dostaliśmy :D)

Brakowało dyplomów i oficjalnego przyjęcia do grona klubowiczów, kandydatów którzy na to sobie zapracowali ( u nas chyba czterech by było z Marcinem :( )

Do zobaczenia w Czaplinku :)
Fasola

Postprzez BLACKMAN1981 » 28 kwi 2013, 19:48

No coz ja tez juz w domku. Bylem pierwszy raz ale napewno nie ostatni. Super impreza.
Brakowalo mi jedynie tej hamowni zeby sprawdzic autko na szczescie udalo sie sprawdzic w inny przyjemniejszy sposob ;)

Szerokosci wszystkim.
"Ćwiara"
Kąkolewo 27.04.2013
Best ET-17,645
Best ET+RT -18,085
Śpisz nie wygrywasz
Forumowicz

Od: 8 gru 2008, 12:32
Auto: Było:
323f , 626
Jest:
MX-5 , MG ZT-T

Postprzez loockas » 28 kwi 2013, 19:54

Ja też już w domu :)

Ok, więc kilka słów ode mnie. Na wstępie przepraszam wszystkich, którym nie potrafiłem na lotnisku udzielić odpowiedniej ilości informacji, tłumacząc to niewiedzą :) Był to mój pierwszy zlot w roli współorganizatora i niestety nie odrobiłem zadania domowego i za mało informacji wyciągnąłem przed zlotem od Ravo, który na organizacji zlotów zjadł już zęby. Obiecuje się poprawić.

Noclegi... Ośrodek był jaki był, ale z drugiej strony 70zł za salę, pół kilo mięcha na łeb wieczorem, trochę resztek na śniadanie i miejsce do spania gdzie na głowę nie kapało, to chyba niezła cena. Wskazówka na przyszłość jest taka, żeby w okresie wczesnowiosennym starać się unikać ośrodków, które działają tylko w lecie. Wiem, że wielu z Was było zimno, rozumiem to. Dość mocno zabolał mnie incydent z przydziałem domków i też chciałbym poinformować jak to się finalnie skończyło i co było powodem. Na szczęście wszystko wyglądało gorzej jak było naprawdę i po 15 minutach udało nam się z Xedem opanować sytuację. Okazało się, że połowa grupy WLKP na szczęście ulokowała się już w domkach, a biedny Xed nic nie wiedząc chodził i szukał wolnych domków :) Głównym powodem zamieszania był fakt, że miły pan właściciel źle podał nam numerki domków 5 i 4 osobowych. Na dodatek część z Was zapomniała z kim jest w pokojach i zrobiło nam się zamieszanie :) Finalnie skończyło się tym, że Phemas musiał zamienić domek, bo przez pomyłkę dostał 5 os, zamiast 4os, za co go bardzo przepraszam. Jeżeli kiedyś znowu będę się zajmował noclegami, to obiecuję dograć to do porządku.

Sam zlot uważam, że był udany. Bardzo podobała mi się część lotniskowa mimo, że nie brałem udziału w konkurencjach. Świetnie wyglądały stoiska naszych partnerów i bardzo miły był gest ze strony chłopaków od myjni, którzy pozwolili na samodzielne i darmowe mycie samochodów. Mam nadzieje, że na tym zlocie się nasza współpraca nie zakończy. Oczywiście było kilka niedociągnięć. Cieszę się, że wielu z Was podeszło do mnie, pogadało i powiedziało w czym widzi problem. Krytyka jest bardzo ważna i musimy się nauczyć z niej korzystać. Jest kilka szczegółów do poprawienia i mam nadzieje, że organizacja kolejnego zlotu przebiegnie sprawniej.

Dziękować personalnie nie będę, bo jeszcze kogoś pominę. Dziękuję wszystko za pomoc, organizację, wsparcie i te wszystkie rozmowy, które bardzo wiele mi dały. Jeszcze bliżej poznałem część z Was i po raz kolejny uświadomiłem sobie że jesteśmy bardzo wartościową grupą ludzi. Cieszę się, że jestem członkiem tej społeczności :)

-------------------------

Co do incydentu o którym pisał Paweł. Ja powiem tylko dwa zdania. Dopóki mam tutaj coś do powiedzenia, to nigdy nie będę tolerował jakichkolwiek form przemocy w tym klubie. Nawet najzłośliwsza prowokacja nie usprawiedliwia agresji i przemocy. Tym bardziej, że byłem świadkiem zdarzenia i prowokacji się w niej nie doszukałem. Przykro mi, bo wystarczyło powstrzymać emocje przez kilka minut, bo właśnie tyle brakowało, byśmy w spokoju rozeszli się do swoich domków. Na całe szczęście, nic się nikomu nie stało.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez radzi89 » 28 kwi 2013, 20:29

Miło się to wszystko czyta, oczywiście poza incydentem z Gru – ale może na dobrze wyszło – już więcej nam nie namiesza. Żałuję, że nie mogłem być na zlocie ale odbijemy sobie w Czaplinku :)
Rafal
Forumowicz

Od: 5 cze 2009, 11:45
Auto: BMW E30
BMW i4M50
Porsche 911 4S – 996.2
Defender Urban V8

Postprzez WysoL » 28 kwi 2013, 20:38

Dziekuje wszystkim za wspolny i tak bardzo udany weekend. Szkoda ze byl taki krotki. Czesc lotniskowa oprocz pogody na duzy +. Osrodek spoko – szkoda tylko ze walilo w pokojach jakims dziwnym stworzeniem heheh. Jedzenie spoko ale sniadanie bylo tragiczne nie wspominajac o porabanej siekiera margarynie do pieczenia. Szkoda ze zadnego zurawia nie spotkalem mimo ze to byl ich rezerwat 8-) Ogolnie zlot uwazam za mega udany. Podziekowania dla MILEGO za mile spedzony czas. Pzdr zioom.
Ps. Moze tutaj mi ktos powie gdzie ja spalem ??

Wysłane z mojego GT-I9300
Ostatnio edytowano 28 kwi 2013, 20:39 przez WysoL, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 6 mar 2011, 10:53

Postprzez loockas » 28 kwi 2013, 20:39

Fasola napisał(a):Brakowało dyplomów i oficjalnego przyjęcia do grona klubowiczów, kandydatów którzy na to sobie zapracowali ( u nas chyba czterech by było z Marcinem )

Tak, głupio wyszło. Winę biorę na siebie, ponieważ to ja przejąłem Twoją funkcje. Problem polega na tym, że ja dopiero dzisiaj dowiedziałem się o tych kandydatach. Okazuje sie, że w bazie klubowiczów/kandydatów jest "lekki" bałagan. O bałaganie wiedziałem od kilku dni. Poprosiłem więc PRów przed zlotem o pomoc i wskazanie kto wg nich powinien otrzymać klubowicza na zlocie, bo ja sam sobie nie radzę z doszukaniem się kto był oceniany, jak i dlaczego. Niestety wszystkiego (albo i nie wszystkiego) dowiedziałem się dopiero dzisiaj rano :( Nie mam do nikogo żalu, raczej do siebie, że tego nie dopilnowałem.

Do tej pory raz tylko udało się to przeprowadzić i wg mnie było to bardzo fajne wydarzenie

Oczywiście wszystkie osoby, który były na zlocie i miały na nim zostać klubowiczami, zostają nimi. Tabliczki przyznam początkiem tygodnia, a brak oficjalnej nominacji podczas imprezy postaram się im jakoś wynagrodzić. Przepraszam Was bardzo :(
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez @tomek@ » 28 kwi 2013, 20:41

buczos napisał(a):buczosy dojechały :) jutro postaram się coś więcej naskrobać :)

Czyli podkarpacie dotarło w komplecie <spoko>
Co do samego lotniska to Ja i Spoon czuliśmy się mocno zawiedzeni.
Wydaliśmy trochę kasy na to aby tam dojechać i trochę poszaleć na lotnisku ale niestety czuliśmy ogromny niedosyt.
A dokładnie chodzi o tą pseudo próbę torową która nawet w najmniejszym stopniu nie przypominała tego co było na ostatnich rykach ,zapisując się na zlot myśleliśmy że będzie to coś podobnego jak w Ułężu,że przyjeżdżając do Kąkolewa wyszalejemy się do bólu a tak naprawdę oprócz 1/4 mili nie było nic ciekawego.
sewo napisał(a):Spoon i tomek szkoda że pojechaliście... :(

Tak jak pisałem wyżej byliśmy nie pocieszeni "próbą torową"+ jakieś tam problemy z noclegiem dla spoona zaważyły o tym że spoon chciał wracać,a że Łukasz był zje$#!ny jak koń po westernie już na lotnisku postanowiłem wracać razem z nim bo kawał drogi jest a we dwóch jedzie się całkiem inaczej.
Z przerwami na spanie jakoś dojechaliśmy do Rzeszowa na 10-tą rano.
Co do miejsca noclegowego bo z tego co słyszałem to nie było ono za ciekawe może lepiej na przyszłość by było aby ośrodek nie był wybierany tylko pod względem jak najniższej ceny ale również warunków tam panujących.
Dzięki wszystkim za zlot atmosfera na lotnisku jak zwykle superowa,miło było zobaczyć znowu wasze twarze i pozamieniać z wami kilka słów.
Obrazek
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 12:33
Auto: Jest:
Mazda mx 5 2.0NC 3rd generation
Mazda 121 DB 1.3 KAT:p
Było:
Mazda 323F BA 2.0 V6 KF
Mazda Mx5 NB 10th anniversary
Mazda 323F BA 1.5 Z5
Fiat cinquecento 700+gasss:)

Postprzez kinki » 28 kwi 2013, 20:54

a miałem Tomek dla Ciebie butelkę śliwowicy :(
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez loockas » 28 kwi 2013, 20:57

@tomek@ napisał(a):jakieś tam problemy z noclegiem dla spoona

Owszem były problemy, bo jak spoon się zapisywał, to noclegów nie było. Na miejscu mu powiedziałem, że są dwie opcje. Po pierwsze właściciel miał wolny domek i chętnie by go wynajął, za cenę jaką płaciliśmy. Druga opcja, to fakt, że podczas imprezy na lotnisku jedna czy dwie osoby zrezygnowały z noclegu i zostało po nich miejsce. Dlatego nie brałem od spoona kasy za nocleg by mógł ewentualnie dogadać się z kimś kto zrezygnował. Przykro mi, że tak wyszło. Wiem, że spoon do ostatniej chwili nie wiedział czy dojedzie, bo składał auto, z tej też okazji nie zapisywał się na zlot. Ale zrozumcie też nas, że załatwianie wszystkie na ostatnią chwilę czasami niesie za sobą jakieś problemy. Reasumując nocleg był i szkoda, że nie zdecydowaliście się z niego skorzystać.

@tomek@ napisał(a):aby ośrodek nie był wybierany tylko pod względem jak najniższej ceny ale również warunków tam panujących.

Osobiście się zgadzam. Jednak wiem, że znajdą się ludzie, którzy wola zapłacić mniej za nieco gorsze warunki. Niestety o tym o ile te warunki są gorsze dowiadujemy się zwykle na miejscu. Podobał mi się komentarz Fasoli dzisiaj rano – "loockas, nie było tak źle – Sochaczewa nic nie przebije" <lol>
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra